Wysany: 2007-12-28, 20:12 Problem z niskimi obrotami
Witam ostatnio wymieniłem płyn w chłodnicy no i po wymianie silnik na wolnych obrotach zaczął mi falować tak miedzy 500-800 obr przed wymiana było wszystko w porządku dodam że podczas wymiany odłączyłem masę od akumulatora
Na gazie również faluje po rozgrzaniu silnika czasem potrafi stać w miejscu ale podjadę kawałeczek i zaraz dalej latają obroty. A może być jeszcze taka przyczyna że gdzieś woda w układzie przymarzła przed wymianą
Po jakiś 10km bedzie spokój ja ładowałem koledze wczoraj aku po podłączeniu na nowo było to samo pojeździłem chwile żeby się komp ustawił i już chodzi jak ta lala...
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
No więc tak przejechałem przed chwilą coś koło 10 km i silniczek pracuje dobrze jak się rozpędzę dam na luz również dobrze ale jak samochód zwalnia zaczyna się skok obrotów jak dojechałem do domu na postoju obroty falują na benzynie jak i na gazie tak samo aż zgasł zapaliłem go odpiołem krokowca i to samo chwilkę obroty się trzymały ale później dalej skoki czy to znaczy że ten krokowiec już zakończył swoją żywotność