ja tez sie podepne do tematuu tylko ja na wiosne dopiero bede wyciagall bo teraz za zimnoo chyba deska trzeba sciagnac zeby sie doniej dobracc ale niejestem pewiem poczekamy ktos moadry cos napisze pozdr
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
demontujesz deske rozdzielcza - nie jest to duzo roboty - jak zdjemiesz oslone pod kierownica, wyjmiesz zegary, zdemontujesz schowek i oslone kompa to zobaczysz gdzie jest mocowana - pozniej od strony silnika demontujesz oslone wiatraka i pod nia bedziesz mial bodajrze 4 sruby odkrecasz je i po odkreceniu od nagrzewnicy wezy wychodzi.
idzie wyciagnac bez rozbierana deski rozdzielczej,musisz tylko srodkowa konsole wywalić i bedzie po prawej stronie obok pedalu gazu.odlaczasz jeszcze tylko weze pod maska,odkrecasz chyba dwie srubki przy tym zaworze i go wyciagasz.
idzie wyciagnac bez rozbierana deski rozdzielczej,musisz tylko srodkowa konsole wywalić i bedzie po prawej stronie obok pedalu gazu.odlaczasz jeszcze tylko weze pod maska,odkrecasz chyba dwie srubki przy tym zaworze i go wyciagasz.
Dokladnie tak trzeba zrobic nie trzeba dechy rozbierac... same wyjecie chlodniczki nagrzewnicy to szybka i prosta sprawa po prostu jak rozbierze sie srodkowa konsole to kazdy zczai o co chodzi...
Chyba ze sprubować to rozebrać,co prawda jet to zanitowane ale to jest nie problem.
Na moje to to w srodku jest tloczek ktory sie porusza i na nim napewno jest jakis o-ring,wiec moze wymian tego oringu pomorze.Co myslicie???
Ostatnio zmieniony przez Stammek86 2007-11-01, 01:04, w caoci zmieniany 1 raz
Tylko czy ktos wie gdzie to kupić??? chodzi mi dokladnie o czesc nr "7"
to jest cala rórka razem z elektrozaworem , czasem można trafić na allegro albo całą nagrzewnice ( mysle że cena max. 100zł), może jakis szrot albo przegladając allegro jak trafisz kogos kto oferuje rózne graty do E30 i po prostu napisac do niego czy mu sie nie przewala po garażu
no i pozostaje jeszcze kwestia ASO ......... koszt ok. 450zł
Słyszalem ze Cabrio ma lepsze ogrzewanie,ale po rozebraniu wszytkiego nie wiedze róznicy.
Ale cos w tym musi być bo w Cabrio mam na pewno wydajniejsze ogrzewanie niż miałem w touringu.
Słyszalem ze Cabrio ma lepsze ogrzewanie,ale po rozebraniu wszytkiego nie wiedze róznicy.
Ale cos w tym musi być bo w Cabrio mam na pewno wydajniejsze ogrzewanie niż miałem w touringu.
Pomg: 1 raz Doczy: 26 Sie 2005 Skd: Warszawa/Piaseczno
Wysany: 2007-11-01, 20:08
A moje ogrzewanie jakies słabe jest, długo musze czekac zeby sie auto po porannym rozruchu nagrzalo,jak jade szybko powyzej 100 to wyraźnie temp. nawiaweu spada,nie wiem co to moze byc, zapaskudzona nagrzewnica? przez lpg? termostat slaby? zapowietrzony uklad?
ale spuscic wode z chlodnicy czy jak to zrobic ? czy przy tym elektrozaworze sa jakies rurki ktore trzeba zdjac itd ? musze to jutro zrobic - poradze sobie w 2 godziny we 2 osoby ? prosze o szybkie odp
A moje ogrzewanie jakies słabe jest, długo musze czekac zeby sie auto po porannym rozruchu nagrzalo,jak jade szybko powyzej 100 to wyraźnie temp. nawiaweu spada,nie wiem co to moze byc, zapaskudzona nagrzewnica? przez lpg? termostat slaby? zapowietrzony uklad?
objawy zapowietrzonego układu są zazwyczaj odwrotne czyli jak jedziesz to masz ciepło a jak stoisz to pompa wolno pracuje leci zimne powietrze.
wg mnie nie zamyka się termostat i dlatego się długo nagrzewa
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
U mnie ogrzewanie niestety podobnie- teraz niema mrozów, a jak chce jechać w ciepełku, to na połowie skali jak mam pokrętło to nie jest ciepło:/ wogóle to jak na połowie mam to powietrze nie leci ciepłe, tylko ledwo letnie, ciepłe mniej wiecej od 3/4 skali.
W sam. służbowych ( zwykłe osobówki) to przy 3/4 skali ogrzewania wytrzymac sie nie da.
Pomijam sprawe niedogrzewania sie silnika - do połowy nigdy nie doszla wskazowka . . . .
Co robic? wymienic nagrzewnice, wyczyscic ja ?
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
Ostatnio zmieniony przez Mauser 2007-11-01, 22:01, w caoci zmieniany 1 raz
juz ustawilem sie na wymiane zaworu z kumplem na 9 ... bedziemy kombinowac ... a wiec to spuszczac wode z chlodnicy czy jakis waz odkrecic i tam spuscic ? dajcie info !
Ja jak wyciagalem nagrzewnice to nie spuszczalem plynu z ukladu i odziwo jak zdjąłem weze z nagrzewnicy to nie wyleciał płyn,pewni wszystko zdazyło wylac sie do kabiny
[ Dodano: 2007-11-02, 00:14 ]
urbi napisa/a:
ale spuscic wode z chlodnicy czy jak to zrobic ? czy przy tym elektrozaworze sa jakies rurki ktore trzeba zdjac itd ? musze to jutro zrobic - poradze sobie w 2 godziny we 2 osoby ? prosze o szybkie odp
Tu masz ładne zdjecie,zobaczysz co trzeba odkrecić