BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zas...y gaz
Autor Wiadomo
ogolny 
SEX AMBULANCE

Pomg: 8 razy
Doczy: 16 Sty 2006
Skd: KRA
Wysany: 2006-05-04, 20:07   Zas...y gaz

Pojawił się u mnie takowy problem, przy dojeżdżaniu no skrzyzowania obroty spadają poniżej 500 i autko gaśni(na gazie) , na postoju przełacze na gaz i jest o.k. Przy dojeżdżaniu na :?: pb jest podobnie lecz nie gośni, chociaż przy chłodnym silniku potrafią obroty falować, a i czasem zgaśnie. Co może być przyczyną?

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-05-04, 21:20   

zanieczyszczony mocno silnicczekkrokowy. wyczyscpowinno sie poprawic
pozdro

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2007-10-15, 10:17   

Podepne sie do tematu, mam głupi problem z szambem, tak więc odpalam na PB i automatycznie sie przełącza na gaz przy obr. okolo 2500 no i gaśnie, dopiero za 3 razem sie przełączy i chodzi na gazie, problem wystepuje nie zawsze, czasami sie przełączy bezproblemu odrazu a czasami robi taką właśnie lipe, z tyłu coś pstryka czyli zawór w butli sie otwiera. Próbowałem go pare razy odpalić na gazie żeby sprawdzić co i jak no i odpala praktycznie odrazu, tak samo na Pb dlatego nie wiem o co chodzi ? Przełącznik ?

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

paradoxx 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 1 raz
Doczy: 09 Lip 2007
Skd: Białystok
Wysany: 2007-10-15, 10:47   

Lord Lukasz, odradzam odpalanie na gazie bo dopiero zacznie się chrzanić (przynajmniej u mnie tak było). co do przełączania się na gaz od razu przy odpalaniu to zapewne masz "komputer" sterujący gazem i zazwyczaj są ustawione na ok 2,5tys obr więc to norma chyba że jest naprawde zimno to ci się nie przełączy jak się nie rozgrzeje. Jak chcem rozgrzać auto na PB to wyłączam gaz całkowicie a po rozgrzaniu przełączam ręcznie na LPG.
ogólny, niedawno miałem taki sam problem. jechałem już po nowy silniczek krokowy ale przy okazji zajechałem do gazowników którzy mi wstawiali lpg. podłączyli auto do kompa sprawdzili spalanie i inne. co się okazało: te pseudo komputery sterujące gazem bardzo często "łapią" jakieś głupie błędy. skasowano błąd lub zrestartowano mi komp (nie wiem dokładnie) od gazu i wszystko jest ok. Proponuje od tego zacząć.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: