Pytaj Sosena bo on miał to w swoim driftowozie..On kiedyś pisał, że nie nadaje się to do codziennej eksploatacji bo straszny beton się robi z samochodu.
Najlepiej zapytać Sosena, on przecież w drifcie przelatał cały sezon z Powerflexami, a wiadomo, że treningi i zawody to ciężka przeprawa dla całego zawieszenia.
Wyrzymałośc poliruetanów jest podobno 3 razy większa niż zwykłych gum, a co za tym idzie i na naszych drogach będą żyły 3 rzy dłużej niż normalnie stosowane elementy gumowe. Jedyny problem to utrata komfortu (dla mnie bez znaczenia) a duży plus to poprawa właściwości jezdnych auta( dla mnie wazne)
Sam przymierzam się do takiego zestawu,
Tak wygląda tuleja dyfra z poliruetanu (zdjęcie zapożyczone od Sosena )
im sztywniejsza ta tuleja w dyfrze tym belka wykonuje mniejsze wchania gora dol, jak jest zuzyta ta tuleja to tuleje w belce sie tez szybko wyrobia, mam nowe w belce teraz dam w dyfer power flexa mysle ze trwalosc tuleji w belce bedzie duzo wieksza,
dyfer w e30 trzyma sie na belce, nie jak w e36 na specjalnych sankach
Ostatnio zmieniony przez Pawel BMW e36 2008-02-07, 00:36, w caoci zmieniany 1 raz
Na powerflexach jeździ się wyśmienicie, jednak jazda po ulicach przyprawia o ból pały, czujesz dziury, które nie istnieją hehehe. Mnie osobiście serducho bolało jak miałem przemieszczać się na kołach, a jeździłem tylko i wyłącznie po sobie znanych ulicach, niejednokrotnie byłem obtrąbiony za jazdę z prędkością baaardzo lanserską.
Osobiście nie jeździłbym na codzień samochodem wyposażonym w taki zestaw, jeśli miałbym tym latać na codzień to nie zakładałbym tulei wachacza, za to gorąco polecam wymienić seryjne gumy na stabilizatorach.
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
Najlepiej zapytać Sosena, on przecież w drifcie przelatał cały sezon z Powerflexami, a wiadomo, że treningi i zawody to ciężka przeprawa dla całego zawieszenia.
Wyrzymałośc poliruetanów jest podobno 3 razy większa niż zwykłych gum, a co za tym idzie i na naszych drogach będą żyły 3 rzy dłużej niż normalnie stosowane elementy gumowe. Jedyny problem to utrata komfortu (dla mnie bez znaczenia) a duży plus to poprawa właściwości jezdnych auta( dla mnie wazne)
Sam przymierzam się do takiego zestawu,
Tak wygląda tuleja dyfra z poliruetanu (zdjęcie zapożyczone od Sosena )
Wysłałem dziś e-mail do gościa z zapytaniem co wchodzi w skład kompletu i jak tylko odeśle odpowiedź dam znać.
Z tego co pamiętam za tuleje tylnej belki chciał 140 zł (za 2 sztuki) więc to raczej dobra cena...
Ja mam założone nie centryczne tylko na przednich wahaczach i napewno lepiej reaguje na ruchy kierownica. Co do twardosci to nie jest źle, napewno jest twardziej przy uderzeniach w dziury ale na nierównościach nie ma to dużego znaczenia. Moim zdaniem można zakładać z przodu i jeździć na co dzień. Ale tył napewno odczuje się na siedzeniu.
Ja dzisiaj wlasnie dostalem paczke, oto co zanabylem:
Tuleje tylnej belki + poducha dyfra. Zobaczymy jak bedzie sie to spisywalo z zawieszeniem od M-technika. Koledzy o jakie sprzeglo elastyczne chodzi??? To w ukladzie kierowniczym???
_________________ 316i
Ostatnio zmieniony przez potejtos 2008-06-18, 01:45, w caoci zmieniany 1 raz
Tuleje tylnej belki + poducha dyfra. Zobaczymy jak bedzie sie to spisywalo z zawieszeniem od M-technika. Koledzy o jakie sprzeglo elastyczne chodzi??? To w ukladzie kierowniczym???
najprawodpodobniej chodzi o łącznik pomiedzy skrzynia a wałem ten gumowy
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
Sosen faktycznie taki beton na poliuretanach jest ?? Z wiekszosci info na necia jakie przeczytalem ludzie mowia o nieznaczniej malo uciazliwym pogorszeniu sie komfortu jazdy.
_________________ SPRZEDAM DOSŁOWNIE WSZYSTKIE CZESCI DO E36 KAŻDA ŚRUBKA
Osobiście nie jeździłbym na codzień samochodem wyposażonym w taki zestaw, jeśli miałbym tym latać na codzień to nie zakładałbym tulei wachacza, za to gorąco polecam wymienić seryjne gumy na stabilizatorach.
Sosen faktycznie taki beton na poliuretanach jest ?? Z wiekszosci info na necia jakie przeczytalem ludzie mowia o nieznaczniej malo uciazliwym pogorszeniu sie komfortu jazdy.
Przede wszystkim poliuretan można zrobić w dowolnej twardości, może być nawet bardziej miękki od seryjnych gum, Sosen na pewno jechał wtedy na sportowym zawieszeniu, dużych kołach, rozpórkach etc, driftowóz jest na tor a nie na miasto...
Niestety drogi mamy jakie mamy i nie można przesadzić z modyfikacją zawieszenia. Co z tego że niektórzy mają super odwalone, mega obniżone i utwardzone fury jak poruszanie się nimi po mieście to istny horror, ale oczywiście się do tego nie przyznają, lans to lans