Wysany: 2008-01-23, 17:45 E30 Kable zapłonowe do M20B20
Futrzak zjadł kable zapłonowe i niestety nigdzie poza serwisem (około 750,00 zł) nie mogę ich kupić nie licząc proponowanych Janmorów i może Sentecha ale jest problem z założeniem impulsatora i końcówkami od kopułki. Bosch, Beru i NGK teoretycznie są dostępne w hurtowniach ale jak przyjdzie co do czego to nie ma. Albo są ale z fajkami prostymi na kopułkę a łamanych nie ma.
Czy ktoś wie gdzie można dostać kable do E30 M20B20 z 89 roku na Motronicu?
Mogą być nowe albo używka oryginał Beru oczywiscie sprawne.
Czy ktoś zna jakiś patent na gryzonia żeby nowych kabli nie pogryzł?
W serwisie są z dodatkową osłoną (takie niby koraliki na przewodach) ale ponat 1000,00 zł.
Wysany: 2008-01-23, 18:16 Re: E30 Kable zapłonowe do M20B20
MarioIS napisa/a:
Futrzak zjadł kable zapłonowe i niestety nigdzie poza serwisem (około 750,00 zł) nie mogę ich kupić nie licząc proponowanych Janmorów i może Sentecha ale jest problem z założeniem impulsatora i końcówkami od kopułki. Bosch, Beru i NGK teoretycznie są dostępne w hurtowniach ale jak przyjdzie co do czego to nie ma. Albo są ale z fajkami prostymi na kopułkę a łamanych nie ma.
Czy ktoś wie gdzie można dostać kable do E30 M20B20 z 89 roku na Motronicu?
Mogą być nowe albo używka oryginał Beru oczywiscie sprawne.
Czy ktoś zna jakiś patent na gryzonia żeby nowych kabli nie pogryzł?
W serwisie są z dodatkową osłoną (takie niby koraliki na przewodach) ale ponat 1000,00 zł.
mam kpl. oryginalnych kabli zapłonowych na których silnik pracował do końca czyli do momentu urwania zaworu pchnę Ci je za 120zł Jak chcesz sa to oryginały BERU jest do tego kopułka i plastikowa osłona w której są kable
jak coś to dzwoń 698 629 709
_________________ i znów to samo: +48,8% w grudniu... ALE... na lokacie jest 8% w rok
Pomg: 1 raz Doczy: 26 Sie 2005 Skd: Warszawa/Piaseczno
Wysany: 2008-01-23, 22:55
Kolejny raz polecam MED-BRYT warszawa ul. Instalatorów, zadnych problemów beznzyna-gaz, sprawdzone na 2 beemkach z duzymi przebiegami, z implsatoram nie ma problemów,no i cena w zaleznosci od silnika ok 150 zł.
Kupować używane kable?! Jakaś paranoja. Ile miał lat ten samochód? Te kable na bank są już zjeżdżone i stare, używki mogą pochodzić 5 tys., a mogą i 1 tys. kilometrów. Nie warto, lepiej kupić dobre kable i mieć spokój na lata.
Swoją drogą 120 zł jest ceną zbyt wygórowaną, zwłaszcza za rzecz, która w cywilizowanych krajach trafia na recykling, a nie do "ponownego obiegu".
A czy ktoś wie czy kable to się jakoś zużywają naturalnie po jakimś czasie lub przebiegu? Moje miały 18 lat i dokąd zwierzak ich nie pogryzł to były ok. Tak więc pomyślałem ża jeśli nie mają uszkodzeń mechanicznych lub przebić to zawsze oryginał to oryginał.
Większość gazowników zaleca wymianę kabli nie ma znaczenia czy sa nowe czy stare dobre czy złe prawie zawsze twierdzą że trzeba wymienić, tylko dlaczego skoro nic się nie dzieje? A jak założą nowe zamienniki to nawet roku nie wytrzymują!!!
Jeden kumaty gazownik powiedział że jak kable są oryginały i nie mają przebić to nic nie ruszać tylko świece wymieniać co 10000 do 15000 tyś max bo jak się więcej jeździ to zaczyna wypalać palec i kopułkę. I chyba ma rację.
Ja kupuje wszystkie czesci w intercarsie, w miare tanie i dobre czesci
Co to znaczy w miare dobre części z intercarsu ?
Oni maja w ofercie towary 90% producentów części samochodowych więc masz u nich wszystko ale cudów z cenami dla zwykłego zjadacza chleba to raczej nie maja
Jak prowadzisz warsztat to co innego Tyle że w przpadku kabli do M20B20 nie ma sensu pakować sie w tanie zamienniki gdyż sie to nie sprawdza i w wielu przypadkach lepiej zamontować 15-letnie przewody zapłonowe niż mieć problemy z "nowymi tanimi"
_________________ i znów to samo: +48,8% w grudniu... ALE... na lokacie jest 8% w rok
kfas a gdzie ja napisalem ze w miare dobre czesci? napisalem w miare tanie, czytaj dobrze
a co do kabli to ja bym wolal kupic tanie zamienniki i wymienic je co pol roku niz tak jak Ty piszesz 15 letnie kable... takie to nawet do motorynki bym nie zalozyl
tigre0070 - a Tobie o co chodzi? rozwin bardziej swoja wypowiedz
nie wiem czy to jest takie trudne do zrozumienia co napisalem?
"w miare tanie" i "dobre czesci" ciezko zrozumiec?
ja kupowalem miesiac temu takie kable do m20b20 i zaplacilem dokladnie 354 zl ze znizkami bez znizek 420 nowki sztuki wlasnie w intercarsie
witam jesli chodzi o kable firmy "sentech" to odradzam dziadostwo kupilem nowe zalozylem i swiecily jak neony.... oddalem do reklamacji i dalej swieci 1 kabel
jesli chodzi o zamienniki to kupuj w dobrych sklepach sprawdzonych albo w firmach renomowanych taki jak intercars, a nie z allegro albo z jakis starganach... zeby miec pewnosc ze to bedzie dzialalo, w takich sklepach zaplacisz 10 zl wiecej a bedziesz wiedzial ze wszystko dziala a w razie czego mozesz zwrocic towar w przeciagu tygodnia
Moje kable oryginalne (Beru) miały 16 lat i nadawały się tylko na śmietnik.
A mogłem taki biznes na nich zrobić Zaraz zaraz, chyba mam je jeszcze w piwnicy Ktoś chętny?