Kilka godzin temu kupiłem e30 Wczoraj podjąłem decyzję o zakupie nowego używanego auta bo skończył mi się przegląd. Szukanie nie trwało dłużej niż 24h Jest to diamantscharz coupe z chromowanymi listwami na szybach. Całkowicie fabryczna wersja z kołpaczkami 318i, nie mam jeszcze żadnej koncepcji, najwprzód będzie czyszczenie i polerowanie Zależało mi na ładnej budzie. Lakier jest jeszcze bardzo ciemny, znaczy nie wyblaknięty. Rocznik 91.
Dzisiaj wypolerowałem dach i maskę wygląda super. Błotniki przednie nawet nie były zdejmowane, bo są fabryczne uszczelnienia żeby nie naciekało tam gdzie zawsze nacieka.
Meine neue Freundin:
Piotr jak jest w tak dobrym stanie to przynajmniej się tak szybko nie rozjedzie i sobie trochę pośmigasz a jak chciałeś coś kolekcjonerskiego to trzeba było zainwestować w jakąś M3 E30
Jak mam doinwestowywać moją starą żeby przeszła przegląd to mi się odechciewa po prostu. Przed chwilą zrobiłem fotki. Nie wyszły zbyt ładnie, krajobraz się odbija w lakierze i jest przez to wrażenie jak by był pofalowany No i nie zdążyłem wyczyścić przodu no i maska nie jest wyregulowana.
Nie, przód z rejestracją jest brudny, wszędzie lakier jest ori i nie było nic całowane. W środku nic ciekawego w sumie bo fotel kierowcy jest popękany. Definitywnie kupię zestaw sportsitz, może ktoś ma na sprzedaż?
Projekt jest taki, że ma to być sportowy cywil na co dzień, na ulicę i tor, ale bez zbędnej masy i bez niepotrzebnych udogodnień, z tylną kanapą. Bez żadnych elektrycznych szyb i centralnego. Radio zostanie. Przeróbki jedynie mające uzasadniony techniczny cel, ale również żeby to ładnie wyglądało. Zbudowany na najlepszych możliwych częściach, z pewnymi ograniczeniami budżetowymi oczywiście. Zastanawiam się czy odbudować moje m20b25 z dużym tuningiem czy poczekać z tym silnikiem m40 i za jakiś czas zrobić swap. W końcu mam wszystkie części od 2,5, ze sprawną skrzynią i szperą, przekładnia kierownicza e36 czeka w garażu. Trzeba będzie przełożyć wahaczce tylne na tarcze i stabilizator z tyłu. Przełożyć wspomę. Czy wspoma od m20 pasuje do m40 mocowania? Co do założeń, to uważam że lepiej się skoncentrować na samochodzie bez dziwnych udogodnień typu koputerki, wycieraczki itd., bo i tak jest dużo rzeczy do zrobienia. Zawieszenie ma być -40mm na twardych sprężynach, ładne duże felgi. Dokładek żadnych raczej nie chcę, bo mtech1 jest ładny, ale do wąskiej lampy, a mtech2 wygląda zbyt futurystycznie dla mnie.
Ja Ci dam lans! Gardzę pozerstwem. Stare autko to przyjemna inwestycja. Nawet jeżeli się traci, to część pieniędzy można odzyskać. Na sport chwilowo mnie nie stać, bo to jak wrzucanie banknotów do ogniska, zajęcie dla bardzo bogatych ludzi jeżeli chce się być najlepszym. A jeżeli czegoś nie można robić dobrze, to się tego nie robi po prostu. W rajdach ciągle ładujesz pieniądze i wszystko znika, zamienia się w proch, dym i dwutlenek węgla!!!