BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Sprawa Dyfra proszę o pomoc bardzo Pilne!
Autor Wiadomo
LuKaSzQ18

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Tłuchowo
Wysany: 2004-12-06, 13:38   Sprawa Dyfra proszę o pomoc bardzo Pilne!

Proszę niech ktoś mi powie jaki mam wlać olej do mostu ze szperą...wlałem mobila polecanego przez kolesia co sprzedaje oleje ale niepowiedzialem że jest szpera.. czytajać na stronie kastrola jest do doslownie nazwane" Dyferencjałem o ograniczonym przesuwie" i jest zalecaly CASTROL SAF-XJ niema nigdzie go jaki jest zastępczy prosze jak najszybciej jak ktoś wie co tam wlać ..most mi wyje lekko a boje się żę będzie po nim

HyenoX M42B18
[Usunity]

Wysany: 2004-12-06, 17:13   

powiem ci tak.

koleś leje do mostu ze sperą BMW 635CSI olej ELF 80W/140 , palenie gumy , drifting, katuje , nigdy nie oszczedzał mostu zreszta widac to bylo na zlotach w Toruniu i most zyje juz pare lat i nic mu nie jest.

PS. Ja tez taki zalałem i jestem zadowolony.
Ale wybór nalezy do ciebie.

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-12-06, 21:51   

HyenoX M42B18 napisa/a:
powiem ci tak.

koleś leje do mostu ze sperą BMW 635CSI olej ELF 80W/140 , palenie gumy , drifting, katuje , nigdy nie oszczedzał mostu zreszta widac to bylo na zlotach w Toruniu i most zyje juz pare lat i nic mu nie jest.

PS. Ja tez taki zalałem i jestem zadowolony.
Ale wybór nalezy do ciebie.

Rozumiem,ze olej o ktorym piszesz jest przeznaczony do zwyklych mostow a nie zeszperowanych.

P.S. Lukasz wydaje mi sie, ze jezeli most ci wyje podczas normalnej jazdy nie oznacza to, ze szpera sie konczy, tylko most sie konczy. Szpera z tego co wiem dziala na zasadzie sprzegla lepkosciowego i podczas spokojnej jazdy bez poslizgu szpera chyba pozostaje w spoczynku, tak mi sie wydaje.

HyenoX M42B18
[Usunity]

Wysany: 2004-12-06, 22:20   

Mcinek napisa/a:

Rozumiem,ze olej o ktorym piszesz jest przeznaczony do zwyklych mostow a nie zeszperowanych.

nie wiem jakie on ma przeznaczenie podalem tylko ze to jest ELF 80W/140 i koles go od paru lat leje do mostu ze szperą do 635CSI a olej jest z beczki z serwisu MANa taki jakim są one zalewane.

Jedno wiem, most jest katowany i żyje czyli olej jest sprawdzony.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-14, 18:50   

BMW zaleca klase lekości oleju do mostu ze szperą 75W\140
Pozdrawiam

A R N I E30 

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2004-12-15, 19:45   

Witam tego castrola SAF-XJ można dostać jest on w iter carsie ale w 25 litrowym opakowaniu w litrowych to SAF-X poprostu jet to dokładnie ten sam olej tylko że w litrowym opakowaniu powodzenia :wink:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: