Witam. A wiec problem polega na tym ze wyswietlacz od klimatronica po wlaczeniu swiatel(i co za tym idzie podswietlania wszystkich przyciskow) zaczyna mrygac-cos jakby bylo gdzies zwarcie , ogolnie nic sie niedzieje ze sterowaniem wszystko dziala jak powinno czyli nawiew, reg temp, klima...ale denerwuje mnie to strasznie jak ta miga Gdy swiatla sa wylaczone jest normalnie tzn jest podswietlony ale nie mryga. Zaznaczam ze niedawno zmienilem panel na inny bo stary calkiem padl(byl nie do naprawienia) i jak i w starym tak i w tym nowym tak samo mryga wyswietlacz po wlaczeniu swiatel. Jakis sugestie, moze ktos sie z tym wczesniej spotkal Z gory dzieki za jakies sugestie. Pzdr
Dzieki za podpowiedz ale wlasnie tez o tym w pierwszej kolejnosci pomyslalem i wlasnie wszystko pozostale nie mryga, tylko ten panel od klimy W sumie nic 'zlego' sie niedzieje poztym ze strasznie mnie to wkurza
Dokladnie niewiadomo co bylo powodem awarii tamtego panela (prawdopodobnie padl procesor) ale calkiem mozliwe ze to przez to 'zwarcie', wiec nie pozostaje nic innego jak szukac przyczyny tego mrugania dopuki ten nowy jeszcze dziala
Xenon to wrecz odwrotnie to ulga dlainstalacji po zmianie z halogenów a to dlatego że standardowo masz 110W a na HID 70W.
Pierwsze to poszukać trzeba na łązceniach czy styki dobrze trzymają i czy przewody nie są przytarte /nadłamane do klimatronika Bo przecież reszta świeci dobrze.
Dzieki chlopaki za pomoc ale xenon chyba niema tu nic do rzeczy, fakt jak sie wlacza swiatla to przez pierwsza sekunde nawet ulamek sekundy cale podswietlanie na desce delikatnie przygasa ale to jest tylko ta chwila i pozniej jest normalnie poza panelem od klimy. \a zaznzcze ze zaczyna mrugac juz jak wlacze swiatla postojowe wiec xenon jeszcze nie dziala w tym momencie a panel mryga Naprawde niewiem gdzie szukac przyczyny, kable do panelu patrzylem i sa ok na oko...
Dobra taki trop - podświetlanie działa na włączonym silniku a po włączeniu świateł /postojowych powinno sie przyciemnić podświetlanie a ono zaczyna mrygać wiec czy nie jest to wina samego klimatronika i jego modułu przyciemniania? - prostujcie mnie.
Niesadze zeby sam panel klimatronica mial wine bo niedawno go wymienilem na inny bo stary calkiem padl, i jak na tym starym tak i na tym nowym jest to samo mryganie wiec raczej niejest to zbieg okolicznosci..
a jak otworzysz drzwi wlaczysz lampke zeby palila sie na stale i odpalisz silnik i swiatla to ona tez pulsuje czy to tylko klimatronik ?
generalnie chce wykluczyc pulsowanie napiecia w ukladzie
najlepiej bylo by wszystko pomierzyc albo podpiac sie do kompa lub jest podobno jakas metoda na diagnoze e36 za pomoca kodow blyskowych lampa "czek kontrol" nie mam wiedzy na ten temat
moze to ci pomoze
link do schematu klimy 328/97 generalnie wszystkie schematy klimatronika sa prawie identyczne
2780.pdf
_________________ POL-ROW.PL
Ostatnio zmieniony przez Rafał 2008-02-02, 00:02, w caoci zmieniany 1 raz