BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
zmiana skrzyni w e32
Autor Wiadomo
raven 
poza dobrem i złem

Pomg: 2 razy
Doczy: 27 Pa 2005
Skd: Kowala / Lublin
Wysany: 2007-11-14, 07:12   zmiana skrzyni w e32

Witam
poszperałem nieco w historii forum i nigdzie nie rzuciło mi się w oczy, aby ktoś rozwinął interesujący mnie temat. co prawda były jakieś wzmianki, ale ogólne, lub całkiem pozostawione bez odpowiedzi. O co mi biega?
Otóż stałem się właścicielem e32 730 V8, jak na razie jeszcze nie wiem, czy szczęśliwym :!: mam jednak w głowie już kilka myśli. Auto jest na automacie i jakoś średnio mi się tym jeździ, zastanawiam się więc nad wymianą automatu na manualną i teraz pytanie, od jakich silników będzie pasowała taka skrzynia? Czy trzeba koniecznie szukać z innej V8 manuala? Ciekaw tez jestem, czy ktoś w okolicach lublina zajmuje sie takimi lub podobnymi sprawami, z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.

Co by nie zakładać oddzielnego postu, to chciałem jeszcze zapytać, czym tak dokładnie różni się wersja long od normalnej. Czy są to dłuższe profile karoserii i tylko blach, czy może także jest to inny rozstaw osi...... tak mi się po głowie kołatało :wink:
Ostatnio zmieniony przez raven 2007-11-14, 12:28, w caoci zmieniany 1 raz  

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2007-11-14, 07:38   

Tak kolego, musisz szukać skrzyni od V8

e36 318ti compact szrotex

Cypisek 
inż. Żuljan

Pomg: 97 razy
Doczy: 14 Maj 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2007-11-14, 08:46   

Ale najpierw pojeździj trochę z automatem. Może się przekonasz lub przyzwyczaisz. Taka przeróbka to dużo kasy i dużo roboty.

E30 + E91

DAREX 

Doczy: 06 Lut 2006
Skd: Żory ok. Katowic
Wysany: 2007-11-14, 15:56   

http://www.bmw-klub.pl/fo...9113&highlight=

raven 
poza dobrem i złem

Doczy: 27 Pa 2005
Skd: Kowala / Lublin
Wysany: 2007-11-14, 17:23   

nic więcej nie trzeba :spoko: , dzięki wielkie :prosze:

[ Dodano: 2007-11-15, 21:26 ]
Jak już pisałem, pojeżdzam teraz 730 v8 w automacie. Jest to znajomość krótka a już dosyć burzliwa :evil: .
Widocznie wyczułem intuicyjnie temat skrzyni, bo okazuje się, ze moja w aucie jest na wykończeniu, no i trzeba coś z tym zrobić. Z wymianą na manualną dam sobie siana, bo mam do kupienia używanego automata, gość daje gwarancję, oczywiście do V8.
Mam teraz zasadnicze pytanko..... UWAGA..... czy poza kompletną skrzynią potrzebne będą jeszcze jakieś inne pierdoły?????? Chodzi mi o to czy do zmiany wystarczy sama goła skrzynia z konwerterem (tak to się chyba pisze) a resztę pierdołów będę mógł przerzucić z mojej ? Czy może jest tak, ze do każdej konkretnej skrzyni były indywidualnie dedykowane jakieś dodatki.
Pytanie zasadnicze..... jeśli ktoś robił w swoim zakresie, to jak wygląda sprawa z czasem - ile mogę sie spodziewać, że mi to zajmieno i ile piwka pójdzie???? :wink:
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez raven 2007-11-15, 21:25, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: