Wysany: 2008-02-20, 13:22 Przepalające sie żarówki h7 e36
Siemka sluchajcie nie ma miesiaca zebym nie zmianial zarowki z przodu h7 .. pala sie MEGA czesto ! kupuje teraz sztuki najtansze po 10 zl .. bo to czy dam za nia 50 zl czy 10 nie ma zadnej roznicy ...
Co moze byc przyczyna .. klosze i te mocowania sie trzymaja sztywno wiec od drgan chyba nie .. za co sie zabrac zeby to sprawdzic ?
Zarowki przepalaja sie raz prawa raz lewa .. nigdy jednoczesnie .. przy okazji raz na 2 miesiacer pada jeszcze ktoras z podswietlania tylu ... dzieki za odp pozdro
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
Siemmma
Wiesz co miałem tak samo z tym ze jak kupowałem te Hiper Marketowe albo Macrowe wynalazki bylo tak ze nie wytrzymywały tygodnia w końcu kupiłem zwykle żarówki na stacji teraz mam chyba Nerval czy jakoś tak nie było Osramow ani Philipsow i nie mam z nimi problemu żadnego ale miałem tak samo jak ty na tych zarowka kupionych w Hiper markecie nawet jak to były markowe nie wiem czy oni tam jakiś syf maja taki czy jak nie rozumiem tego to głupie ale od kiedy kupiłem żarowki na stacji to jade na nich az przestana prawie świecić a sie nie przepalaja :)
A co sprawdzic:
0 przedewszystkim pomierzyc napiecie jaki dochodza do zarówek tam w zasadzie nie bedzie wiecej niz 12V a pod obciazniem tzn- gdy zarowka swieci bedzie pewnie mniej ok 10 moze 11 wiec to nie jest powodem przepalania sie jej) ale mozesz to sprawdzic.
Ostatnio zmieniony przez marekfl 2008-02-20, 14:41, w caoci zmieniany 1 raz
zmstr [Usunity]
Wysany: 2008-02-20, 14:58
W jednym kloszu z tyłu notorycznie przepalała mi się żarówka od stopu - przyczyną musiała być ta jej wkręcana oprawka, bo po jej wymianie (była strasznie przerdzewiała) ostatnio założona żarówka świeci mi już od września
Jeśli mocowania żarówek w reflektorach trzymają się równo to może przyczyną są przepięcia w kostkach, jakaś wilgoć, która prowokuje zwarcie i tym samym skoki napięcia.