Wysany: 2008-02-21, 11:32 E30 szeroka a waska lampa
Witam ! Jestem nowy więc na początku chciałem się przywitać.Do tej pory byłem szczęśliwym posiadaczem E34, ale musiałem ją sprzedać i kupić coś tańszego.Wybór padł na E30 z silnikiem M40 ( wiem co o tym silniku sądzicie , ale ja taki potrzebowałem ).Mam tylko jedno pytanie, bo czytam posty i tam w E30 jest coś takiego jak szeroka i wąska lampa i nie bardzo wiem o co chodzi Chciałbym dołozyć do niej halogeny , bo u mnie brakuje zaślepek w przednim pasie i teraz nie wiem co muszę kupić , bo instalacja elektryczna jest. Będę wdzięczny za wytłumaczenie tej róznicy.
Pozdrawiam
_________________ Fiu,fiu zaszczekał kot Filemon
Ostatnio zmieniony przez Falcon 2008-02-21, 11:33, w caoci zmieniany 1 raz
Wąska i szeroka różnią się wyglądem przedniego i tylnego pasa, tylnymi i przednimi lampami tylnymi błotnikami oraz zderzakami. stara buda była przed 87 a nowa po 87 rokiem. Który rok twojej e30?
No i oczwiście inne silniki. Jeżeli masz m40 to masz już nową budę po 87 roku. musisz dokupić halogeny, przekaźnik i podwójny włącznik. Wiązka jest.
Ostatnio zmieniony przez Cypisek 2008-02-21, 11:38, w caoci zmieniany 1 raz
Pomg: 3 razy Doczy: 19 Mar 2007 Skd: Borken DE / Warszawa
Wysany: 2008-02-21, 13:07
szeroka lampa cala ocynkowana, waska nie.
w szerokich lampach byly katalizatorki wiec inna wiazka elektryczna silnika niz w waskich, w ktorych nie bylo sond lambda.
moze byly wyjatki, ale rzadko
Tu masz moje dwie e30 http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=27505
biała to szeroka lampa, niebieska wąska lampa .Przód to różnica w kształcie halogenów , ty masz "szeroką lampe" więc halogen zaokrąglany
moge sie z toba zalozyc o browara ze znajde rdze
zerknij:
-tylne sakwy
-tylne nadkola
-grodz za akumilatorem
-progi/miejsca na podnosnik
-podloga
itd...