Wysany: 2008-01-07, 19:51 jaka instalacja do M50 b20???
potrzebuje zalozyc instalacje gazowa ze wzgledu na wzrastajace ceny paliw i mam problem. JAKA? Zdania podzielone. Wiem ze sekwencja lepsza. Ale czy chodzilaby tez na zwyklej instalacji. Prosze o opinie uzytkownikow. Z gory DZIEKUJE.
Myslisz ze 2 generacja bedzie pod tym wzgledem lepsza? Mieszalnik to mieszalnik, a Silnik M50 to nie jakis prostszy od mlotka badziew VW z jednpunktem i na zwyklej instalce moze (chociaz nie musi, ale predzej czy pozniej zaczna sie klopoty) chodzic bardzo kaprysnie. Sylwek e36, jak nie chcesz problemow to nawet nie mysl o tym, chodzic bedzie, nie takie wynalazki chodza, ale jak? Szybko tego pozalujesz i bedziesz plul sobie w brode ze nie dolozyles do sekwencji, tym bardziej ze sekwencje do 6 garow da sie zalozyc juz w okolicach 3000 z kawalkiem, jak dobrze poszukasz to pewnie znajdziesz taniej. Mowiac krotko - kastracja silnika i proszenie sie o klopoty. Mialem mieszalnik w 6 garach w M20 i wiem czym to pachnie, jednym chodzi innym nie, ja nalezalem do tej drugiej grupy i to bylo nie na moje nerwy. A M20 to zabytek w porownaniu z M50.
A tak apropo kastracji - tu jest wykres z hamowni M50B25 z prosta instalacja gazowa, i tego samego silnika po jej demontazu:
http://www.godula.cc.pl/gaz/bmw/strony/gaz.htm
Tak tak, to nie pomylka - praw fizyki nie oszukasz, zwezka robi swoje.