OK dzięki chłopaki!!! bezpieczniki są OK, auto kupiłem z nie działającym sygnałem
Ale to nie znaczy że sam element trąbki jest zepsuty. nigdy nie widziałem żeby to się zepsuło. Bardziej prawdopodobne jest to że nie łączy gdzieś w kierownicy. Kierownicę masz oryginalną czy jakąś tjuningową?
Ostatnio zmieniony przez Cypisek 2007-11-15, 20:14, w caoci zmieniany 1 raz
Pomg: 4 razy Doczy: 29 Lis 2006 Skd: kruszwica/poznań
Wysany: 2007-11-15, 21:42
Stammek86 napisa/a:
RoboCop napisa/a:
Stammek86 napisa/a:
za przednim zderzakiem,dokladnie za halogenami albo za ich zaslepkami, w e30 sa dwie syreny po obydwu stronach auta
bywają też z jedną syrenką za "nerkami" przed chłodnicą wody (trzeba wyjąć nerke, żeby się do niej dostać).
No to dowiedzialem sie czegos nowego
Ta roznica chyba jest miedzy waska a szeroka lampa.
U mnie tez nie działa bezpiecznik ok, przycisk tez, słychac tylko takie pstykniecie w puszce bezpiecznikow jak sie wcisnie przycisk klaksonu. Co to moze byc? jakis przekaznik...?
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-11-16, 08:39
mattim_bmw napisa/a:
Stammek86 napisa/a:
RoboCop napisa/a:
Stammek86 napisa/a:
za przednim zderzakiem,dokladnie za halogenami albo za ich zaslepkami, w e30 sa dwie syreny po obydwu stronach auta
bywają też z jedną syrenką za "nerkami" przed chłodnicą wody (trzeba wyjąć nerke, żeby się do niej dostać).
No to dowiedzialem sie czegos nowego
Ta roznica chyba jest miedzy waska a szeroka lampa.
U mnie tez nie działa bezpiecznik ok, przycisk tez, słychac tylko takie pstykniecie w puszce bezpiecznikow jak sie wcisnie przycisk klaksonu. Co to moze byc? jakis przekaznik...?
podwójne trąbki były albo w większych silnikach (od 320) jako standart, albo za dopłatą - nie mam pewności... większość ma jeden sygnał przed chłodnicą - z tych co widziałem rozebrane z 4-cylindrówkami...
w e30 miałem kłopoty z śniedziejącymi stykami przy sygnale albo w samej kierownicy (wszystko przez podeszły wiek autek)...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Pomg: 4 razy Doczy: 29 Lis 2006 Skd: kruszwica/poznań
Wysany: 2007-11-16, 15:37
RoboCop napisa/a:
podwójne trąbki były albo w większych silnikach (od 320) jako standart, albo za dopłatą - nie mam pewności... większość ma jeden sygnał przed chłodnicą - z tych co widziałem rozebrane z 4-cylindrówkami...
w e30 miałem kłopoty z śniedziejącymi stykami przy sygnale albo w samej kierownicy (wszystko przez podeszły wiek autek)...
Mozliwe, miałem w 318 jedna za nerkami a w 320 dwie po bokach
Wie ktos czemu nie ma sygnału tylko cos pstryka w puszce bezpieczników??
...Do mattim_bmw ........."klapie" Ci przekaźnik sygnałów w puszce bezpieczników.Oznacza to ,że musisz sprawdzić same sygnały (pewnie skorodowane konektorowe połączenia ) -PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!