BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Wiem że było :-) ale jak wyjąć wkład lusterka w E-30
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-24, 10:24   Wiem że było :-) ale jak wyjąć wkład lusterka w E-30

Chciałbym sie dowiedzieć jak wyjąć wkład lusterka w e-30 ( chce sprawdzić czy mają maty grzewcze ) lusterka mam elektryczne ale nie grzeją - czy elektryczne zawsze były podgrzewane??

A co do funkcji szukaj to coś jest nie tak - jak wpisuje kilka kombinacji odnośnie lusterek za każdym razem znajduje mi tylko jeden post i to odnośnie sprzedaży częsci do e-30 - może po zmianach forum coś jeszcze nie tak ?? :-)

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-01-24, 11:41   

Niestety nie wszystkie były podgrzewane raczej tylko wersje na skandynawię i ostatnie modele czyli '90 i touring podejrzewam że nie są jednak podgrzewane... chociaz masz 325 więc one z reguły były lepiej wypasione

A co do demontażu to ustaw lustro równo (pilotem elektryki) weź mały płaski śrubokecik i od spodu są tm dwa otworki widac przez nie biły plastikowy okręg na wewnętrznej stronie lustra, śrubokretem przestaw za ząbki go w prawo trzeba jednak użyć siły ale bez przesady żeby zatrzaski się wupieły i lewą ręką chwyć wypadający wkład lustra z montażem odwrotnie wpasuj i przekręć śrubokrętem za ząbki aż zatrzaski pstrykną....i wszystko

Pozdro i uważaj ja załatwiłem pierwszy wkład wyjmując bo za dużo siły użyłem

cinek_sw 
Dezerter

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2005-01-24, 12:21   

Prosze cię bardzo Mikey:
http://slave.e-edukacja.p...opic.php?t=2818

tu coś znajdziesz (uff długo to trwało, a opcja szukaj faktycznie cośnie trybi).... :wink:

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-24, 13:48   

Dzieki za podpowiedzi wkłady wyskoczyły bez bólu :-) - i są podgrzewane dochodzi napięcie- przetarłem styki lekko były zaśniedziałe , mam jeszcze jedno pytanie czy te lusterka grzeją tak że da sie to wyczuć ( ręką - w poprzednim aucie miałem tak że można było wyczuć ciepło bez problemu ) teraz nie miałem jak sprawdzić czy grzeją po zabiegu - rano sprawdze ....

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-01-24, 13:56   

Moje grzeją tak ze są az gorace, więc z wyczuciem nie będziesz miał problemów. Jest inny kłopot...... One włączaja sie automatyczne razem z zapłonem, i grzeja cały rok !! !!!!!!! :shock: w lato tego nie wyczujesz, bo jakl jest 30 stopni na dworzu, ti nie ma roznicy w temperaturze lustrek.. Powinny byc pod ogrzewanie tylnej szyby na przykład. A tak grzeja na okrągło, i dlatego potrefią sie przepalic....

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-24, 14:10   

Kurcze nie pomyślałem żeby wyłączyć grzanie tylnej szyby i wtedy sprawdzić czy jest napięcie - sprawdzałem przy włączonym ogrzewaniu tylnej szyby :-( Jak je rozbiore jeszcze raz to dam znać czy mają napięcie non stop - ale wydaje mi sie że włączać powinny się razem z tylną szybą non stop przez cały rok to słabo ... :(

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-01-24, 16:33   

Sprawdz... nie wiem czy to normalne, ale chyba tak, u mnie grzeja bez włączonej tylnej szyby, czyli non stop. Znajomy w e34 ma tak sama.. z tym że juz nie grzeją, bo sie spaliły :(

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-26, 11:03   

Jak narazie nie da rady sprawdzić już drugi dzień śnieg tak na.... - ale się fajnie śmiga teraz..
JAk tylko się poprawi pogoda to sprawdze i dam znać ( brak garażu )

cichecki0511 

Pomg: 3 razy
Doczy: 22 Gru 2006
Skd: Poznań
Wysany: 2008-01-07, 12:07   

Odgrzeje temat, zakupiłem maty grzewcze bo moje lusterka już cieniutko grzały ale za chiny nie mogę wyciągnąć wkładu, co tam się mogło zakleszczyć, jest jakiś specjalny sposób żeby je wyciągnąć? A i czy w obu lusterkach trzeba przesunąć ten biały plastik w prawo?

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2008-01-07, 18:09   

ciekawe jak zamontujesz te maty ?? ?
i co to znaczy cieniutko grzaly
w lusterku jest chyba tylko jeden obwod a nie kilka wiec albo to dzala albo nie

prosciej chyba bylo kupic kompletne podgrzewane lusterka w kolor

Toots 

Pomg: 1 raz
Doczy: 03 Maj 2006
Skd: Głogów
Wysany: 2008-01-07, 18:31   

http://allegro.pl/item294..._10s_gwar_.html
na allegro sa jakies maty grzewcze do lusterek, ale jak to dziala i czy dziala to nie wiem bo nie mam :P

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2008-01-07, 18:59   

no te maja 3 obwody ciekawe jak jest w oryginalnych

cichecki0511 

Pomg: 3 razy
Doczy: 22 Gru 2006
Skd: Poznań
Wysany: 2008-01-07, 19:56   

Rafał napisa/a:
ciekawe jak zamontujesz te maty ?? ?
i co to znaczy cieniutko grzaly
w lusterku jest chyba tylko jeden obwod a nie kilka wiec albo to dzala albo nie

prosciej chyba bylo kupic kompletne podgrzewane lusterka w kolor

Ano po prostu słabo grzały, u znajomego szkła były mocno ciepłe, poza tym lewe słabiej od prawego. Kupiłem właśnie takie maty jak kolega podał w linku, także nie widzę powodu dla którego miałyby nie działać.

PS. Uporałem się z wyjęciem wkładów, obydwa zaczepy przesuwają się w prawo ale trochę czasu mi to zajęło - zaklinowały się czy coś :| Jeden wkład już rozkleiłem i nawet nienajgorzej poszło. Za drugie biorę się jutro od rana i powinienem jutro skończyć.

[ Dodano: 2008-01-08, 19:39 ]
Maty założone, obyło się bez większych problemów no i co najważniejsze teraz lusterka grzeją rewelacyjnie - 2 minutki i szkła suchutkie i cieplutkie. :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: