Cześć. Czy moglibyście podać mi numery i wartości bezpieczników w e30. Głównie chodzi mi o bezpiecznik nr10, bo się przepalił, a jak go wymieniłem to znowu się przepalił, dodam że mam uszkodzony wentylator. Ten bezpiecznik obsługuje deske rozdzielczą, wentylator, licznik temp. płynu chłodzącego, wskaźnik poziomu paliwa HELP!!!
więc na bezpieczniku nr10 powinienem mieć do 7.5[A) a mierzyłem i mam między 7.6 a 8.1 [A] i bezpiecznik się przepala. Jaka może być przyczyna przepalania się tego bezpiecznika? Zastanawiam się czy może byc to wina wentylatora - który działa ale strasznie buczy.
wentylator jest pod 20 bezpiecznikiem, więc raczej to nie jego wina - chyba że ktoś kombinował w przewodach
posprawdzaj wszystkie wtyczki, kostki, złączki.
któreś urządzenie "bierze" za dużo prądu. jeśli już sprawdzałeś amperomierzem to wiesz o co chodzi - podłącz go i odłączaj kolejno to co jest "pod bezpiecznikiem" i napewno będziesz widział z czym jest nie tak, a później to już tylko sprawdzenie co sie zwaliło
ps. język mało techniczny ale napewno zrozumiesz
_________________ BMW e39 - arktissilber metalic
Anonymous Go
Wysany: 2004-12-21, 00:23
Mam identyczny problem z bezpiecznikiem nr 10 , po wymianie rowniez natychmiast sie przepala.Probowalem sprawdzac wszystkie przewody , wiazki i kostki ale ciagle nic, ostatnio wpadlem na pomysl ze chyba mam uszkodzony przekaznik nr7 (nawiew , lusterka) i to on ciagnie zbyt wiele pradu powodujac przepalenie bezpiecznika.
I teraz pytanie do Ciebie Marcinie , dzialaja ci lusterka ?
Jezeli el. oczywiscie
Anonymous Go
Wysany: 2004-12-21, 08:46
Ja około 16.00 sprawdze ten przekaźnik i pomierze wszystko i dam znać