BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E32] Problem z samo włączającymi się awaryjkami
Autor Wiadomo
kafarek 
Master of desaster

Pomg: 14 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: Tczew
Wysany: 2007-11-04, 17:19   [E32] Problem z samo włączającymi się awaryjkami

Siema bracia i siostry.

Ja do Was z nietypowym problemem :] Otóż tak same z siebie włączają mi się awaryjki w siudemie. :wow: W czasie jazdy, postoju - ale tylko wtedy gdy zadziała jakaś elektryka w aucie, np. szyby, szyber, elektrozaworki nagrzewnicy.. Czasem jak przekręcę kluczyk w stacyjce, to już mnie wita awaryjkami. No i żegna też. :lol: Awaryjki migają, a włącznik awaryjnych już nie! Co jest dziwne dla mnie, bo przecież normalnie, po włączeniu z włącznika miga razem z awaryjkami. Wszystko wraca do normy gdy włączę i wyłączę awaryjki.

Macie jakieś sugestie?

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2007-11-04, 17:24   

masz/miałeś alarm ?

kafarek 
Master of desaster

Wysany: 2007-11-04, 17:32   

Rafał napisa/a:
masz/miałeś alarm ?

Nic mi o tym nie wiadomo. Choć jakaś niezidentyfikowana dioda czerwona jest w konsoli :/ Ale do niczego nie podłączona i kabli tam też nie ma.

Auto fabrycznie jest bez alarmu, ma centralny zamek z opcją domykania szyb/szyberdachu z kluczyka. Wg mnie nic nie było nigdy grzebane przy tej instalacji. Problem pojawił się nagle i powtarza się bardzo często. Miesiąc wcześniej zanim wystąpił problem, zmieniłem akumulator na nowy 92Ah. Z takich ciekawostek powiem, że raz wyskoczył mi błąd na kompie "Low Beam". Moze to ma jakiś związek - nie wiem co ten komunikat oznacza.

Rafał 

Wysany: 2007-11-04, 17:41   

ja obstawiam ze to jakies zabezpieczenie dawno juz zapomniane
zerknij pod kolunka kierownicy masz wiazke kabli z przelacznikow kierunkowskazów czy nic tam nie jest dolutowane
mozesz tez wyjac przelacznik awaryjnych i pojezdzic troche jesli po wyjeciu przelacznika beda dzialaly wogule kierunkowskazy

chemik211 

Pomg: 9 razy
Doczy: 06 Maj 2007
Skd: KRAKóW
Wysany: 2007-11-04, 18:21   

oBSTAWIAM żE PRZEKAZNIK MASZ WALNIETY,TYLKO NIE TEN OD AWARYJEK,JEST TAM TAKIE UZADZENIE KTORE PODCZAS WYPADKU MA WLACZYC AWARYJE,TAKIE CUDO WYSTEPUJE TYLKO JAK AUTO MA PODUSZKE,PRZEKAZNIK JEST W SKRZYNCE BEZPIECZNIKOW BLIZEJ PODSZYBIA KOLOR CZARNY LBO BRAZ JUZ NIE PAMIETAM TAKIE COS MIAL MOJ SZWAGIER

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2007-11-04, 20:12   

low beam - nie swieci ci ktores przednie swiatlo mijania - a co do awaryjnych to posluchaj chemika :)

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2007-11-04, 20:59   Al

......Marek !! Cudów nie ma , Bob ma rację , to jakaś "resztka" alarmu sie odzywa i tak reaguje . Osobi scie nie sądzę by była to wina wspólnego przekaźnika świateł awaryjnych i kierunkowskazów................Przyjrzyj sie dobrze i odłącz "pozostałości" alarmu.......PZDR - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

chemik211 

Pomg: 9 razy
Doczy: 06 Maj 2007
Skd: KRAKóW
Wysany: 2007-11-04, 23:07   Re: Al

henry napisa/a:
......Marek !! Cudów nie ma , Bob ma rację , to jakaś "resztka" alarmu sie odzywa i tak reaguje . Osobi scie nie sądzę by była to wina wspólnego przekaźnika świateł awaryjnych i kierunkowskazów................Przyjrzyj sie dobrze i odłącz "pozostałości" alarmu.......PZDR - henry

To nie jest wspolny przekaznik,ten przekaznik ma cos wspolnego z poduszkami chwili dzwonu{wypadku}dostaje sygnal i wlancza awarje,zeby je wylanczyc trzeba nacisnac wylacznik awaryjnych

Rafał 

Wysany: 2007-11-05, 01:11   

normalnie hameryka panie :)

brain69 - usunięty
[Usunity]

Wysany: 2007-11-05, 01:22   

kafar przecież dzwona miałes ostatnio nie pamiętasz już :D a może alpiny tak mają :P

sybir 
wiatr z dupy

Doczy: 13 Pa 2004
Skd: ze wsi
Wysany: 2007-11-05, 08:16   

chemik211 napisa/a:
ten przekaznik ma cos wspolnego z poduszkami chwili dzwonu{wypadku}dostaje sygnal i wlancza awarje,

chemik211 ma rację jest takie cuś:

sie ma

qrax 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 1 raz
Doczy: 16 Sty 2007
Skd: Tuchola
Wysany: 2007-11-05, 11:58   

u mnie wlaczanie awaryjek powodowala przepalona zarowka postojowa przednia.

J E L I T O 
na czarno

Doczy: 16 Wrz 2005
Skd: STALOWA WOLA
Wysany: 2007-11-06, 22:18   

Koledzy mają rację. Winą jest oryginalny alarm a dokładnie czujniki otwarcia maski i wyjęcia tylnej kanapy w tych miejscach są te pstryczki, o ile pamiętam pod maską przy podszybiu (po prawej stronie) przy ślizgu maski a drugi dokładnie na na plastiku zakrywającym akumulator pod kanapą.

ZOBACZ TO 540i http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=23752

kafarek 
Master of desaster

Wysany: 2007-11-08, 11:15   

A tutaj Was Panowie zaskoczę :] Pogrzebałem troszkę przy przekaźnikach i faktycznie przekaźnik (czarny K16) odpowiedzialny za kierunki miał zimne lutowania, których okiem gołym widać nie było. Prewencyjnie przelutowałem płytkę i po podłączeniu problem znikł :] Tak więc Koledzy dzięki za rady!!

Ostatnio zmieniony przez kafarek 2007-11-08, 11:19, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: