Koledzy problem z elementem nr14
http://bmwfans.info/origi...16/ill-16_0171/
przerdzewiala i odpadła końcówka na która nachodzi wężyk.
Nie wiem gdzie dokupić takie coś, a wogóle jest to potrzebne?? to jest jakiś pochłaniacz czy coś?
Ostatnio zmieniony przez schiz 2007-12-28, 11:52, w caoci zmieniany 1 raz
brain69 - usunięty [Usunity]
Wysany: 2007-12-28, 02:34
kolego link nie działa, bo tak to może bym co wymyślił
Pomg: 4 razy Doczy: 29 Lis 2006 Skd: kruszwica/poznań
Wysany: 2007-12-28, 09:41
Pewnie chodzi o filtr węglowy ten obok filtra paliwa? jesli tak to nie wiem czy mozna to kupic w jakims sklepie jako zamienik. Ja bym kupił uzywke i juz bo tego sie podobmo nie wymienia. pozdro
numer 14 to najzwyklejszy reduktor tętnień tzn redukuje pulsacje paliwa podawane przez pompę, a nie jakiś pochłaniacz lub odwadniacz to zbyt stare auto żeby miało system pochłaniania oparów paliwa albo odwadniacz .
Ostatnio zmieniony przez mariusz730 2007-12-28, 12:24, w caoci zmieniany 1 raz
na szybkiego tłumaczyłem ten wyraz z ang. no i wyszło pochłaniacz i takie tam, ale było również amortyzator. Rozebrałem ten element, znajdowala sie w nim membrana ze sprężyną więc chyba masz racje, to jest jakiś reduktor tętnień. Jest on konieczny czy można poprostu sobie go podarować ?
Po zdjęciu tego tłumika wachań ciśnienia paliwa zaczoł szumieć cały przewód paliwowy pod podłogą nie dało się w aucie wysiedzieć na postoju(przynajmniej mnie bylo ciężo usiedzieć bo wiedziałem co szumi). Szukaj używki nawet takie same stosowane są w innych markach aut (renault/ pegeuot/citroen)