Powodem nieszczelności pompy paliwa u mnie okazał się wgnieciony zbiornik od spodu. W dodatku uszkodzony filtr pompy i pompa dzisiaj pod sklepem skończyła swój żywot. Być może też z powodu przytkania jej wejścia dociśniętym dnem się przeciążyła Ciekaw jestem czy uda się naprostować ten zbiornik przez dziurę - od góry. Spróbuję jutro to wybić drewnianym trzonkiem. Sytuacja była ciekawa, nie powiem. Ciemna noc, a gościu z latarką na czole coś grzebie przy paliwie pod sklepem Ale udało się zmienić, oczywiście znowu uszkadzając filtr.
Wyszedł, ale że tak powiem, od spodu wygląda to gorzej niż przedtem Nie wyskoczył, bo był za mocno wgnieciony. Po prostu zdeformowałem go w kierunku powrotnym. ZA TO TA POMPA TO MEGA SYF. Zamówiłem większe oringi i będe kombinował, bo w bmw nie nauczyli się jak konstruować uszczelnienia. Koniec 20 wieku, ludzie byli w kosmosie, a te tępaki nie potrafią zaprojektować prostego złącza bez żadnego ciśnienia ani temperatury, krew mnie zalewa, walczę z tym jak głupi, nawdychałem się tych oparów
Ktoś sie średnio przyłożył podczas projektowania e30 do zbiornika. Jest w głupim miejscu i czeba chwile zabawy żeby go zamontować, wystaje z jednej strony bardziej, z drugiej mniej przez co 2 w poprzedniej bemce pozaginałem, pozatym pod farbą robi sie korozja którą widać dopiero po przeczyszczeniu szczotą z wiertarą.
Jeden taki zbiornik zdemontowałem, po udeżeniu młotkiem żeby odbić wgięcie odpadło kawałek farby, przejechałem całego szlifierką ze szczota drucianą i sama korozja, zwłaszcza wokół wlewu, też mi wyciekało przy laniu pod korek, wymieniałem uszczelke a okaząło sie że ciekło właśnie w przez korozje która była wokół wlewu
Ja tam u siebie wymieniałem sam zbiornik - myslałem, że sie zajeb.... jeszcze z 25l paliwa w środku miałem. Przy laniu pod korek oczywiście ciekło jakoś od góry . . . . .
A po tygodniu od wymiany, wpadłem betką na tory, i wgniotłem naprawdę zdrowy zbiornik z dwóch stron
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
o wlasnie bo mam taki sam problem z tego co zauwazylem, w miejscu gdzie zbiornik laczy sie z przewodem do tankowania cieknie mi benzyna. jest na to jakas rada czy trzeba szukac nowego zbiornika? a tak przy okazji to duzo jest roboty ze zdejmowaniem go? w 18letnim samochodzie pewnie wogole ciezko bedzie odkrecic sroby mocujace bez ich pourywania
_________________ nie rób nic na siłę.weź większy młotek
o wlasnie bo mam taki sam problem z tego co zauwazylem, w miejscu gdzie zbiornik laczy sie z przewodem do tankowania cieknie mi benzyna. jest na to jakas rada czy trzeba szukac nowego zbiornika? a tak przy okazji to duzo jest roboty ze zdejmowaniem go? w 18letnim samochodzie pewnie wogole ciezko bedzie odkrecic sroby mocujace bez ich pourywania
U mnie też paliwo ciekło, najpierw lepiłem jakimiś wynalazkami ale skończyło się na wymianie zbiornika. Sam zbiornik łatwo jest wyciągnąć, najgorsza robota jest z wałem i wydechem.
no nie ma rzeczywiście . . . wymieniałem zbiornik sam, jeszcze 25l paliwa w środku, to jest przerąbane. . . . . a potem i tak "zaklajstrowałem", ale od spodu
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719