Wysany: 2008-01-29, 11:42 Brak mocy na ciepłym silniku e36 325
Witam kiedyś podczas ulewy wjechałem w wielką kałuzę i od tamtej pory na ciepłym silniku często brakuje mocy i nie wkręca sie płynnie na obroty, natomiast na zimnym silniku jest wszystko OK. Cóż to może Panowie być?? i czy to ta woda może być przyczyną może to po prostu zbieg okoliczności.
duchX [Usunity]
Wysany: 2008-01-29, 11:58
MOze zbieg okolicznosci moze po prostu zalwilgly Ci cewki i masz przebicie na fajkach rozbierz cewki sprawdz czy w okolicy nie ma wody wysusz sprawdz
MOze zbieg okolicznosci moze po prostu zalwilgly Ci cewki i masz przebicie na fajkach rozbierz cewki sprawdz czy w okolicy nie ma wody wysusz sprawdz
Gelo napisa/a:
kiedyś podczas ulewy wjechałem w wielką kałuzę
no nie wydaje mi sie zeby od PORY "kiedys" nie wyschlo w M50 przy cewkach...
moze co nie halo z elektronika/czujnikami... najlepiej podpiac kompa i bedzie jasne
bo tak to mozna wrozyc
Nie mam stożka, natomiast pod cewkami suchutko, może faktycznie podjadę podepnę ją pod kompa. dziwny przypadek
duchX [Usunity]
Wysany: 2008-01-31, 14:05
Moze po prostu fajki od cewek sa juz stare i maja przebicie ... ja mialem taki przypadek w E30 ze kopulka miala przebicia dopiero jak sie autko zagrzalo
Ostatnio zmieniony przez duchX 2008-01-31, 17:25, w caoci zmieniany 1 raz
Moze po prostu fajki od cewek sa juz stare i maja przebicie ... ja mialem taki przypadek w E30 ze kopulka miala przebicia dopiero jak sie autko zagrzalo
to prawda. fajki od cewek w m50 to istotna sprawa.