Wysany: 2007-10-14, 09:05 1.8 w E34-czy to ma sens?
Pytanie jak w temacie.Mam okazję kupić taką w fajnym stanie i cenie.Generalnie mi się podoba bo ma niezłe wyposażenie i jest z końcówki produkcji-rocznik 95.Zastanawiam się tylko jak to jeździ-czy nie jest strasznie wolna.Może ktoś się wypowie?
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2007-10-14, 09:36
Miałem okazje jeździć takim sprzętem (podobnie jak pare osób na zlocie w Tarnowie) i wcale nie jest taka wolna. Wiadomo, że do ścigania się nie nadaje ale do normalnej, codzienniej jazdy oraz na trasę w zupełności wystarcza.
Poza tym jeśli autko jest w ładnym stanie i z dobrym wyposażeniem to się nie zastanawiaj i bierz-w przyszłości przełożyć silnik to nie problem.
Na wstępie chciałem wszystkich przeprosić i podziękować za dobre rady.
Natomiast mam jeszcze kilka pytań.Wydawało mi się że 518i wychodziła tylko pod koniec produkcji (roczniki 94 i 95) i tylko na szerokiej nerce,ale chyba jestem w błędzie.I jeszcze pytanie o deskę rozdzielczą-czym właściwie różnią się ta z '94 i '95?
Ja mam do sprzedania ladna e-34 kombi ale 2.0 m50 i jak dla mnie to jest minimum w tym samochodzie...nie wyobrazam sobie 1.8 no ale nie wazne...jak chcesz to moge podeslac fotki...klade wlasna glowe za ten samochod...
_________________ Jadac lewym pasem zjawisko dlugich swiatel w lusterku jest mi obce...
Dla mnie poracha, taka duża limuzyna nie może chodzić jak fiacior. 518i to była taka wersja dla Polaków dorobkiewiczy w początku lat 90-tych, których było stać na na nowe bmw serii 5 bez klimy i elektrycznych szyb i wtedy to było "COŚ" Nikt nie patrzył że ma silnik od dojarki
Dziękuję bardzo serdecznie wszystkim za opinie i uwagi.
Nie dziwią mnie krytyczne uwagi,ale uważam że punktem wyjścia jest przeznaczenie samochodu,a ja potrzebuję czegoś ekonomicznego i w miarę komfortowego.Robię ok. 2.5 tyś. km miesięcznie,a może będzie więcej...tymczasem moja E30 ostatnio mocno niedomaga mimo że nie żałuję kasy na oryginalne części.
Co do stanu to znam go tylko z relacji gościa z ogłoszenia,a to trochę mało mimo że zdjęcia są zachęcające.Sęk w tym że auto stoi w Lubinie,a z W-wy to jednak spory kawałek,a nie chciałbym się przejechać na marne.
Szkoda ze nie robili 516i. Moje skromne zdanie - nawet jak jest w bajecznym stanie znudzi Ci się za 2 miesiące. A jak cię będą wyprzedzać Dełu Espero i Nubiry to bedziesz zniesmaczony i zły na markę.
Piszesz ze cena dobra. Nie ma w kraju dobrych Bmw w dobrej cenie - są wyjątki ale one z ogłoszeń znikają w ciągu 12 godzin
ty wybierasz - wolność wyboru - tzw demokracja i kapitalizm.
siema.tej nie kupuj.to m40. "sieczkarnia" na maxa .poszukaj m43.a jezeli zdecydujesz sie na ta to rozgrzej silnik i zobacz przy jakich obrotach ma odcinke:)
518i, to jest naprawde zwinne i sprytne autko, moj dobry kolega posiada wlasnie taki sprzecik, z reszta tam wyzej Gniewek89 pokazał tą furke
Powiem Ci, ze jak trzeba (jak nie trzeba tez) potrafi zakret bokiem poleciec i to nie strzelajac ze sprzęgła Duuuuuzo ludzi sie zdziwilo ze to 518i tak zwinnie jezdzi
Ale najwiekszym plusem tego auta jest spalanie 5/100 na trasie mowi samo za siebie, jak dobrze jezdzisz, to nawet zejdziesz do 4.5
_________________ "...Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć...."
Ale najwiekszym plusem tego auta jest spalanie 5/100 na trasie mowi samo za siebie, jak dobrze jezdzisz, to nawet zejdziesz do 4.5
E34 z silnikiem 1,8 pali 5/4,5 na trasie chyba jak się ją ciągnie.
Miałem kiedyś E36 z silnikiem 1.8 i zawsze mi paliła 8-10L a jest dużo lżejsza od E34
Nie miałem okazji jeździć 518 ale po kilku tysiącach km e34 2,5 wydaje mi sie niezbyt dynamiczne Wszystko zalezy jak lubisz jeździć, jeśli głównie zależy Ci na wyglądzie i fajnym Lansie to bierz a jeśli osiągi również się liczą to poszukaj jakiejś 2,5 wg mnie to optymalna jednostka do e34
Ostatnio zmieniony przez speed 2007-10-19, 14:36, w caoci zmieniany 2 razy
przy silnym tylnym wietrze , otwartych wszystkich drzwiach i klapieod bagaznika no i koniecznie zagiel na dachu -im wiekszy tym lepszy mniejsze spalanie nawet 2l na 100