BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Szopka z żałoby..
Autor Wiadomo
Ostry 

Doczy: 13 Lip 2005
Skd: lewobrzezna warszawa
Wysany: 2008-01-28, 23:20   Szopka z żałoby..

http://szopka.z.zaloby.patrz.pl/

Podpisuje sie pod tym...

Beti: e-36 328 cabrio "miss"
Beatka: e-32 740 "przyszla miss"

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2008-01-29, 00:22   

teraz sie zacznie, lubie kontrowersyjne tematy, mam nadzieje ze ten nie pojedzie za daleko z wrzutami
szczerze mowiac ostry jestem tego samego zdania, wiem ze to wielka tragedia dla rodzin i nie ujmuje ani o cal, ale nie wydaje mi sie zeby te ponad 10 osob dziennie co ginie tylko na drogach nie mialo ojcow/matek/dzieci....
dokladnie o tym rozmawialem ostatnio z kumplem, ile ludzi musi zginac zeby ogloszono zalobe..
a najbardziej rozwalalo mnie robienie halo z tego czy prezydent dostal info 5 minut wczesniej czy pozniej...rece opadaja..

mgr inż. Jędrek ;)

Gasper 
Powered by BMW

Pomg: 13 razy
Doczy: 14 Pa 2004
Skd: Berlin&Kargowa
Wysany: 2008-01-29, 00:28   

tym razem podzielam zdanie Mikke.

z całym szacunkiem oczywiście dla rodzin poszkodowanych i ich samych

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2008-01-29, 00:32   

Heh czymś trzeba ludziom zapchać umysły żeby nie myśleli nawet jakie jaja będą budżetowe z takimi "rajskimi" przepisami dla przedsiębiorców , za rok , dwa najpóźniej trzy ;/
A temat wybrali niezły , ciekawe może TVN powoła nową fundację żeby "pomóc" , a prezydent obieca po 100 tys na głowę :lol:
Żenada ;/

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2008-01-29, 00:35   

musza byc jakies tematy odwracajace uwage od tego co sie dzieje naprawde...
CHCECIE PODWYZEK?

IDZCIE DO SKLEPOW :mg:
Tam wszystko drozeje :drunk:

Ostry 

Doczy: 13 Lip 2005
Skd: lewobrzezna warszawa
Wysany: 2008-01-29, 01:13   

Ja tez lubie takie kontrowersyjne tematy... :wink:

Kiedys tez byl poruszany temat zaloby narodowej i napisalem to samo na przykladzie wlasnie wypadkow samochodowych i zostalem wtedy nazwany nie czula bestia( :wink: ) no ale widze ze musial to ktos wazniejszy odemnie powiedziec...

Swoja droga ja w czerwcu przezylem smierc najlepszego przyjaciela...zginal w wypadku samochodowym...jechal 40km/h z zapietymi pasami a zginal przez glupiego malolata w nowym terenowym Volvo ktore wzial od brata na jazdy testowe i to mnie nadal bardzo boli...duzo bardziej niz ta obecna sytuacja z tymi pilotami... Zalobe nosi sie w sercu.

Beti: e-36 328 cabrio "miss"
Beatka: e-32 740 "przyszla miss"

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2008-01-29, 01:15   

tez byłem w szoku jak media zaczely robic takei zamieszania wokol tego wypadku jakby nie wiadomo kto zginal a tu jeszcze załobe nam dali :D

swoja droga to jestem ciekawy co było przyczyna wypadku bo cos czuje ze nei wszyscy chca zebysmy sie o tym predko dowiedzieli o ile sie kiedys dowiemy ... juz maja jakies problemy itd. a pewnei w najblizszej przyszłosci wydarzy sie znowu cos cos media naglosnia i kazdy o tej sprawie zapomni ...

ja oczywiscie obstawiam ze albo zdrowo pochlali na tej imprezie albo ruskie ich zestrzelili :lol:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2008-01-29, 10:12   

Wiedziałem ze w koncu ktoś o tym powie wprost - to była szopka tak samo jak i z górnikami.

To sie nazywa polowanie na sensacje ja pierwszy ja pierwszy a to tvn24 jak pierwsi pokazali zdjecia i film.Tam zgineli ludzie a nie ferma kurczaków.

OSTRY - dobrze ująłeś "żałóbe nosi sie w sercu"

KAMIL.K - z całym szacukiem ale gdybac o wypadku możemy więc prosze nie pisz że byli ostro pochlani,chociaz 80% wypadków lotniczych wynika z błedu CZŁOWIEKA a 20% winą jest sprzęt.

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2008-01-29, 17:12   

podobno ich kaczysci zestrzelili z łuków :D

Sebol 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 02 Maj 2007
Skd: Bytom
Wysany: 2008-01-29, 17:32   

Mikke dobrze gada w tym temacie. Swoją drogą, byłem w wojsku, widziałem rzeczy które nigdy nie wyszły na światło dzienne i nie zdziwiłbym się gdyby okazało się( co się oczywiście nie okaże) że któryś z wysokich rangą pasazerów tego lotu nie zechciał popilotować własnoręcznie tego ptaszka. Tam siedzieli sami koledzy więc ręka rękę myje, a w mon-ie wszystko może się zdarzyć...

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2008-01-29, 18:08   

ja mimo wszystko poczekam aż głos zabierze Bagor. :mg:

Bagor 

Doczy: 21 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-01-29, 18:20   

Szkoda, że Mikke nie wspomniał o jeszcze paru innych aspektach. Prezydent, jak Prezydent musiał ogłosić żałobę, takie są procedury, w przeciwnym razie media by go zjadły. Wystarczyło spojrzeć na TVN24, gdzie dziennikarzy poubierano na czarno i ze smutnymi minami czekali, jak sępy na kolejne ofiary. Co chwile podawali: "zginęło 5 osób", "zginęło 7 osób", "prawdopodobnie zginęło 10 osób". Żenujące, to nie teleturniej kto da więcej. I jeszcze informowali dumnie, że informacje otrzymali szybciej od Prezydenta, jakby to miało dla Polaków jakieś znaczenie. Dla nich miało, bo dzisiaj na ich łamach czytamy: TVN24 była najczęściej cytowaną stacją telewizyjną w grudniu - wynika z najnowszego raportu Instytutu Monitorowania Mediów pt. „Najbardziej opiniotwórcze media w Polsce”.

Moim zdaniem wystarczyła, wymuszona przez elity, żałoba i tyle. Nie wiem w jakim celu, Donald Tusk, następnego dnia ogłosił w całej Polsce jednominutową ciszę o godzinie 12. Bynajmniej w Warszawie o 12 życie toczyło się po staremu, nikt tych apeli, mających zbić kapitał polityczny na czyjejś tragedii, nie posłuchał. Oczywiście, na miejscu wypadku Donaldu Tusku był tego samego dnia, o 2 w nocy...
Nie rozumiem też, w jakim celu odwołano posiedzenia rządu :!: :?: W Polsce jest teraz mnóstwo strajków, zamiast Irlandii jest Białoruś, a rząd dodatkowo odwołuje posiedzenie w sprawie służby zdrowia o 2 tygodnie :!: Za coś im się tam płaci, a nie żeby ***** leniuchowali, bo póki co, ten rząd niewiele robi, żeby nie powiedzieć NIC nie robi. Wszystko się odkłada, zamiast realnie coś zaproponować. "Rząd cieni", będąc w opozycji 2 lata, powinien przygotować jakieś reformy, mieć jakieś pomysły. Okazało się, że nic nie robił, nie ma pomysłów na rządzenie, bo w służbie zdrowia wykorzystują projekty przygotowane prze PiS i ministra Religę. Przed wyborami Tusk piał: "Będą nas leczyć dobrze zarabiający lekarze i pielęgniarki, dobrze zarabiający nauczyciele będą uczyć nasze dzieci, dobrze zarabiający policjanci będą dbać o nasze bezpieczeństwo". A teraz co? Wycofuje się z tych słów? Lekarze strajkują, chcą podwyżek, a Tusk każe Schetynie sprawdzać, jakie zarobki mają lekarze, czyli klasyczne "pokaż lekarzu, co masz w garażu". Niczym Dorn i jego słynne "kamasze". Górnicy strajkują, a nikt z rządu z nimi nie rozmawia, żony górników przyjechały do Pawlaka, a ten mówi, że to nie PRL ( :!: ) i że sie z nimi nie spotka. Nauczyciele, lekarze i inne grupy budżetówki otwarcie mówią, że ich oszukano. Moim zdaniem, jest tak jak napisał jaqub, następuje odwracanie uwagi od rzeczywistych problemów.

Tyle osób ginie codziennie, rodziny zostają "na lodzie" i nikt im potem nie pomaga. Muszą radzić sobie sami. A tu proszę, rząd Tuska, lekką ręką ministra Klicha, rozdaje pieniądze, i to niemałe:
85 tysięcy złotych odszkodowania dla rodzin majorów, 150 tysięcy dla bliskich generała. Poza tym 15 tysięcy złotych zapomogi dla rodzin każdej z ofiar - taką pomoc dla bliskich wojskowych, którzy zginęli w katastrofie pod Mirosławcem, obiecuje szef MON Bogdan Klich. Obiecał też, że zachowają oni mieszkania służbowe i zapowiedział awanse dla wszystkich zabitych żołnierzy.

Idźmy dalej. Zajrzyjmy na stronę kancelarii premiera. I co widzimy?
Pierwsza informacja:
Cytat:
Premier łączy się w bólu z rodzinami ofiar katastrofy
- Zginęli żołnierze, mężowie, ojcowie i to jest najtragniczniejszy wymiar tej tragedii - powiedział premier Donald Tusk, który udał się do Mirosławca na miejsce katastrofy samolotu wojskowego CASA. Rodziny ofiar otrzymają pomoc ze strony rządu. Szef rządu zapewnił, że już dziś zostanie przygotowana pełna informacja, jakie są potrzeby rodzin poszkodowanych. – Nie chcę mówić o szczegółach, ale mogę zapewnić, że każdy wymiar pomocy, jaki będzie potrzebny będzie udzielony – powiedział.

Druga informacja:
Cytat:
Premier Donald Tusk złożył kondolencje rodzinom ofiar katastrofy lotniczej
Składam wyrazy głębokiego żalu i współczucia Rodzinom i Bliskim Ofiar katastrofy lotniczej w Mirosławcu. Z bólem żegnam wspaniałych żołnierzy polskich sił zbrojnych, mężów i ojców,
odchodząc przedwcześnie pozostawili po sobie pustkę, której nie da się wypełnić. W naszych myślach i sercach pozostaną na zawsze.
Donald Tusk
Prezes Rady Ministrów

Trzecia informacja:
Cytat:
Rząd uczcił minutą ciszy pamięć żołnierzy, którzy zginęli w katastrofie lotniczej
Rada Ministrów podjęła uchwałę w sprawie uczczenia pamięci ofiar tragicznego wypadku lotniczego pod Mirosławcem. Dla upamiętnienia ofiar tej tragedii, łącząc się w bólu z ich rodzinami i bliskimi, Rada Ministrów zarządziła na terytorium Polski, jako wyraz żałoby, jednominutową ciszę 25 stycznia o godzinie 12.00.
Rząd zwraca się do władz państwowych, samorządowych, organizacji społecznych i zawodowych oraz innych podmiotów i instytucji, jak również do obywateli Rzeczypospolitej Polskiej, o uczczenie ofiar tragicznego wypadku lotniczego jednominutową ciszą. Podobny apel rząd kieruje do stacji radiowych i telewizyjnych oraz prasy, prosząc o upamiętnienie 25 stycznia 2008 r. tej tragicznej katastrofy.

Czwarta informacja:
Cytat:
Żałoba narodowa będzie trwała do soboty do godziny 19.00
Premier Donald Tusk w imieniu swoim i Rady Ministrów przekazał najgłębsze wyrazy współczucia rodzinom i bliskim żołnierzy, którzy zginęli w tragicznym wypadku samolotu wojskowego pod Mirosławcem. – Niech choćby drobną ulgą będzie świadomość, że wszyscy w Polsce są dziś z Wami. Wasz ból jest bólem wszystkich Polaków – powiedział premier Donald Tusk. Szef rządu podkreślił, że najbliżsi ofiar tragedii nie pozostaną bez pomocy i wsparcia w tych najtrudniejszych dla nich chwilach.

Po prostu ŻENADA.

Rząd nie radzi sobie z problemem celników. TIR-owcy koczują na granicy od przeszło tygodnia, a dopiero teraz zaczęto prowadzić jakieś rozmowy. Dają im niby podwyżki w wysokości 500 zł, ale te podwyżki są już im przyznane i zaplanowane w budżecie przez rząd PiS-u...
Problem celników można było łatwo rozwiązać, gdyby rząd Tuska nie umorzył kary dla spółki J&S Energy. A suma była spora, bo ponad 400 milionów złotych :!: Można by te pieniądze zagospodarować. Ale aferałowie zrobili to, co zawsze. Prokuratura się tym chyba już zajęła, choć pod władaniem Ćwiąkalskiego czarno to widzę...

Kończę już, bo wykształciuchy jeszcze zawału dostaną :lol:
Ostatnio zmieniony przez Bagor 2008-01-29, 18:33, w caoci zmieniany 1 raz  

Kruczek 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lut 2007
Skd: Orońsko
Wysany: 2008-01-29, 20:52   

Bagor na prezydenta :drunk:
Popieram w 100%%

mareks 

Doczy: 10 Sty 2005
Skd: księstwo Sulejówek
Wysany: 2008-01-29, 21:31   

:) casus wlasnie mialem tak naPISac :lol:

Bagor prosimy o jeszcze wiecej materialow o tym jak biedny prezes musial ustanowic zalobe bo zydokomuchy by go zjadly, prezio oczywisicie nie chcial zbijac fortuny na wylewaniu tych lez zaloby i smuceniu sie

zawsze pod gorke z ta naprawa IV "rzeszpospolitej"

ciekawe skad tyle "celnych" materialow, ktos chyba sledzi wszystkie wypowiedzi politykow i je zapamietuje :P

GG: 6377445

Smykoo 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 14 Gru 2006
Wysany: 2008-01-29, 21:38   

Popieram. Ta zaloba to przesada. Oczywiscie szczere kondolencje dla rodziny ofiar!

Kaczor 2 lata prezydentury i prosze 4 zaloby...szkoda gadac. Jak trzeba cos zrobic to kaczor nic ale jak zalobe powolac to pierwszy ;/

Bagor 

Wysany: 2008-01-29, 22:24   

Zawsze śmieszy mnie, jak człowiek "z ulicy" wie lepiej od Prezydenta. Nie znacie nawet procedur, a mówicie, że to przesada. W tym przypadku żałoba była koniecznością, to jest wielka strata dla wojska, a tym samym dla kraju. Jak sobie wyobrażacie fakt, gdzie kondolencje składają prezydenci z całego świata, a Kaczyński nie ogłosił żałoby? Powagi trochę. To jest normą w każdym europejskim kraju, ale u nas w Polsce, wszystko jest 100 lat za murzynami. Taka też jest natura Polaka, wie lepiej - a przynajmniej myśli, że wie. Abstrahu.jąc od tego, to nie była tylko i wyłącznie suwerenna decyzja Kaczyńskiego, on ma doradców... I to bardzo dobrze znających światowe obyczaje.

Smykoo napisa/a:
Kaczor 2 lata prezydentury i prosze 4 zaloby...

I ludzie giną przez Kaczyńskich na drogach :lol: Co za koleś :lol:
To nie jego wina, że akurat za jego kadencji przytrafiły się takie tragedie.

mareks 

Wysany: 2008-01-29, 22:41   

o tak swietnych ma doradcow i wogole caly personel. jak z bratem dzierzyli wladze w polsce to nawet w brukseli nie bylo ambasadora :lol:

lepszy bylejaki czlowiek z ulicy niz taki z domu ktory lata 80 przesiedzial u mamusi w pokoju trzymajac sie kiecki i nie wychodzac na podworko
procedura na zachodzie jest tez ze tak wysokich funkcjonariuszy nie transportuje sie naraz ale prezio nie mial czasu zmienic ustawy bo uklad knul i przeszkadzal

o ile pamietam to pisiaki jakis czas temu w tym samym sensie wypowiadaly sie o POwcach, niepamietam o co chodzilo dokladnie ale tez byla wina PO bo oni niby rzadzili, teraz role sie odrwocily i juz jest be tak mowic?

zabawa sie rozkreca :aloha: :aloha:

raven 
poza dobrem i złem

Doczy: 27 Pa 2005
Skd: Kowala / Lublin
Wysany: 2008-01-29, 23:25   

skoro ogólnie zgadzamy się co do zaistniałej sytuacji, to ciekawi mnie co sądzicie zatem o tym co miało miejsce po śmierci (naturalnej) papieża Jana Pawła II.... wtedy to dopiero się działo. Obecna żałoba narodowa to przy tamtym wydarzeniu, ledwo wyczuwalny powiew zadumy...
Jestem bardzo ciekawy, jak bardzo, osądy okażą się relatywne i podszyte , no właśnie czym....
:?:

mareks 

Wysany: 2008-01-29, 23:30   

co tu duzo gadac: wieeeeelka przeogromna szopka nakrecana przez media.
wszyscy sie nagle zaczeli przyznawac do bycia pokoleniem jp2 mimo ze nikt ie potrafil powiedziec co to wlasciwie jest, wszyscy lkali niesamowicie, wszyscy obiecywali ze beda zyc jak papa kazal w zgodzie z katolickimi przykazaniami. a jak to sie skonczylo? 2 czy 3 dni kibole wytrzymali z nie praniem sie po ryjach, mamy mniej zlodziejstwa? czy ksieza nie grzebia niczym spokojnych obywateli mafiozow?poprawilo sie cos w polityce?(oczywiscie zaraz wiadomo kto sie wyPOwie ze bracia chwieli zmienic swiat na model taki jaki papa wymarzyl :) )
jestesmy niestety spoleczenstwem ktore wszystko robi na pokaz :|

Bagor 

Wysany: 2008-01-29, 23:34   

mareks napisa/a:
o tak swietnych ma doradcow i wogole caly personel. jak z bratem dzierzyli wladze w polsce to nawet w brukseli nie bylo ambasadora :lol:

Jan Tombiński. Aż zacytuję klasyka Ferdka Kiepskiego: "mówi to Panu coś?" Jeśli nic nie mówi, to uświadomię Cię, że właśnie jego mianowano, za czasów Kaczyńskiego, na ambasadora w Brukseli... Jeśli coś piszesz, to sprawdź czy jest to prawdą, bo się ośmieszasz i uwidaczniasz braki w wiedzy politycznej.
Co do jego doradców, to Ty ze swoją polszczyzną i intelektem, mógłbyś im co najwyżej buty czyścić :)

mareks napisa/a:
lepszy bylejaki czlowiek z ulicy niz taki z domu ktory lata 80 przesiedzial u mamusi w pokoju trzymajac sie kiecki i nie wychodzac na podworko

Znowu bredzisz. Mówisz, że w latach 80-tych Kaczyńscy przesiedzieli u mamusi w pokoju? To jak skomentujesz poniższe informacje o Kaczyńskich z IPN-u:
Jarosław Kaczyński:
Cytat:
Rejestrowany w dniu 14.02.1979 r. r. pod nr. ew. 3900 przez Wydział III KWMO Płock jako osoba zabezpieczona do SOR [prowadzonej przeciwko J.Kaczyńskiemu i innym osobom w okresie: 08.11.1976-15.08.1979] krypt. „POMOC” (nr ew. 1817). Wyrejestrowany 10.09.1979 r., materiały operacyjne (4 tomy) złożono w Wydziale „C” KWMO w Płocku pod nr archiwalnym 373/II – następnie zniszczono komisyjnie w 1989 r.

Cytat:
Rejestrowany w dniu 28.02.1980 r. pod nr. ew. 25224 przez Wydział III KWMO Białystok w ramach SOR krypt. „PRAWNIK” [wg. dziennika rejestracyjnego: meldunek sprawy operacyjnej] z powodu uczestnictwa w dn. 27.01.1980 r. w nielegalnym zebraniu aktywu działającego na rzecz KSS-KOR. Rozpracowanie zakończono poinformowaniem władz politycznych i administracyjnych. Wyrejestrowano 24.09.1982 r. Materiały operacyjne sygn. II-2562 zniszczono.

Cytat:
Rejestrowany w dniu 24.03.1980 r. pod nr. ewid. 25356 przez Wydział III KWMO Białystok w kategorii: zastrzeżenie [wyjazdu zagranicznego]. 07.07.1983 r. materiały operacyjne zdjęto z ewidencji i przekazano do archiwum – zastrzeżenie anulowano.

Cytat:
Występuje jako figurant w aktach sprawy obiektowej krypt. „KLAN” i „ZWIĄZEK” (nr ew. 37004), prowadzonej w latach 1980-83 przez Wydział III "A" i Inspektorat 2 KW MO Gdańsk, wymierzonej przeciwko NSZZ "Solidarność".

Cytat:
Występuje jako figurant w aktach sprawy operacyjnego rozpracowania krypt. „LIGA” (nr ew. 67401) – założonej na Klub Służby Niepodległości, którego jednym ze współzałożycieli był J. Kaczyński – prowadzonej przez Wydział IX Departamentu III MSW w okresie listopad 1981-lipiec 1982. Materiały po archiwizacji zmikrofilmowano.

Cytat:
Rejestrowany w ramach kwestionariusza ewidencyjnego kryp. „JAR” (nr ew. 69056) w okresie 18.01-09.08.1982 r. (założony na Jarosława Kaczyńskiego, członka - sygnatariusza deklaracji celów Klubu Służby Niepodległości).

Cytat:
Figuruje jako prawnik w Ośrodku Badań Społecznych Zarządu NSZZ „Solidarność” Regionu Mazowsze. Materiały operacyjne w dn. 23.02.1984 r. zarchiwizowano pod nr. 52351/II, następnie w dn. 18.03.1985 r. zmikrofilmowano. Powstały mikrofilm (Nr 9774/2) w dn. 22.04.1987 r. przełączono do mikrofilmu nr 8920/2 i zniszczono w 1989 r. za protokołem brakowania nr 108.

Cytat:
Materiały paszportowe i informacje na temat zastrzeżeń wyjazdów zagranicznych i ich anulowania. Karta Pz.-35 (EAGZ 31850) w kartotece paszportowej SUSW; karta Pz-4 w kartotece paszportowej SUSW; karta Pz-4 w kartotece paszportowej SUSW.

Lech Kaczyński:
Cytat:
13.12.1981-15.10.1982 - Internowany w Strzebielinku.

Cytat:
Rejestrowany 30.07.1986r. przez Inspektorat II WUSW Gdańsk pod numerem 54533 jako figurant SOS "Kacper"; 27.10.1987r. sprawę przekwalifikowano na SOR, 29.08.1989r. materiały zniszczono.

Cytat:
08.02.1987-08.02.1989 - Zastrzeżenie wyjazdów za granicę.

Cytat:
Przechodzi w materiałach Sprawy Obiektowej (SO) krypt. "Klan" ("Związek") dotyczących "Solidarności" w Gdańsku w latach 1980-1983, prowadzonej przez Inspektorat II KWMO Gdańsk.

Cytat:
Przechodzi w materiałach SO krypt. "Renesans" ("Mrowisko") dotyczących "Solidarności" w Gdańsku w latach 1981, 1982, prowadzonej przez Wydział V KWMO Gdańsk.

Cytat:
Przechodzi w analizach Wydziału Śledczego WUSW w Gdańsku.

mareks, jak widzisz opowiadałeś brednie. Ładnie to tak? Pieluchy już zmieniłeś?

mareks napisa/a:
o ile pamietam to pisiaki jakis czas temu w tym samym sensie wypowiadaly sie o POwcach, niepamietam o co chodzilo dokladnie ale tez byla wina PO bo oni niby rzadzili, teraz role sie odrwocily i juz jest be tak mowic?

Kali mówić, Kali myśleć. Kali może powiedzieć jeszcze raz o co mu chodzić?

PS, mareks, kup sobie słownik, bo naprawdę oczy bolą od tych błędów. Pozwolę sobie wymienić parę: wogóle (w ogóle), bylejaki (byle jaki), niepamiętam (nie pamiętam)...

mareks 

Wysany: 2008-01-29, 23:38   

moj komentarz:

zaczelo sie :jupi:

uwielbiam takie cytaty nie wiadomo skad, grunt ze pasuja to ogolnie ulozonej wizji czarno-bialego swiata

Ostatnio zmieniony przez mareks 2008-01-29, 23:40, w caoci zmieniany 1 raz  

Bagor 

Wysany: 2008-01-29, 23:39   

No właśnie, znowu zacząłeś pisać głupoty i nieprawdę, a gdy Cię uświadomiłem, to odpisujesz nic nie znaczącym postem.

[ Dodano: 2008-01-29, 23:41 ]
mareks napisa/a:
uwielbiam takie cytaty nie wiadomo skad, grunt ze pasuja to ogolnie ulozonej wizji czarno-bialego swiata

Cytaty są z IPN-u :!:

mareks 

Wysany: 2008-01-29, 23:42   

odpowiadam nic nie znaczacym postem na nic nie znaczace bzdury posklejane niewiadomo z czego. grunt zeby bronily jednej wizji swiata

[ Dodano: 2008-01-29, 23:45 ]
Bagor napisa/a:
Cytaty są z IPN-u :!:

:lol: :lol: :lol: :lol:
mozna sie bylo domyslec, instytucja obsadzona przez pisiakow stworzona tylko po to zeby cementowac wizje swiata blizniakow. z obiektywizmem ma tyle wspolnego co nasz dziennik czy tarek r.

tak przypuszczalem ze swa "przebogata" wiedze czerpiesz z tego szacownego miejsca :lol:

[ Dodano: 2008-01-30, 00:02 ]
Bagor napisa/a:

Co do jego doradców, to Ty ze swoją polszczyzną i intelektem, mógłbyś im co najwyżej buty czyścić :)

smieszne ze wytykasz mi takie rzeczy jako idol czlowieka ktory mowi: IRASIAD na psa :lol:

w dodatku rozmaici doradcy prezia dali sie poznac jako skrajnie niekompetentne osoby ktore brak wiedzy i wychowania nadrabiaja chamstwem i bezczelnoscia

raven 
poza dobrem i złem

Doczy: 27 Pa 2005
Skd: Kowala / Lublin
Wysany: 2008-01-30, 00:12   

powiem wam jedno chłopy...
zachowujecie się tak jak ci zakichani, przez nas obsadzeni politykierzy :?
temat był trochę z innej i wydaje się, że wyższej półki, a wy robicie sobie tu małą wojnę, kto wie lepiej. Załóżcie temat wojna POlsko - PIolSka to sobie podywagujecie, a teraz to dokładnie ten sam schemat co prezydent i rząd, kto wie lepiej i ile minut trwało powiadamianie- toż to szopka i igrzyska, a pod Krakowem zginęło 20 ludzi.
rzecz szła o zasadność ogłaszania żałoby, a nie kto, kiedy siedział czy w ogóle z domu nie wyłaził, tutaj jak sądzę każdy ma wyrobione zdanie.
dodam tylko, że w kwestii zadanego przeze mnie pytania, zgodzę się z Tobą 'mareks'

Bagor 

Wysany: 2008-01-30, 00:26   

mareks napisa/a:
odpowiadam nic nie znaczacym postem na nic nie znaczace bzdury posklejane niewiadomo z czego.

Co nazywasz bzdurami? Konkretnie, co jest nieprawdą?

mareks napisa/a:
:lol: :lol: :lol: :lol:
mozna sie bylo domyslec, instytucja obsadzona przez pisiakow stworzona tylko po to zeby cementowac wizje swiata blizniakow. z obiektywizmem ma tyle wspolnego co nasz dziennik czy tarek r.

Teraz to już się nieźle ośmieszyłeś. Herezje prawisz :!: IPN obsadzony PiS-owcami?
Chyba nie mówisz o prezesie Kurtyce? Bo jego kandydaturę poparli posłowie z PO, PiS, LPR, PSL. Jest osobą bezpartyjną, wyjątkowo kryształową. Jest to wybitny historyk.

mareks napisa/a:
smieszne ze wytykasz mi takie rzeczy jako idol czlowieka ktory mowi: IRASIAD na psa :lol:

Nikt nie jest moim idolem. To po pierwsze. Po drugie, przemawia przez Ciebie małość, karłowatość umysłu. Cóż taka pomyłka zmienia? Ujmuje mu w jego tytule doktora? Zmienia cokolwiek w nastawieniu do Polski? Zmienia jego patriotyczną historię? Nie. Irasiad, jest tylko zwykłą pomyłką - fakt śmieszną - ale ona nie zmienia niczego, co najwyżej daje pretekst, osobom ograniczonym, do kpin i szyderstwa.

mareks napisa/a:
w dodatku rozmaici doradcy prezia dali sie poznac jako skrajnie niekompetentne osoby ktore brak wiedzy i wychowania nadrabiaja chamstwem i bezczelnoscia

Przykłady. Brak? Znowu skomlesz.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: