BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
autko na czesci
Autor Wiadomość
center 

Wysłany: 2004-12-08, 00:00   autko na czesci

jest propo kupienia autka za smieszna kase i porozkladania, moze ktos bylby zainteresowany??
jakas 5 ludzi kazdy daje po 200 zeta i wynosi wagon czesci za nikly procent ceny...
autko podobno stoi za 900 zeta
to moze byc propozycja nie do odrzucenia, co wy na to??
narazie temat jest na fazie:
iceman99 napisał/a:
mozesz spróbowac wymienić uszczelniacze,ale jak masz juz ściągac głowice to lepiej odrazu wymienić pierścienie bo to koszt jakies 160zł a jak wyminisz uszczelniacze a potem sie okaze ze musisz jeszcze pierścienie wymienic to wtedy cały dół sinika bedziesz musiał rozebrac,wiec lepiej wszystko odrazu i najlepiej samemu i to wcale niesa duze koszta.
a mam jeszcze lepszy pomysł znalazłem w lesznie bmw e30 89 rok na szerokiej lampie i soczewkach silnik 1,8i za 900zł moze sie złozyc i rozebrac na cześci kazdy by napisał co potrzebuje i dał jakąś sensowna kase,napewno taniej by wyszło niz zeby kupowac od chandlarzy części.
u mnie niema problemu,biore go u siebie na warsztacie na "pokuj zwierzen" i po jednym dniu jest w częściacha potem moglibyście je odemnie odebrac,jestem z wrocławia wiec myśle ze najlepiej jakby ktoś odemnie z miasta by tez chciał tak zrobić,ja potrzebuje-silnik,całe zawieszenie przód z przeładnią kier.,prawe drzwi,i ewentualnie jakies plastiki jakby nikt niewzią to tez el.szyby-niech kazdy napisze co potrzeba i jakiś moze macie pomysł jak to zrobiś???

center napisał/a:
ja jestem za
tylna szyba, wspoma, plastikowe podkladki pod tablice rejestracyjna z przodu, jakas fajna mala kiera jakby byla, jakies plastkiki ze srodka biore od reki...
mysle ze wyszloby w cholere taniej niz kupowac czesci...a zawsze sie moze przydac cos jeszcze, ale problemem moze byc gdzie go trzymac..
chyba ze to nie problem, no ja mysle ze to nie problem nawet jesli chodzi o tak wazny czynnik jak kase...
ja za swoje czesci musialbym dac jakies 500 zeta, i tak mialby kazdy kolejny...
zebralo by sie jakichs 5 wspanialych co beda potrzebowac cos, kazdy rzuci po 200 zeta i bedzie mial wszystko za nikly procent ceny, a w trakcie na pewno okaze sie potrzebne cos jeszcze...
ja moge sie jeszcze zlapac za lampy...

mgr inż. Jędrek ;)

Gepard 

Wysłany: 2004-12-08, 00:29   

szkoda ze nie e28 bo bym sie normalnie zapisal :D

nokerman 
ostatni mohikanin

Wysłany: 2004-12-08, 06:17   

Siema!

Jestem zainteresowany propozycją :wink:

mnie interesowałoby:
- pompa paliwa, hmm przemyślałem i przy takim silniczku 1,8 może mieć za małą wydajność, a ja potrzebuję tej montowanej w zbiorniku
- maglownica zwykła lub komplet ze wspomą (na mojej strach jeździć)
- ew. elektryke do szybek.

jakby coś było dostępne to dawajcie znać na PW, GG lub kom.

Pozdro

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

LiZzArD
[Usunięty]

Wysłany: 2004-12-08, 09:30   

Ja bym się uśmiechnął do przedniej szyby, nagrzewnicy z wiatrakami, środkowej konsoli (tej dookoła lewarka zmiany biegów i hamulca ręcznego + okolice radia i regulacji nawiewów), kratek nawiewów (tych regulowanych), może jeszcze jakieś drobiazgi typu wycieraczki, pompa spryskiwacza itp... Kiedy będą jakieś szczególy?

center 

Wysłany: 2004-12-08, 17:53   

ja widze ze problemem bedzie ustalenie ile kto ma dac...
bo ja biore tylko to a on az tyle to czemu ja mam dawac tyle :)
ale mysle ze moglibysmy jakos pokombinowac,, kupic ten balagan a pozniej sprzedac to co zostanie, z tego co widze skrzynka, i caly tyl zostaje, to moze by sie cos odkulo, jakbysmy to puscili za drobne, co wy na to??
ja moge wylozyc z 200-300 zeta, za te swoje czesci, ktore i tak sa tylko % z auta...
okazja kupna takiego autka moze sie jeszcze zdarzy, ale wypadaloby sie troche strescic...

mgr inż. Jędrek ;)

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-12-08, 18:05   

tak jak wcześniej napisałem potrzebuje silnik,prawe drzwi,całe zawieszenie przód z przekładnią kierowniczą(bo mi kolumny juz wypadaja ze sworzni w wachaczach)moge dać za to jakies 250-300zł,ale co dalej ja bym je rozebrał i co byscie do mnie poprzyjezdzali po części???

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-12-08, 18:07   

tu macie linka
gadałem z typem jakis czas temu wiec trza by było jeszcze do niego raz zadzwonic i zapytać czy jeszcze jest do sprzedania to bmw
http://www.motoallegro.pl...p?item=35607330

center 

Wysłany: 2004-12-08, 18:40   

no to jeszcze jeden chetny i mozna by ja brac...
przyjazd po czesci to nie problem, ja moge sie kopnac i wziasc najwyzej cos dla ludzi z dolu Polski...
tylko potrzebna jest jeszcze z 1 moze 2 osoby co by rzucily na troche po 250-300 zeta...
przeciez cos mozna z niej sprzedac np. aluski, czesc kasy by sie zwrocila, nie wiem co jeszcze duzego i drogiego mozna sprzedac z auta...
sprzedac to potem podejrzewam nie duzy problem, gdybysmy krzykneli za cos polowe ceny niz normalnie, duzo nam nie trzeba...
sprezmy sie i zrobmy to do konca...

mgr inż. Jędrek ;)

Pawel-e30 

Wysłany: 2004-12-08, 18:42   

center napisał/a:
no to jeszcze jeden chetny i mozna by ja brac...
przyjazd po czesci to nie problem, ja moge sie kopnac i wziasc najwyzej cos dla ludzi z dolu Polski...
tylko potrzebna jest jeszcze z 1 moze 2 osoby co by rzucily na troche po 250-300 zeta...
przeciez cos mozna z niej sprzedac np. aluski, czesc kasy by sie zwrocila, nie wiem co jeszcze duzego i drogiego mozna sprzedac z auta...
sprzedac to potem podejrzewam nie duzy problem, gdybysmy krzykneli za cos polowe ceny niz normalnie, duzo nam nie trzeba...
sprezmy sie i zrobmy to do konca...

dobra to ja moge felgi wziąść :lol:
z oponami oczywiscie :wink:

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-12-08, 19:15   :-)

mi by się przydał prawy przedni błotnik .

LiZzArD
[Usunięty]

Wysłany: 2004-12-08, 20:15   

Skoro pompa paliwowa się zwolniła to chętnie się do niej uśmiechnę :) . Szkoda że alusków wcześniej nie zauważyłem - jakby były wolne to biorę!! I szyberdach też chętnie....

center 

Wysłany: 2004-12-08, 20:55   

ludzie, to moze zeby bylo jakos konkretniej to kazdy obok tego co chce niech napisze ile na to moze poswiecic hajsu...tylko bez przegiec...
-tylna szyba
-wspoma - najbardziej mi na tym wlasnie zalezy
-mniejsza kiera jakby byla
-plastiki pod przednia tablice rej. + kierunki
-zapalniczka i ta plastikowa obudowa co jest w niej popielniczka :)
-tylna polka pod glosniki
-lampy przod, ale niekoniecznie, zobacze jutro czy potzrebuje w ogole 8)
-prad do szyb, ale raczej komlet do 4d
moge rzucic 200-300 zeta...

mgr inż. Jędrek ;)

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-12-08, 22:42   

ludziska jakies konkrety!!!!!!
wszyscy piszecie ja chce to a ja tamto,napiszcie jaka kase za to mozecie dac i jak to wszystko zrobić!!!!!zeby kazdy miał to co chce

LiZzArD
[Usunięty]

Wysłany: 2004-12-09, 12:07   

Wszystko zależy od tego, kiedy będzie autko. Jak po świętach to mogę dać ~ 200 PLN za części bez felg. No i może coś jeszcze bym znalazł jak zostanie :) Najważniejsze potrzeby już wypisałem :)

Qba 

Wysłany: 2004-12-09, 12:58   

Ja monitoruje temat, nie bede sie wpieprzał miedzy wódke a zakąske ale jeśli coś zostanie to pewnie kilka rzeczy wybiore, na dzień dzisiejszy biore wspome ale to już ktoś pisał wiec czekam jak sie sprawa rozwinie.

loko

Wysłany: 2004-12-09, 13:52   

gepard, tutaj w londynie jest cala masa e28 ktore mozna wyjac za 100-200 funtow :-)

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-12-09, 22:57   

jestem z jeleniej góry więc do wrocka chętnie wpadne! Co prawda posypały się już pragnienia na temat tych części ale cóż też mi na nich zależy! Chciałbym wspome, el. szybki, tylną kanapę, może być samo siedzisko, jeżeli są to głośniki, lampki wewnętrzne, duperszmity od szybra, i pare innych bajerków! Jakby co to akurat szmalec mam na stanie! i moge z niego wyskakiwać w każdej chwili!

Domel 

Wysłany: 2004-12-10, 10:58   

Ja bym chętnie elektryke szyb wziol ale widze ze jest wielu chetnych...
jak by bylo wolne to sie pisze... i moze jeszce pare malutkich pierdołków. 100pln moge za to dac..
to co w koncu ustalamy??

wlasnie zauwazylem ze autko jest z leszna. Mam tam ok 80 km wiec gdybysmy juz kupowali moglbym podjechac i od razu wyjac kilka pierdolkow.

pozdro

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-12-11, 18:01   

no właśnie co ustalamy????

cinek_sw 
Dezerter

Wysłany: 2004-12-12, 13:28   

Domel napisał/a:

wlasnie zauwazylem ze autko jest z leszna. Mam tam ok 80 km wiec gdybysmy juz kupowali moglbym podjechac i od razu wyjac kilka pierdolkow.
pozdro

panowie ja jestem z Leszna, zobacze o co biega... też potrzebuje kilka pierduł... zobacz jak to wygląda...

dobra ja potrzebyje zderzak, bedzie pasował jak miałem przedtem wąski, el.szyby (wiem że jest wielu chętnych), możę jeszcze kilka pierduł z wnętrza, moge dac z 200zł

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

cinek_sw 
Dezerter

Wysłany: 2004-12-12, 13:47   

Panowie przedchwilą dzwoniłem i chyba juz sobie damy spokuj, facet juz większą częśc auta sprzedał, chyba mu został tylny zderzak i parę pierdół, napewno juz nie ma el szyb bo sie pytałem..... :( :( , jak byście coś chcieli to mój numer znacie tel i gg

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

Domel 

Wysłany: 2004-12-14, 09:49   

Ale pomysl jest ok. Mozna znalezc jakis inny. Teraz pelno Beemek sprowadzili. Mozna sie zgadac i kupic cos za tanie pieniadze.

pozdro

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-12-15, 20:40   

no ja byłbym za

Odpowiedz do tematu