A mi się podoba taka skóra jak jest w Peugeotach 205 Roland Garros. Bardzo ładnie to wygląda. Skóra nie jest na całym fotelu, a jedynie na boczkach, środek siedziska i oparcia jest w welurze. Ekstra Szkoda, że mnie nie stać, żeby sobie tak zrobić w mojej E30 Touring
BMW to nie jest fiat:) skóra to nie jest welur:)jezeli nie przeszkadza ci w miare wieksze spalanie to i cieple siedzenie w lato albo zimne podczas mrozow tez nie bedzie ci przeszkadzac....skóra jest odpowiednikiem pewnego standartu czy z klima czy bez a jezlei chodzi o kolor to typowo teamt zwiazny z gustem...jezeli masz byc gangsta kierowca mafijenego samochodu to zrób sobie na czarno...a jak chcesz byc biznes-menem w kozak wozie to moze byc kremowa:))ja wole jasna...niezal eżnie od opini:))pozdrawiam...
Jesli chodzi o koszta to ja pokolei robiłem najpierw siedzenia przód .Ze skórą i obszycie około 1000 zł.Pózniej jeszcze z 700 tylnia kanapa z obszyciem i podłokietnik.Dodam ze skóra jasna i cholera pech chciał że wybrałem dosyc droga i dlatego koszt nie jest zbyt niski.Teraz odbieram za tydzien obite boczki ale w podobna skóre nie taką samą bo ta z siedzen jest za gruba nie nadaje sie na boczki.Jaki koszt nie wiem ale byłem zmuszony kupić duży kawał tej skóry i podejrzewam że bedzie sporo mnie to kosztowało.A w miedzy czasie jeszcze wymieniłem dolna czesc siedziska przedniego na recaro i też obijałem w skóre koszt koło 500 zł.Wiec w sumie bedzie dosc drogo ale fakt że skóra droga choc i tak w hurtowni ja kupowałem.Koszt u mnie z 2.500 do 2.800 a może nawet z 3 000 bo już dokładnie nie pamietam.Ale efekt chyba w miare fajny zwłaszcza że w czarnym aucie.
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
Polecam ci goscia na bródnie.Starszy facet w domu swoim zrobił mi cała skóre w moim aucie u kumpla w dwóch beemkach też cos w tym stylu robił.Moge ci go polecic i na pewno zrobi dobrze.Cene też ci nie przywali jesli powiesz że jestes ode mnie od czarnej coupe.Ja w czwartek odbieram boczki od niego.Obijał mi w skóre.Fotki masz na 2 stronie w smigiełkach Kamil e 36 325 zobacz sobie choc najlepiej zobaczyc na żywo.Jak sie odezwiesz do mnie na początku kwietnia to ci pokaze jak to wygląda na żywo.Gosc ma jedna wade!zanim sie wezmie do roboty to pojeczy troche że trudno,cięzko ale wkoncu zrobi dobrze i za rozsądne pieniadze.Jak bys chciał namiar daj na PW znac to dokładnie ci napisze gdzie go szukać.
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
miałem w E36 czarną skóre/dziś bawara zmieniła własciciela / oczywiscie juz jest E34 w której jest welur i powiem tak niech nikt mi nie mówi ze skóra bez klimy to jest w dni gdy na dworze jest 30stopni to fajna sprawa,gdy po pracy wsiadałem do samochodu normalnie bez sciemy ruszało mi deklem/czyt. czołem/ po dzieci do przedszkola z nimi 10 min do domu i wychodzą mokre jak z basenu nie i jeszcze raz nie, gdy jest klima oczywiscie skóra jest git tylko wiadomo jak jedziesz gdzies 5-10min. to tylko masz katar a i tak w samochodzie nie wychłodzisz a w kuper grzeje tak ze z praktycznego punktu widzenia wybieram welur
Mialem juz prawie wszystkie zestawy w e36:
1. sportsitze w welurze
2. m3 w alcantarze
3. m3 w bialej skorze.
Takie moje spostrzezenia:
M3 w bialej skorze wyglad {biiiiip} ale strasznie zimna jak sie wsiada w zime ( zanim podgrzwanie juz cos pomaga trzeba troche wymarznac ) latem wiadomo cieplo ale nie ma tragedii, no i na skorze sie tylek slizga i nie ma dobrzego trzymania mimo ze to fotele od emki.
Sportsitze w welurze bardzo przyzwoite ale duzo im brakuje jezezli idzie o wygld.
M3 w alcantarze srednio wygladaja przez te smieszne malownane kolorowe niby paski na siedzisku i oparciu, pozatym sa najlepsze z tych 3 zima nie mroza latem nie grzeja tak strasznie no i sie w nich nie slizgalem
pozdro
Aha no i u mnie nigdy wiecej skory, chyba ze w polaczeniu z alcantara.
_________________ Bylo:
E36 328 qpe '95
E30 325 m Tech II '89
Jest
E30 318 '91
E30 325 m Tech II '89
ale strasznie zimna jak sie wsiada w zime ( zanim podgrzwanie juz cos pomaga trzeba troche wymarznac
u mnie na tym 2gim stopniu grzania (tym maks) skorka nawet w mrozy jest szybko cieplutka... chcialbym jeszcze taki bajer do kierownicy bo lapki strasznie marzna... wiem ze sa w bmw jakies kiery z grzaniem to dopiero wypas
Jesli chodzi o skore to jestem jak najbardziej na TAK, u siebie mam sportsitze w pelnej czarnej skorze i w polaczeniu z klima sa ok nawet w upalne dni, no i maja podgrzewanie wiec zima tez cieplo w tylek I ten zapach, prezencja itd.. Wczesniej w autach zawsze mialem welur ale teraz tylko skora No i oczywiscie czarna 8)
SKÓRA, SKÓRA i tylko SKÓRA miałem wcześniej welur ale to nie to samo może i jest milszy w dotyku i się nie nagrzewa. Ale skóra jest lepsza w utrzymaniu czystości no i LANS - skóra autku dodaje WYPASU. Mam klime i tym bardziej nie przeżywam a jak bym nie miał to i tak wolałbym skóre. Dużo lepiej wygląda niż welur.
Mam fotele w czarnej skórze ale też bardzo podoba mi się skóra typu MONTANA - coś jak banan, no i w sportsitze, bo teraz mam zwykłe fotele. zawsze to jakaś zmiana
zdecydowanie jestem za skórą
nie mam klimy ale daje rade, bez skóry też bywało gorąco czasem
tak jak przedmówca powiem LANS ..... WYPAS .... i nie marudze jak sie komus cos uleje poprostu wycieram i zapominam
to jeden z wiekszych plusów skóry.łatwo ją utrzymać w czystosci choć jasna może się szybciej brudzi ale też łatwo się ją czysci.To że na welurze nie widać brudu to nie znaczy że nie jest brudny bo jest i to jak cholera najczesciej.Wyobrażcie sobie że ulewa wam się np.mleko na tylniej kanapie.Ze skóry sciągasz jednym pociągnięciem szmatki a z weluru!?zaczyna wsiąkać ,sie kleic i póżniej gnić jak się tego zaraz nie wypierze.Więc ogółem skóra jak najbardziej.
Ja jestem za skóra w polączeniu z alcantarą, na boczki skóra na boczne czesci oparcia i siedzenia tez.Pod dupke alcantara w troche innym kolorze i ani sie nie slizgasz ani nie masz goraco a lans i wypas jest i tak i tak.I tak zrobie jak kupie sportsitze. Najgorzej to to co ma stary w Volvo skóra z jakąs tam tkanina połaczona (super wypas podobno miał byc volvotex czy cos takiego) wyglada jakby ci zabrakło kasy na pełna skóre
Ostatnio zmieniony przez Gregorto 2007-09-02, 16:58, w caoci zmieniany 2 razy
Mam polaczona skore z alcantara podobnie mam tez w passacie i imho to najszczesliwsze rozwiazanie bo latem dupeczka sie nie klei do siedzenia a zima ( jezeli nie masz podgrzew foteli) nie marzna ci jajka ze o 4 literach nie wspomne
No i wyglada to tez ladnie polecam wersje alcantara+skorka