BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
jakie zarówki
Autor Wiadomo
pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2004-12-23, 10:18   jakie zarówki

mam takie pytanko dla niektorychych wyda sie pewnie ze to jakies jaja albo co :shock: ale jestem od niedwna posiadaczam bmki i dlatego niewiem.a pytanie to takie :wink: jakie zarowki musze kupic do zegarow tzn.chce miec orginalne swiatlo czerwone takie jak teraz mam na wskazniku od paliwa i predekosciomierzu :twisted: bo od obrotomierza i temp.wody spalily sie.czy musze kupic zarówki czerwone :roll: czy normalne biale i dopiero przy zegarach wkladam w jakis moze czerwony odblask.pozdrawiam :roll: niedenerwojcie sie panowie

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2004-12-23, 10:24   

Zaróweczki są wszędzie takie same, nikt nie bawi się w kolorowe bo by to było człkiem bez sensu. Wymienia się je prosto po wyjęciu licznika, a z kupnem też nie ma problemu. Najdłużej świecą chyba narvy (takie małe 1,2W) i kup odrazu całą paczkę , bo pewnie będzie ich troche do wymiany.

Pozdrawiam

Marcin e30 
obibok :)

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2004-12-23, 10:29   

Do podświetlenia obrotka i tempki jest jedna żarówka 12V max 3 W. najlepiej wyjąć zegary i z tyłu mniejsze oprawki sa od kontrolek a większe od podświetlenia licznika. :D
powodzenia.

pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2004-12-23, 12:07   

dzieki panowie za odp napewno sie przydadza te infprmacje :wink: pozdrawiam

LiZzArD
[Usunity]

Wysany: 2004-12-23, 12:27   

Dodam od siebie bo ostatnio zmieniałem :)
Żarówki 3 watowe 12 wolt, bezobsadkowe, po jednej do podświetlenia prędkościomierza i wskaźnika paliwka oraz obrotomierza i wskaźnika temperatury. Lubią się zapiekać w tych pomarańczowych kapturkach :)
Żeby wymienić trzeba wyjąć zegary i dobrać się do nich od tyłu :wink:
U mnie się jedna tak zapiekła że wykręciłem tylko druciki - bańka została wtopiona w plastik. W drodze eksperymentu stwierdziłem że te pomarańczowe kapturki tak na prawdę nie są potrzebne i je wyjąłem (jeden się już do niczego nie nadawał). Bez nich też świeci na pomarańczowo tylko trochę jaśniej niż w oryginale :)

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2004-12-23, 19:16   Zarówki

Na allegro kilku sprzedających proponuje "żarówki" w technologii LED , m.in. do podświetlenia deski i zegarów.Warto przetestować!!
- henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: