BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
m40b18 kręci do 5500obr
Autor Wiadomo
V12 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 12 Lip 2006
Skd: kłodawa
Wysany: 2008-02-23, 15:13   m40b18 kręci do 5500obr

Witam
Tak jak w temacie idzie tak przeciag to 5500 potem dostaje zamuła i sie jakby dusi kiedy pusze gas i dodam znowu i tak kilka razy to udało mi sie ze doszła do 6500 ale tylko na 2 biegu
Patrzyłem wałek zuycie krzywek wynosi 1mm w porówniu do nowego auto nie klekocze
na benzynie i na gazie to samo nawet na gazie lepiej rozkreciłem gas na max i to samo tyle ze lepiej przyspiesza ale przy 5500 tys znowu jak by zamuł
Czy silnik m40 od e36 pasuje do e30bo mam okazje takiego kupic
pozdr

igoreczus 

Doczy: 26 Gru 2007
Skd: Głogów
Wysany: 2008-02-23, 15:46   

V12 napisa/a:
Czy silnik m40 od e36 pasuje do e30bo mam okazje takiego kupic

e30 byly nawet na silniku m40 :]
Ostatnio zmieniony przez igoreczus 2008-02-23, 15:46, w caoci zmieniany 1 raz  

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2008-02-23, 18:16   

m40 to nieporozumienie. jesli nie chcesz tej samej historii warto rozgladac sie za m42-m44 z e36 nawet.

V12 

Wysany: 2008-02-23, 18:43   

jeśli auto ma przejechane 300tys to racja ale nie stac mnie na tego typu swapy jesli u mnie dół jest dobry a wyglada na to ze jest wiec remont głowicy wyniesie mnie 500zł a swap ok 2tys (cena silnika transporu roboty czas) a i tak nie wie co sie trafi i tylko po to zeby miec łańcuch rozrzadu twardszy wałek i nie klekoczace zawory i silnik e36 pod maską????????
Gdybym miał kase na takie swapy to na pewno bym E30 nie jeździł
pozdr

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2008-02-23, 20:06   

Tzw. koniki do wymiany ( nie wszystkie) i hydroregulatory (też nie wszystkie). Sprawdź które i wymień a na pewno pomoże, przynajmniej na jakiś czas.
Są zestawy naprawcze na alllegro po jakieś 700 zł. (komplet wałek dzwigienki i regulatory) i do tego też pastylki należy wymianić.

V12 

Wysany: 2008-02-23, 22:58   

Vindevil napisa/a:
Tzw. koniki do wymiany ( nie wszystkie) i hydroregulatory (też nie wszystkie). Sprawdź które i wymień a na pewno pomoże, przynajmniej na jakiś czas.
Są zestawy naprawcze na alllegro po jakieś 700 zł. (komplet wałek dzwigienki i regulatory) i do tego też pastylki należy wymianić.

chyba sie nie zrozumieliśmy wałek mam raczej dobry bo jego zuzycie wzgledem nowego wynosi 1mm koniki czyli popychacze??? zawory mi nie klekocza(moze troche ale w granicach toleranci) nie wiem w jakim sa stanie kurde jak ja mam wydac 700zł a to nie bedzie przyczyna to wole wydac 1200 na silnik z E36 z osprzetem sprzegłem kompem itp
naj lepszym rozwiazaniem by było zeby ktos kto ma zdrowe M40 zmierzył jak głeboko sie otwiera zawór czyli miedzy koncem sprezyny i spodem głowicy i wtedy by sie okazalo

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-02-24, 08:55   

Walek mam RACZEJ dobry koniki nie wiem samoregulatory CHYBA tez :) wez oddaj to do kogos kto sparwdzi i powie Ci jednoznacznie co jest bo widze ze sie bronisz przed wymiana zurzytych elementow , po co zakladac nowy temat jesli kilka nizej jest to samo zamykam

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: