Mam zamiar sobie umyc silnik na myjni samochodowej i takie pytanie czy jakos specjalnie trzeba zabezpieczac czesci silnika odlaczac kable czy cus itp.. E30 2.0l 89r
Ja w m20b20 zrobiłem tak że zlałem wszystko myjką ciśnieniową potem wziąłem sprężarkę i wydmuchałem wodę z różnych zakamarków, auto postało sobie 2 godzinki i odpaliło bez problemu. oczywiście alternator zasłonięty.
a po jaką cholere zasłaniać czy jak jedziesz w deszczu to tez alternator zakrywasz i skrzynke bezpieczników? woda leci spod kół na wlatuje przez grill i szczeliny chłodnicy i jakoś wszystko działa
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Mi po ostatnim myciu (nic nie zasłoniłem, ale też nie lałem wodą gdzie popadnie) beta
trochę kaszlała, ale po przejechanych kilkunastu km ozdrowiała.
sie ma
Akumulator odłączyć, alternaotr zasłonić torebką a potem lać wodą byle nie karcherem po przekaźnikach i innej elektryce ! Później warto przedmuchać powietrzem gniazda świec żeby tam woda nie stała i inne takie... Myłem już parę razy i wszytsko jest ok.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !