BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Info gaz sekwencja
Autor Wiadomo
KAMILOS 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Lip 2005
Skd: W-Wa Śródmieście
Wysany: 2007-12-26, 23:52   Info gaz sekwencja

Witam mam pytanko czy jeździ albo jeździł ktoś na gazie STAG300 sekwencja. jak on się ma do m30b35.
Wszystkie opinie mile widziane
Pozdro

BMW E-30 316 89" M40b16 - BYŁO
BMW E-30 318 89' M40b18 - BYŁO
BMW E-34 535i 90' M30B35 - BYŁO
BMW 750il 1995' m73b54 - JEST

oprych525i 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 15 Kwi 2007
Skd: Nasielsk
Wysany: 2007-12-27, 15:12   

lepsza bedzie KME , dobre opinie slyszalem ale o 4 garach , natomiast do 6 kazdy odradzal .
Ani jedna ani druga instalacja nie jest super , sam mam kme , byly jakies problemy gazownicy sobie poradzili .

Moje zdanie na ten temat , tak naprawde to bardzo duzzzzo zalezy od zkladu motujacego ta instalacje .
I od tego czego ty wymagasz.

pzdr.

MaSTeR

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Sie 2005
Skd: Tychy
Wysany: 2007-12-27, 16:08   

ja mam stag300 w isie chodzi calkiem spoko.... szczerze to roznicy miedzy 4 a 6 cylindrow to ja nie widze (zwlaszcza na polsekwencji) zamiast parami chodza wtryski po 3 ot cala roznica...

do polsekwencji musisz miec tylko zolte valteki (maja liniowa cha-ke nawet dla malych czasow wtryskow ktore wystepuja w polsekwencji) no i oczywiscie reduktor odpowiedni (lub 2 w zaleznosci od KM)

i jak mowil przedmowca... to jets baaardzo wazne gdzie zakladasz taka instalacje i czy o niej cos wiesz (bo tym wymuszasz na gazownikach zrobienie tego tak jak ma byc).

Piotreek E-30 

Doczy: 19 Wrz 2005
Skd: Ełk
Wysany: 2007-12-29, 21:47   

Witam. Ja mam u siebie w M30b30 taką instalke Stag 300 i zero jakich kolwiek problemów. Tak samo dobrze chodzi na benzynie jak przed założeniem gazu i pracując gazie nie ma żadnej różnicy. Wszystko sprawuje sie bardzo dobrze. Spalanie w mieście nie sprawdzałem za miastem jazda 100km/h czasami 110km/h , 11.6 - 12 litrów gazu.

adamm 
9" fan ;-)

Doczy: 07 Lip 2006
Skd: Kielce
Wysany: 2007-12-30, 18:38   

oprych525i napisa/a:
Moje zdanie na ten temat , tak naprawde to bardzo duzzzzo zalezy od zkladu motujacego ta instalacje

dokładnie jak kolega powiedział. Zgadzam się z przedpiszcą.

Ja polecałbym Landi Renzo. Jest nieco droższa, ale za to nie ma tylu kłopotów co z innymi.
Bardzo ładnie się reguluje.

Reduktor wystarcza na około 100 tys. km. Potem regeneracja i drugie tyle przejedzie.

Jeśli chodzi o wtrysk gazu Landi Renzo, to warsztat musi posiadać specjalny tzw. klucz, który wkłada się w port drukarki w kompie i mają wtedy dostęp do wszystkich funkcji programowania i reg.

Niestety nie wszystkie warsztaty go mają.

PS: to, że nie ma żadnych problemów z instalacją, nie znaczy że ich wcale nie ma.
BMW ma taką silną wolę do życia, że pojedzie nawet na nienajlepiej wyreg. instalce.
Większość warsztatów ustawia instalki na fabrycznym software i klient jedzie zadowolony że ma wtrysk LPG. Ale idealnie zestroić instalkę nie każdy potrafi.

Ostatnio zmieniony przez adamm 2007-12-30, 18:42, w caoci zmieniany 1 raz  

KAMILOS 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Lip 2005
Skd: W-Wa Śródmieście
Wysany: 2007-12-30, 21:39   

Wiem mam dobrego kolesia od gazu i cały czas mi proponuje Landi Renzo tylko cena narazie czekam i zobaczymy co wyjdzie.
pozdro

BMW E-30 316 89" M40b16 - BYŁO
BMW E-30 318 89' M40b18 - BYŁO
BMW E-34 535i 90' M30B35 - BYŁO
BMW 750il 1995' m73b54 - JEST

MaSTeR

Wysany: 2007-12-31, 13:52   

adamm dlatego jedzie sie do warsztatu gdzie maja hamownie :) na hamowni wszystkie niedociagniecia wychodza jak na dloni... mozna spokojnie idealnie wyregulowac instalke.

adamm 
9" fan ;-)

Doczy: 07 Lip 2006
Skd: Kielce
Wysany: 2008-01-01, 12:26   

MaSTeR napisa/a:
adamm dlatego jedzie sie do warsztatu gdzie maja hamownie :) na hamowni wszystkie niedociagniecia wychodza jak na dloni... mozna spokojnie idealnie wyregulowac instalke.

Zgodzę się z Tobą kolego, ale nie każdy warsztat ma hamownię :(

Ja montowałem tylko wtryski Landi Renzo i tam jak masz ten specjalny "klucz" możesz naprawdę wiele i w zupełności wystarcza.

Po wstępnym zaprogramowaniu i delikatnych poprawkach, ładowało się laptopa do samochodu i w drogę. Dopiero wtedy widać, jak się zachowywala instalacja i można było ją podregulować. To wystarczało.

Zamontowalem kilka Zavoli i tam, niestety jest duużo mniej możliwości.

Ale nie miałem z tym styczności już ponad 3 lata (poza 2 montażami w autach klubowych :) w te wakacje, które będę pamiętał chyba do końca życia :mg: ) i napewno się dużo pozmieniało.

Podsumowując: jeśli autko będziecie trzymać jakiś czas, nie warto oszczędzać na instalacjii, tylko ładujcie droższą

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2008-01-01, 12:31   

adamm napisa/a:
poza 2 montażami w autach klubowych w te wakacje, które będę pamiętał chyba do końca życia

ROTFL ROTFL

MaSTeR

Wysany: 2008-01-01, 16:33   

A moje zdanie jest takie ze KAZDY pozadny zaklad powinien miec ta hamownie :P
Wiem ze zadko sie zdaza... ja znalazlem i wyobrazcie sobie ze jezdzi do nich tyle niemcow zakladac sekwencje i faze ciekla ze az otwieraja (chyba juz nawet otworzyli) zaklad w niemczech :) .
To sie nazywa profesjonalizm....

...ale... i oni potrafia cos spartolic :evil: jak kazdy...

Co do ustawiania to fakt starcza w zupelnosci (przynajmniej w STAG200/300) autokalibracja na postoju + odpowiedni! przejazd pierw na benzynie potem na gazie po 10km i jest git, ew korekte mozna zrobic po 1kkm (bo charakterystyki zawsze sie rozjezdzaja jak sie caly syf z silnika wyplucze przez gaz i reduktor sie "ulozy"). Oczywiscie odpowiedne poustawianie modeli zastosowanych czujnikow pomijam i co najwazniejsze dobor dysz wtryskow ktory jest chyba najistotniejszy...

Szczerze to nie mam pojecia o sekwencji Landi i innych procz staga... po prostu zna sie to co sie ma :P i moge powiedziec tyle ze jestem poki co zadowolony z tego gazu.

loxq1 

Doczy: 09 Sty 2008
Skd: Lubelskie
Wysany: 2008-01-09, 17:45   

mam problem z instalacją w e 46 tzn. przełancza mi sie z gazu na benzyne przy rozgrzanym silniku. wskazówka od temperatury stoi prosto. przejade troche na benzynie i znów się wlączy na gaz i tak w kółko a to mnie bardzo irytuje ze tak powiem
prosze o pomoc

kfas 

Doczy: 07 Cze 2007
Skd: Jaworzno
Wysany: 2008-01-09, 22:37   

loxq1 napisa/a:
mam problem z instalacją w e 46 tzn. przełancza mi sie z gazu na benzyne przy rozgrzanym silniku. wskazówka od temperatury stoi prosto. przejade troche na benzynie i znów się wlączy na gaz i tak w kółko a to mnie bardzo irytuje ze tak powiem
prosze o pomoc

Jaka to instalacja gazowa, marka ?
Gdzie montowałeś ?

MaSTeR

Wysany: 2008-01-10, 18:44   

dolej wody do ukladu chlodzenia moze masz malo i nie dochodzi do reduktora (czujnika temp dla gazu)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: