BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Kilka aut BMW na allegro
Autor Wiadomo
woytek13 

Doczy: 25 Gru 2006
Skd: Fajsławice
Wysany: 2008-01-20, 14:41   Kilka aut BMW na allegro

Witam po raz kolejny. Jestem w trakcie poszukiwania nowego auta. Tym razem nie zbłądze i nie kupie małego miejskiego auta i tym razem na 10% będzie to BMW. Mój budżet to ok 9k zł więc cudów nie ma :help: Dodam, że ekonomiczność ważną cechą więc lpg lub diesel wchodzą w grę.

Znalazłem kilka modeli, które mnie interesują:

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4198121

ten fajny bo E30 ale czy nie za drogi?? Auto ponoć jest w Biłgoraju ale numery ma lubelskie. Oczywiście planuję jechać na oględziny ale to nie dziś więc pytam.

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4201018

Tu już nowsza buda i diesel. Fajnie wyposazony i raczej zadbany. Trochę ponad mój budżet. To spalanie to pewnie przesadzony wynik, bo w 6l nie uwierzę.

Jeżeli ktoś wie coś o tych autach, zna je lub zna właścicieli byłbym wdzięczny za pomoc w wyborze autka. A może znacie kogoś kto aktualnie sprzedaje BMW w tych pieniądzach (lub chętnie taniej :> .

z góry dzięki za pomoc :serduszka:

Właśnie znalazłem info o owym E30. Nadal mam łzy w oczach :cry:

lesiek 
Wojciech

Pomg: 5 razy
Doczy: 05 Kwi 2007
Skd: Mielec/Tiel
Wysany: 2008-01-20, 14:47   

e30 jest Pana od nas z forum nie jakiego Pawła735 :)

E46 320i 1999r - Sedes
E46 325Ci 2001r - Cabrios

woytek13 

Wysany: 2008-01-20, 14:55   

Wiem też się do niego dokopałem. Szkoda, że nie pojechało do mnie. :evil:
Potrzebujesz fajnych zdjęć? Chcesz sprzedać auto na allegro i potrzebujesz fajnej aukcji? Wesele? Chrzest? Albo sesja ukochanej teściowej? Chętnie pomogę! Nie boje się żadnego pomysłu! http://wojciechkulbaka.ownlog.com

Tomek3er 

Pomg: 1 raz
Doczy: 06 Sty 2006
Skd: Królewski Kraków
Wysany: 2008-01-21, 15:29   

śmiga w Krakowie :]

B L A N T 

Doczy: 20 Sty 2008
Skd: Kraków
Wysany: 2008-01-21, 18:25   

Smiga i to całkiem fajnie dzii M L O D Y za pomoc flacha bedzie bez nerwów. :beer:
Postaram w najbliższym czasie zamieścic jakies foto Pozdrawiam!!!!!

woytek13 

Wysany: 2008-01-24, 20:53   

http://moto.allegro.pl/it...sekwencja_.html

Czy za taką cenę możliwe jest kupienie 325 z full wyposażeniem i sekwencją?? Jutro jadę go wybadać. Podobno nie ma tylko opłaconego OC (i tak koleś będzie je musiał zapłacić) nie wiem jak on jeździł i na co liczył ale co tam. Wygląda fajnie, no i to wyposażenie. I silnik też bajka. Jak myślicie warto??? I czy to możliwe żeby za tyle lecieł. Bo już w mailu napsiał mi że za 10k może sprzedać :|

Bagor 

Pomg: 4 razy
Doczy: 21 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-01-24, 20:56   

Coś nie tak z obrotami tej E36. 1000 obr na jałowych? Ciekawe, co jest do wymiany.

viktor 

Doczy: 21 Gru 2005
Skd: Piekary śląskie
Wysany: 2008-01-24, 20:59   

zawsze jakoś nie pasuje mi jak ktoś goli auto z roczną sekwencją za którą wyłożył przynajmniej 2500 ...ale jak masz blisko to zobaczyć warto

woytek13 

Wysany: 2008-01-24, 21:34   

No tak średnio blisko, ale może będę coś w tamtych okolicach oglądał więc zajrzę. A co to za kontrolka się świeci?? I te obroty jakie powinny być ?? Może to przez lpg??

A ogólnie czy warto szukać E36 z budżetem 9000??? Na innym forum wyczytałem, że minimalny budżet na w 100% sprawną beemke to jakieś 12000. Czy to prawda?? Czy lepiej będzie jak będę się rozglądał za E30??
Ostatnio zmieniony przez woytek13 2008-01-25, 09:13, w caoci zmieniany 2 razy  

Pawel735 

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Sty 2006
Skd: Biłgoraj
Wysany: 2008-01-24, 22:29   

woytek13 napisa/a:
No tak średnio blisko, ale może będę coś w tamtych okolicach oglądał więc zajrzę. A co to za kontrolka się świeci?? I te obroty jakie powinny być ?? Może to przez lpg??

A ogólnie czy warto szukać E36 z budżetem 9000??? Na innym forum wyczytałem, że minimalny budżet na w 10% sprawną beemke to jakieś 12000. Czy to prawda?? Czy lepiej będzie jak będę się rozglądał za E30??

Wiesz co, tak szczerze to nie nastawiałbym się na dobrą e36 za 9 tys.Ale z mniejszym silnikiem można kupić auto w bdb stanie za 9 tys bo jesli chodzi o e36 to jest w czym wybierac.Pozatym nie zapominaj, że oprócz zakupu auta trzeba zostawić sobie jakiś margines na potencjalne naprawy i wymiany płynów.
W związku z powyższym może warto byłoby sie zainteresowac tym ogłoszeniem
http://moto.allegro.pl/it..._30_szpera.html
Ostatnio zmieniony przez Pawel735 2008-01-24, 22:36, w caoci zmieniany 2 razy  

woytek13 

Wysany: 2008-01-25, 09:33   

Fajny model :shock: , tylko kurcze troche daleko ;/ ;/ ;/ Już kilka razy tak miałem, że jechałem oglądać auto 200km a tu :cenzura:. Już sponsor/ojciec nie chce się narażać kolejny raz i nie mam go jak namówić. Nikt nie zna tego pojazdu lub jego właściciela??? jeżeli ma szpere to sądze, że w necie siedzi jego właściciel :wink:

Kurcze naprawde fajny :>

[ Dodano: 2008-01-25, 15:45 ]
Kod:
Witam, wygląda to tak:

Ja jestem właścicielem od października, kupiłem samochód od osoby która zajmuje się handlem samochodami,
jest to auto po jego znajomym który był jedynym właścicielem bmki w polsce.  Pierwszy przegląd tech w Polsce
auto miało 12,12,2005, pierwszą rejestracje już w 2006.  Dwa lata z hakiem jeździ po naszych drogach.
Samochód ma wszystkie linie nadwozia proste i symetryczne, pod maską też nie widać oznak poważnych przeżyć,
podłużnice są proste i szyby wszystkie raczej oryginalne.
Do zrobienia są tuleje tylnej belki, m-c temu zainwestowałem w szperę i już mi nie starczyło na to kasy.  Trzeba też
dopracować parę drobiazgów - ucieka czasem olej na łączeniu rurek doprowadzających go do chłodnicy, raz mi
strzelił gaz przy przełączaniu w trakcie jazdy z benzyny i zaczęła się niedomykać klapka przepustnicy i zostaje
na luzie na 1300rpm - nie zawsze, nie pszeszkadza to w jeździe, koszt przepustnicy na allegro ok 50pln. 
Samochód bardzo ładnie się prezentuje, środek zadbany, ale ma już 17 lat więc:
-progi nie są idealne, w paru miejscach widać pod nakładką rdzę
-na końcu prawej rynienki jest 2-3cm odprysk (zabezpieczony)
-w kilku miejscach znajdzie się kilka pęcherzyków
Samochód pali różnie, jak to bmw, jak jechałem bardzo spokojnie na gazie ostatnio odebrać szperę zszedł nawet
ciut poniżej 10l/100km!  Po mieście trzeba się liczyć ze spalaniem ok 14litrów (zależy od korków:)
Co do ceny to 7400 nie podlega żadnej negocjacji.  Jest to kwota wywoławcza i jest to minimum. 

Tak to wygląda oczami właściciela.
Potrzebujesz fajnych zdjęć? Chcesz sprzedać auto na allegro i potrzebujesz fajnej aukcji? Wesele? Chrzest? Albo sesja ukochanej teściowej? Chętnie pomogę! Nie boje się żadnego pomysłu! http://wojciechkulbaka.ownlog.com

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: