BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Docisk wycieraczki E32
Autor Wiadomo
ozzie
[Usunity]

Wysany: 2004-12-28, 21:58   Docisk wycieraczki E32

Witam
Może ktoś już walczył z tym problemem bo ja juz mam troche dosc :(
Okazało się że w moim aucie ustrojstwo to było wypięte zupełnie... po rozebraniu okazało się że zjechane są zębatki więc poprzedni właściciel (czytać: zapewne jakiś jego majster) po prostu wypiął badziewko całkowicie. Po regeneracji zębatki sam dociskacz działa OK natomiast nie reaguje w żaden sposób na sygnały z wyłącznika zamontowanego na krzywce przez co chce się kręcić bez przerwy. Wyłącznik jest OK więc to zapewne wina sterowania tym badziewkiem... kable wędrują pod tylni fotel i tam jest przekaźnik od zasilania ustrojstwa a co dalej ... no wlasnie tu tez łapy dołożył jakiś majster i kombinował coś z instalacją więc musiałbym wyciagnąć wszystkie fotele i wykładzine podłogową zeby sprawdzić gdzie dalej wędrują przewody...
Może ktoś ma schematy do E32/89 lub wie co odpowiada za sterowanie dociskiem...
Podzrawiam

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-28, 22:16   

O jaki docisk wycieraczki chodzi?:) Tez mam E32 i przydalby mi sie schemat instalacji elektrycznej. Pozdrawiam

ozzie
[Usunity]

Wysany: 2004-12-28, 22:26   

Wycieraczka kierowcy jest dociskana do szyby przez ustrojstwo napędzne silniczkiem elektrycznym ... czyli po przekreceniu zaplonu zasilany jest silnik i wycieraczka jest dociskana do szyby w celu zwiekszenia skutecznosci... po wylaczeniu zaplonu docisk jest zwalniany i wtedy masz mozliwosc odgiecia wycieraczki np do wymiany piora... przy wlaczonym zaplonie nie da rady tego zrobic bo dziala wlasnie ten docisk.
PS... TEZ BYŁEM ZDZIWIONY CO TAM NAWKLADALI HIHIHI

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-28, 22:49   

:shock: niezly bajer :) Jeszcze tego nie zauwazylem. Wiem ze u mnie sa dwa rozne te ramiona do wycieraczek i jak kupilem normalne wycieraczki to tylko jedna pasowala :/ Na razie betka stoi na warsztacie a skrzynia we wrocławiu sie robi. Pozdrawiam wszystkich kierowcow siódemek :) oraz innych bmw :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: