BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
STUKANIE Z TYŁU ????????
Autor Wiadomo
ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2004-12-20, 22:31   STUKANIE Z TYŁU ????????

ODRAZU INFORMUJE ZE SZUKAŁEM NA FORUM ALE NIEZNALAZŁEM !!

WYMIENIŁEM PO SPROWADZENNNNIU AUTA TULEJE GUMOWE MOCUJACE TYLNA BELKE I TĄ GUME CO TRZYMA MOST PORADZONO MI ZEBY TO WYMIENIC TO BYŁO 2 MIESIACE TEMU WIEC NIEMOZLIWE ZE SIE TO ZNOWU POSYPAŁO ( GUMY NA BELCE PO 100 ZA SZT I GUMA MOCUJACA MOST 80 ZŁ) WYDECH TEZ WISI JAK PORZEBA

A JEDNAK COS STUKA PRZY ZMIANIE BIEGU CHOĆ NIEZAWSZE

NAJBARDZIEJ JEST SŁYSZALNE PRZY COFANIU JAK ZAMAŁO GAZU DODAM CHOC NIEZAWSZE

A TAK NA BOKU TO CO TO ZA 2 KABELKI WCHODZA DO MOSTU JEST TAM JAKIŚ CZUJNIK??

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-12-20, 22:43   

Kabelki.............hmmm, moze masz czujnik temperatury mostu, ale to bylo wskazywalo, ze most tez masz nie byle jaki.

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-12-20, 22:47   

przeciez to czujnik predkosci :) , generuje impulsy ktore biegna do licznika,

a co do stukania - moze przegub, moze cos w moscie, krzyzak, podpora walu - tak na odleglosc to ciezko cokolwiek stwierdzic - moze jeszcze jakbys napisal jakiego rodzaju jest to stukanie i dokladniej okreslil skad dochodzi - zdejmnij kanape, posadz kogos z tylu i niech slucha.

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-12-20, 23:43   

Sorki, w E21 nie ma w moscie zadnych kabelkow stad zla diagnoza.......Ale wstyd :oops: :oops: :oops:

Marcin e30 
obibok :)

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2004-12-20, 23:46   

Mcinek napisa/a:
Sorki, w E21 nie ma w moscie zadnych kabelkow stad zla diagnoza.......Ale wstyd :oops: :oops: :oops:

w rekinie licznik jest na linke ze skrzyni biegów

człowiek uczy sie całe życie :D

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-21, 00:50   

W takim razie proponuje zmienić jeszcze podpore wału napędowego jeśli gumy są ok to tylko to zostaje...

A Swoją drogą nie był bym pewny że ta guma którą wymieniałeś dwa miesiće temu nadal jest dobra :roll:
dla przykłady podam że ja kupiłem kiedyś tą gume nieoginalną i wytrzymała 500 kilonetrów :twisted: no i kosztowała 150 a nie 100 :wink:

na 90% podpora wału...

pzdr
titto

lukasz
[Usunity]

Wysany: 2004-12-21, 11:27   

u mnie tez sa te 2 kabelki. Pamietam jak most sie rozwalil<poszedl mechanizm roznicowy i rozwalil ten czujnik co idzie do tych kabelkow. To wtedy nie dzialal mi ekonomizer i licznik. Myśle ze ten czujnik jest od tego. POZDRO

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2004-12-23, 08:37   

hehe jak sie rozwali dyfer to trzeba byc szczesciarzem zeby sie czujnik nie rozwalił :-) wiem cos o tym :-)

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2004-12-27, 13:01   

Któryś z przegubów Ci wali jak nic , jest ich w sumie cztery. Najbardziej prawdopodobne że to ten od strony pasażera ( bo na drodze więcej dziur ).

Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2004-12-27, 16:57   

ja mam taka sytuacje, ze jak jade powoli po dziurach, to z przodu mi tlucze, z prawej strony, znowu jak hamuje, albo tak impulsywnie dodaje gazu, to auto sie zachwuje, jakby cala buda sie przesuwala wzgledem podwozia, domyslam sie, ze to moga byc jakies wybite juz gumy, zreszta tak podgladalem te gumy na wahaczach i musze powiedziec, ze sa tak wygniecione wzgledem tulejki, ze przeswity widac, czy cos jeszcze moze wchodzic w rachube ? jak bede jechal do mechanika, to bede chcial wymienic wszystkie gumy naraz, bo mnie denerwuje to dudnienie na dziurach albo kostce brukowej, podobno na amorze z przodu jest jakies lozysko w kielichu, jest to prawda ? i podobno to tez moglo sie posypac, dlatego tak mi tez przod tlucze

gg 3437874

ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2004-12-27, 22:07   

jak bez kanału zdjagnozowac czy to przegub czy to podpora wału ??

jesli to przegub to jak zdjagnozowac który??

jesli to przegub to trzeba pilnie wymienić czy jezdzic az padnie a jak padnie to co ??

jakie tego sa koszta przegubów i podpory wału ?? opłaca sie brać uzywane ??

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-28, 13:34   

Z przodu jest łożysko może chałasowac i dawać wibracje ,wymiana raczej całej części razem z gumą same łożysko raczej nie do dostania .

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2004-12-30, 16:19   

Zdjagnozować jest ciężko, ale nie ma powodów do paniki - można jeździć
A co do ceny to nówka to ok. 500zł a szrotowy w dobrym stanie ok. 100.Sa dwa razem i tak się je wymienia.
Jak zacznie mocno i nerwowo walć to lepiej wymienić i jak wcześniej wspomniałem że prawdopodobnie od pasażera.Dobrze go już mieć.
A na podporę wału raczej bym nie stawiał , bo by cały czas waliło i słychać było by głuche dzwięki w kabinie.

Pozdrawiam.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: