BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Jak zimny motor to przygasa_M10 oraz problem z gaźnikiem
Autor Wiadomo
cezar
[Usunity]

Wysany: 2004-12-17, 15:14   Jak zimny motor to przygasa_M10 oraz problem z gaźnikiem

Witeczka!
mam taki wkurzający problem.
Teraz gdy jest zimno po odpaleniu auta muszę trzymać nogę na gazie. Jak puszczę to auto zdycha.
Gdy przytrzymam ok 2-3 min (troszkę się silnik zgrzeje) to chodzi juz o własnych siłach.
Auto chodzi na LPG. Na PB problem ten nie występuje....

To była kwestia nr 1 teraz nr 2:

Jak chcę przełączyć z LPG na PB to mam problem. Silnik gaźnik chyba nie moze zassać paliwa. Czasem po baaaaardzo długim kręceniu zajarzy lecz najczęściej muszę podlać benzyny w gaźnik.....

Znacie moze przyczyny moich problemów i jakieś rozwiązania????
PZDR

.:CEZAR:.

HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2004-12-17, 18:50   

jak na zimnym Ci gasnie to znaczy,ze masz chyba problem ze ssaniem :idea:

kazik 

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Wieluń
Wysany: 2004-12-17, 18:59   

1.Albo masz rozregulowany i brudny odparownik albo membrany w odparowniku są już twarde i będziesz musiał wymienić odparownik.
2.W gaźnikowcach to normalne poprostu zanim pompka napapuje paliwa do komory pływakowej to troche trwa.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-12-17, 19:03   

co do zdychania na zimnym - może to być kwestia mieszanki na ssaniu - darco nie tak damwno temu pisał (chodziło chyba o obroty, ale nie dam głowy) - poszukaj na forum

a nieprzełącza się na gaz tylko na postoju, czy podczas jazzdy też?

może nie bardzo zrozumiałem, aleczy odpalasz na gazie i za którym razam załapuje, czy po przełączeni na gaz nie chce siknil zaskoczyć z drugim paliwem?

Miki 

Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-12-19, 13:16   

co do kwestii nr 1 to przyznam ze w rekinie m10b16 mialem to samo hmmm jakby to nazwac aha to bylo cos takiego jakby na gazie nie dzialalo ssanie :roll:
co do kwestii nr 2 w instalacji lpg do gaznika wystepuje pozycja na przelaczniku pomiedzy praca na PB i LPG sluzaca do wypalania resztek paliwa na ktorym silnik pracowal.. pewnie nie musze ci mowic jak to dziala ale u mnie tez czasem autko nie chcialo przechodzic z benzynki na gaz lub odwrotnie ale po dluzszym przetrymaniu wlasnie w tej srodkowej pozycji i przy wyraznym szarpaniu silnika (bedacego objawem braku paliwa w komorach spalania) dopiero przelaczalem na drugi rodzaj paliwa i bylo ok...

cezar
[Usunity]

Wysany: 2004-12-20, 12:51   

Fakt: przydał by się przegląd instalacji gazowej, moze tam tkwi diabeł (zapchany filtr, parownik). Ale z drugiej strony czy ssanie gaźnika ma wpływ na pracę silnika na paliwie LPG????? Kiedys ktoś pisał, że podczas pracy na LPG gaźnik praktycznie nie pracuje. w szczególności, ze gdy motor pracuje na PB to obroty są... za wysokie. Jak sioę zgrzeje to opadają. Czyli totalna odwrotność!!!
Układ chłodzenia niezapowietrzony, parownik nie zamarza.
Jeszcze zauważyłem taką sprawę: Auto tym bardziej sie dusi na LPG (po puszczeniu gazu praktycznie momentalnie zdyca) gdy w zbiorniku jest mało gazu 5-10 litrów. Gdy jest ponad 15 litrów to silnik dławi sie chodzi jak traktor telepie ale z regóły nie zdycha. W lato ilośc gazu nie ma znaczenia na pracę silnika w zimę widocznie ma....

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-21, 13:19   

wałkuje ten problem od dawna - rozmawiałem z kilkunastoma gaziarzami . tez mam m10 i w zimie gasnie jak jest zimny na gazie .....to normalne !! ! testowałem kilka gazników , instalacja gazowa nówka i nic ....podobno przy odpaleniu zimnego silnika na gazie ..coś powoduje(gaz) zbyt wczesne wyłaczenie sie ssania a czasami nie włączenie sie go wogule . JESLI ZNAJDZIESZ JAKIŚ CUDOWNY LEK NA TE DOLEGLIWOŚĆ NAPISZ .....................Co do benzyny ...mozesz mieć kiepską wydajność popki paliwowej w połączeniu z małą iloscią benzyny w baku powoduje konieczność gługiego krecenia lub wlewania paliwa do gaznika

Jakub316 

Doczy: 16 Pa 2004
Skd: Halinów
Wysany: 2004-12-23, 21:14   

Tez mam m10 2be na gazie i u mnie ten problem nie wystepuje. Spróbujcie zapalac silnik bez wciskania pedału gazu (nie wiem może wciskaniem pedału przyspieszenia powoduje sie wyłączenie ssania). U mnie to wyglada tak: silnik walczy troche z zimnem ale jednak jak juz odpali to nie zdarza mu sie nigdy zgasnać, przez chwile po odpaleniu nawet ma obroty zbliżone do 1000.

lukasz
[Usunity]

Wysany: 2004-12-24, 02:43   

MOge ci tyle powiedziec: musisz sobie sprawdzic stan membran w parowniku bo juz sa chyba kiepskie,dlatego ci od razu spada z obrotow i gasnie.Poprosty juz zesztywnialy.Napisz jaki masz parownik to ci moze pomoge.Jak na benzynie jest ok. to cos musi byc z gazem. :twisted:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: