Witam, szukałem na forum ale nic nie znalazłem.
Problem wygląda następująco. Jak otwieram prawe przednie drzwi, prawe tylne drzwi, lewe tylne drzwi to oświetlenie w środku się zapala i jest ok, natomiast jak otwieram drzwi kierowcy to się nie zapala. Dodam, że wyłącznik pomiędzy drzwiami i karoserią jest sprawny bo jak się otwiera drzwi kierowcy to podświetlają mi się przełączniki od szyb i szyberdachu, rozłącza też alarm, poza tym jak go wciskam to słychać pstrykanie.
Czy ktoś wie co jest nie tak?
[ Dodano: 2007-10-14, 19:25 ]
No dobra, pogrzebałem dzisiaj trochę i wyszły na jaw bardzo ciekawe sprawy - jak otwarte są jednocześnie prawe i lewe przednie drzwi to oczywiście światło w środku się świeci i o dziwo wówczas wyłącznik w lewych drzwiach działa (tj jak go wcisnę to światło gaśnie - a prawe drzwi są otwarte ). Następnie zamykam lewe przednie drzwi (światło gaśnie) i już wtedy wyłącznik w prawych drzwiach nie działa ?
W następnej kolejności otwieram tylnie prawe drzwi (zapala się światło) i już wyłącznik w prawych przednich drzwiach znowu działa i dodatkowo słychać pstrykanie jak się go wciska (w lewych przednich cały czas pstryka niezależnie czy wyłącza światło czy nie). O CO TU CHODZI >:( >:( >:(
Poza tym do wyłączników w przednich drzwiach podłączone są dwa kabelki a do tylnych tylko jeden (czy tak ma być?) Aha tylne dwa wymieniłem na nowe bo były w bardzo kiepskim stanie natomiast przednie zostawiłem bo według mnie działają tylko coś innego szwankuje - tylko co? Jest jakiś przekaźnik co steruje oświetleniem wnętrza? Jeśli tak to gdzie on jest?
POMOCY???