BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
prosze o pomoc (dziwne dzwieki)
Autor Wiadomo
czarnaowca 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 11 Sie 2007
Skd: warszawa
Wysany: 2007-11-06, 18:31   prosze o pomoc (dziwne dzwieki)

Witajcie, kilka dni temu stalem sie posiadaczem bmw e30 cabrio 325i, nigdy wczesniej nie jezdzilem bmw i jestem naprawde milo zaskoczony tym ze samochod tak wiekowy jest w stanie tak zadowolic z jazdy, ale niestety dzisiaj zmartwil mnie dzwiek ktory wydobywa sie gdzies z pod samochodu mniej wiecej w polowie... brzmi tak jak by sie wrzucilo kamienie do puszki i potrzasalo, dzwiek nie jest slyszalny ze srodka, dopiero na zewnatrz go slychac na luzie, bo na biegu jak sie jedzie to jest on zdecydowanie cichszy lub wogole nie ma... czxy to jest cos powaznego czy narazie nic sie nie stanie?

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-11-06, 18:37   

Może wkład katalizatora się pokruszł...

Cypisek 
inż. Żuljan

Pomg: 97 razy
Doczy: 14 Maj 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2007-11-06, 18:41   

Albo jak mówi MAJSU_WuWuA coś z wydechem, albo skrzynia biegów/sprzęgło. czy ten dźwięk jest też podczas jazdy czy tylko na postoju? Co się dzieje kiedy robisz np przygazówkę? na biegu lub na luzie? czy ten dzwięk jest jednostajny czy zależny od obrotów? czy występuje też podczas jazdy na jałowych obrotach?

E30 + E91

czarnaowca 

Doczy: 11 Sie 2007
Skd: warszawa
Wysany: 2007-11-06, 18:55   

dzwiek najbardziej zauwarzalny jest przy uruchamianiu silnika i przy przygazowce na jalowym biegu, na biegu normalnym dzwiek zanika, na malych obrotach wogole nie wystepuje, w czasie jazdy nie slyszalem ale tez nie bardzo mialem gdzie i jak sprawdzic jak jest w czasie jazdy przy wiekszych obrotach, bo z wnetrza samachodu tego nie slychac, jesli chodzi o skrzynie, biegi ladnie wchodza, nie wyskakuja, nie ma problemow z wlozeniem biegu.

ogolny 
SEX AMBULANCE

Pomg: 8 razy
Doczy: 16 Sty 2006
Skd: KRA
Wysany: 2007-11-06, 19:02   

Wejdz pod auto i poruszaj mocno wydechem,może coś usłyszysz

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-11-06, 19:15   

Podjedź gdzieś na kanał i sprawdź cały wydech czy gdzieś nie przepuszcza, może któraś osłona wydechu się poluzowała, opukaj kata czy nie grzechocze... u mnie długo szukałem co mi dzwoni w wydechu i byłem u 5 tłumikarzy i w dwóch serwisach zajmujących się BMW jedni mówili że to osłona wydechu inni że łącznik elastyczny wydechu albo katalizator a okazało się że pękła rura wydechowa odrazu przy łączeniu z portkami i dzwoniła ! Odgłos dobiegał jakby z pierwszego tłumika...

Rupert_r 

Doczy: 18 Mar 2007
Skd: Dolnyśląsk
Wysany: 2007-11-06, 20:12   

no kolego poogladaj oslonki wydechu bo one lubia pochalasowac :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw