Wysany: 2008-02-01, 09:16 Po kręceniu bączków zaparowane szyby?
Witam'
Wczoraj jeździlem ze znajomym jego e36 z silnikiem 2.0.
Znajomy zrobil kilka kólek wyglupail się ze 5 minut potem postawil samochod pochodzil chwile na wolnych obrotach wylączyl i poszliśmy. Po jakiejś godzinie wróciliśmy a przednia szyba byla cala mokra od środka nawiew nie dawal rady nawet w nim coś charczalo jak by woda gdzieś byla. Co może być przyczyną? Dziurawa nagrzewnica czy co? Po wytarciu szyby jak silnik się nagrzal to już bez problemu nadmuch osuszyl szybę taki objaw jak by przy katowaniu gdzieś woda poszla. U mnie kiedyś też tak parowaly szyby ale nie mialo to związku z męczeniem samochodu tylko odplyw z podszybia mialem zapchany.
Proszę o wskazówki co może być przyczyną.
moze byc jescze niszczelnosc kabiny wjezdzaliscie w kaluze ?
BTW ja bym sprawdzil tez siedzenia moze to jakis pasazer
Kaluże niby byly ale mówil,że podczas deszczu nic takiego mu się nie zdarzylo.
Chyba,że woda z kaluzy jakoś nie fortunnie dostala się gdzieś gdzie jest zasysane powietrze ale to raczej wątpliwa sprawa.
duchX [Usunity]
Wysany: 2008-02-01, 12:50
Ja mysle ze nagrzewnica mogla zaczac saczyc plyn ............
u mnie tez paruja szyby, a po nocy jak jest mróz to musze skrobac szybe w srodku i na zewnątrz
jak masz syf w aucie tj piach i brud i do tego welurowe dywaniki to kupe wody/wilgoci zostaje Ci w aucie... dobre sprzatanie naprawde ulatwia odparowywanie szyb
u mnie tez paruja szyby, a po nocy jak jest mróz to musze skrobac szybe w srodku i na zewnątrz
jak masz syf w aucie tj piach i brud i do tego welurowe dywaniki to kupe wody/wilgoci zostaje Ci w aucie... dobre sprzatanie naprawde ulatwia odparowywanie szyb
dokladnie tak! ale czasami trzeba poczekac na wiosne/lato i zostawic auto na dworze pootwierane na caly dzien aby problem calkowicie zniknal..ja tak wlasnie mialem i bede znow mial, min dlatego ze nie zainwestowalem w gumowe dywaniki na zime..
gorąca woda z układu chłodzenia dostała się do wnętrza i zaczęła masakrycznie parować. Zdejmijcie borda i półeczkę pod nim i zerknijcie czy za konsolą nie ma wody. Innej możliwości nie ma
Ja stawiam że woda musiała sie dostać z zewnątrz na wycieraczkę albo na jakiś dywanik .Kiedyś napadało mi trochę deszczu przez niedomkniętą szybę i objawy były jak u ciebie.
_________________ KITA!!!
Ostatnio zmieniony przez owca 2008-02-01, 18:38, w caoci zmieniany 1 raz