BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[m40]odkrecona rurka smarujaca wałek.
Autor Wiadomo
V12 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 12 Lip 2006
Skd: kłodawa
Wysany: 2008-02-18, 15:15   [m40]odkrecona rurka smarujaca wałek.

Witam
Z tego względu ze m40b18 kreci mi sie tylko do 5500obr na gazie, nie benzynie postanowiłem zobaczyc jaki mam wałek(czytałem ze to od wałka) odkrecam osłone a tu taki zonk

Sróbka która zaznaczyłem na czerwono leżała obok zaznaczyłem czerwonym punktem
Sróbka zaznaczona na niebiesko była w połowie wykrecona i jesta tam tylko jedna podkładak u góry na dole nie ma(powinny byc 2??????????)
teraz pytanie od czego sie to moglo odkecic(samo ?? ??) mówili ze zmieniali(niby!!)pasek wiec moze nie dokrecili dziwie sie to auto miało jeszcze ciśnienie oleju(o ile czujnik jest org)
Przy okazji zmierzyłem wałek rorzadu w sposób ujety na zdjeciu i wyszło mi 34mm na wałku sa troche wrzery ale rowków nie ma zawory nie klekocza wiec czemu kreci tylko do 5500tys na benzynie i gazie???????
Nie zaczyna prerywac tylko poprostu jak by paliwa nie miała
A jeszcze na czym polega teoria ze jak wałek zonk to nie kreci???:zawory sie za mało otwieraja i niedaza napełniac garków
pozdr
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2008-02-19, 12:25, w caoci zmieniany 1 raz  

jackx 

Pomg: 16 razy
Doczy: 07 Sty 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-02-18, 16:25   

V12 napisa/a:
a wałku sa troche wrzery

wałek szrot , założyc nowy ( oczywiście samoregulatory i dżwigienki też) efekt ETA bedzie zlikwidowany :spoko:

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-02-18, 16:38   

Te srubki niestety lubia odkrecac sie same prawie w kazdym B18 ktory robilem byly poluzowane lub odkrecone srubki a nikt wczesniej nie zagladal

V12 

Wysany: 2008-02-18, 18:08   

jackx napisa/a:
V12 napisa/a:
a wałku sa troche wrzery

wałek szrot , założyc nowy ( oczywiście samoregulatory i dżwigienki też) efekt ETA bedzie zlikwidowany :spoko:

nie rozumiem dlaczego wzery ma dyskwalifikowac wałek przeciez chyba chodzi o wznosy krzywek
Bo rozumiem ze zawory sie za malo otwieraja i nie ma tyle miesznki
Zawory u mnie prawie nie stukaja wiec chyba hydro sa dobre
pozdr

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2008-02-18, 19:54   

x_e_o_n napisa/a:
Te srubki niestety lubia odkrecac sie same prawie w kazdym B18 ktory robilem byly poluzowane lub odkrecone srubki a nikt wczesniej nie zagladal

moze sie lubia odkrecac ale raz sie spotkalem z tym ze sie odkrecic wlasnie nie chciala ;to chyba ta srodkowa byla i pekła mi akurat jak idzie ten otwór :lol:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

V12 

Wysany: 2008-02-18, 22:07   

Mnie to bardziej martwi ten wałek i wogóle silnik moze mi ktos podac wymiaty wzniosu krzywek nowego wałka
Zastanawiam sie nad swapem na m20b20 ale nie wiem czy skrzynia podejdzie musze poczytac

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-02-18, 22:14   

No powiem Ci stary ze swap na M20B20 to idealny wybor ............... zamienial stryje siekierke na kijek pozdro :)

V12 

Wysany: 2008-02-18, 22:27   

dla mnie to idalnym wyjsciem to było by to sprzdac bo dostałem ten kłopot w rozliczeniu a tak mysle ze jak mam władowac 2tys albo wiecej to wole stracic z 500-700zł i sprzdedac to i kłopotu nie bedzie jak pech to pech

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-02-19, 01:14   

Zagadaj do WiechaE30 wkladal oststnio Is'a i zostal mu silnik B18 w super stanie moze sprzeda naprawde warto !! !!!!

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Sie 2005
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2008-03-29, 00:47   

Potwierdzam, u mnie też okazała się odkręcona. Prawdopodobnie dlatego stary wałek był cały równo wytarty około 0,4mm na wszystkich krzywkach... Kupiłem od razu tą rurkę nową i podkładki miedziane pod tą środkową śrubę nieszczęsną... I dokręciłem mocno. M40 POWER rządzi :lol: !! ! :lol: :lol:

[ Dodano: 2008-03-29, 00:49 ]
BTW. Jaka jest najnowsza teoria popularno naukowa na temat wad rozrządu silnika m40, nie jestem ostatnio w temacie
E30 M332 1991........ ....U__________\

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: