Wysany: 2008-01-01, 15:01 Na zimnym nie trzyma obortow
Jak byl gdzies juz taki temat to przepraszam.
Zimny silnik nie trzyma obrotow na LPG. Odrazu mowie ze chodzi tylko o szambo, bo na benzynie mi dalej nie pali i dalej nie wiem co jest przyczyna. Ale nie chodzi mi o benzyne, tylko dlaczego na zimnym silniku na LPG nie trzyma mi obrotow
Mam ten sam problem. Jak jest zimny nie trzyma mi obrotów na benzynie i na gazie. Na gazie gaśnie, na benzynie ledwo ledwo... Jak zejdzie z niebieskiego pola już jest wmiarę ok. Też nie mam pojęcia co to
Wysany: 2008-01-01, 20:29 Re: Na zimnym nie trzyma obortow
Toots napisa/a:
Jak byl gdzies juz taki temat to przepraszam.
Zimny silnik nie trzyma obrotow na LPG. Odrazu mowie ze chodzi tylko o szambo, bo na benzynie mi dalej nie pali i dalej nie wiem co jest przyczyna. Ale nie chodzi mi o benzyne, tylko dlaczego na zimnym silniku na LPG nie trzyma mi obrotow
Na zimnym silniku gaz nie odparowuje dobrze i dlatego nie trzyma obrotów
Jeżeli chodzi o lpg i zimny silnik. Przyczyny mogą być takie albo parownik już umiera czyli membrana stwardniała wnoszę ze instalacja i generacji na śrubę albo silniczek krokowy brudny,lub się zaciął. a jeżeli nie trzyma wolnych też na pb to ja tak miałem że była mała nie sczelność między przepustnicą a przepływką teraz mam blosa i zero problemów.
_________________ NA ULICY NIE MA PIERWSZYCH MIEJSC NIE MA CO KOZACZYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miałem podobny problem jak wy ze na zimnym silniku obroty skakaly jak szalone po zagrzaniu i przelaczeniu na gaz wszystko bylo ok. wystarczylo tylko podjechac do gazownika i poprosic o dostrojenie gazu do bezyny.
Tlumaczyl mi to ze parabole z benzyny i gazu musza byc takie same jesli jedna sie przestawin to autko bedzie wariowało i to dziwne ze nie na gazie tylko na brynie.
ja nie mam gazu i tez mi faluje na pb na zimnym, musze go trzymac przez jakieś 30 sek na lekkim gazie zeby nie zdechł i potem chodzi normalnie! dlaczego ? silnik to m10 b18