Wysany: 2007-11-17, 16:56 BMW E46 320d - proszę o wszelkie info na ten temat :)
Witam.
Mam kilka pytań odnośnie BMW E46 320d. Zastanawiam się nad zamianą Astry II 1,6 16v na bardziej ekonomiczne autko i żeby było to BMW . To ma być autko dla Rodziców, które przede wszystkim musi być tańsze w utrzymaniu niż obecny pojazd. Z mojego rozeznania doszedłem do wniosku, że najlepszym wyborem będzie właśnie takie autko. Dodam jeszcze, że cena autka nie może przekroczyć 30 tyś. zł.
Co sądzicie o takiej zamianie? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym modelem? Proszę o wszelkie opinie na ten temat .
Tu głównie chodzi o ekonomikę, więc nie piszcie mi proszę, że lepsze 330d, bo to i tamto .
Jeżeli ktoś jest/był właścicielem takiej Betki, to proszę o odpowiedzi na poniższe pytania:
1. Ile tak naprawdę spala ten samochodzik i przy jakim stylu jazdy?
2. Czy to autko należy do awaryjnych, czy raczej bezproblemowych?
3. Jakie są ogólne koszta utrzymania (serwis, najczęściej psujące się podzespoły itd.).
mialem okazje przetestowac takie autko przez tydzien:
-spalanie identyczne jak z volskwagenowskim TDI 1.9 (130km) ok 6,5 litra na trasie (130-140) i 7,5 miasto (to ze nie bylo moje auto to praktycznie noga w podlodze- az sam sie zdziwilem ze tak malo pali) osiagi duzo lepsze. bardzo ladnie sie zbiera od dolu zwlaszcza wersja 150km ale to juz drozsze auto.
przed modernizacja 2.0d ma 136km i to jest calkiem przyzwoity wynik- silnik mozna zchipowac na 150km bez problemu.
-czesci- praktycznie tylko eksploatacyjne- cenowo niczym sie nie roznia od e46 316i
-autko raczej twarde.. ale nic nie przebije trwaloscia e30 324d
- za taka cene mozna cos znalezc ale nie dziw sie jesli na 9 letnie auto bedzie mialo przebieg 250tys przebiegu.. rozsadne 150tys.
Ostatnio zmieniony przez southOFheaven 2007-11-17, 21:11, w caoci zmieniany 1 raz
jestem po przerobieniu kosztów exploatacji i awaryjności aut w tej granicy cenowej, w tym także e46 320d - ogólnie nie polecam - stary silnik na pompie i jest awaryjny. Oczywiście zaraz ktoś uprzejmy napisze, ze jest {biiiiip}, bezawaryjny i się nie psuje - jak każde BMW
Silnik w 330d to inny przedział cenowy i inna technologia - common rail.
320d jest od h na rynku i wierz mi nie wiem, czy jest z 5 sztuk wartych zainteresowania w Polsce....
Jak chcesz ekonomii to kup VAGowe TDI 90KM na pompie - mało pali i jest nie do zaj....
P.S - remember - E46 320d to nie jest auto tanie w utrzymaniu.