BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Ocieplanie budynków - kosztorys
Autor Wiadomo
yoshi 
Pepsi Mrucielago

Pomg: 7 razy
Doczy: 21 Lis 2004
Skd: Warszawa - Zacisze
Wysany: 2008-01-30, 13:52   Ocieplanie budynków - kosztorys

Witam.
mam do ocieplenia budynek 10x10x10m co daje mi powierzchnię 400m2 (nie liczę dziur na okna i drzwi). Zakładając, że chcę obłożyć to płytą 100mm potrzebuję 40m3 styropianu - 5 płyt w paczce 50x50x100 razy 4 paczki daje mi to 1m3 czyli 10 płyt po m2 - 1m3 kosztuje ok 120zł co daje 4800zł

ale teraz klej i siatka + koszt założenia tego (rusztowanie mam), może ktoś pracuje w takiej hurtowni, czy firmie zajmującej się takimi sprawami :?: będę wdzięczny za pomoc :D
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

siben 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Cze 2007
Skd: Radom
Wysany: 2008-01-30, 19:58   

W Wawie pełno tego się ogłasza mój znajomy ma firme i ocieplają to ok.30zł za metr musisz zapłacić+materiały ale jest dużo firm tego typu to i taniej się znajdzie znakdzie tylko żeby wyszło prostona ścianach,glifach.

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2008-01-30, 21:09   

przy takiej wysokosci jak napisales ( 10m) i ogólnie wielkosci scian watpie zebys znalazl kogos kto zrobi co to taniej za całosc niz 40zł . wielkie i wysokie sciany do ocieplania to jeszcze ujdzie ale zrobic na nich tynk to juz inna bajka i trzeba miec duzo rosztowan zeby cał sciane obstawic i ekipe conajmniej 6 wprawnych osób zeby to dobrze zrobic .ostati moj klient chcial przyoszczedzic i wział kolesia co podjal mi sie zrobic za 20zl za metr + musiał mu wynajac rusztowania9 ja chcialem 35zł i nic go nieobchdzilo) do zrobienia bylo 250m2 .juz na poczatku powiedzialem klientowi ze wiem co kolesie spier... i czekalem tylko az bede klasc tynk.najwieksza sciana 90m2 i co :?: kolesie połozyli ja we dwóch :lol: niepozacierane grubo krzywo i wogule kaszana na maksa.najsmiesniejsze jest to ze koles zamowil tynk na cały dom a im braklo na jedna sciane :shock: :lol:

wiec dobrze ci radze poogladac poprzednie roboty fachowców ktorzy bede ci robic i podpisac umowe bo mozna straci nie tylko pieniadze ale i nerwy.moj wujo ktoremuy tez spier.. ocieplenie tak sie tym przejał ze dostal udaru i lezy juz cztery lata sparalizowany w łozku ...

z klei do styropianu i zatapiania siatki polecam mapei

co do kupowania to mozesz sie przejechac gdzies pod warszawe to moze ci sie uda taniej kupic.pamietam ze dwa lata temu hurtownia z której biore towar wozila do zakopanego...

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: