Witam serdecznie!
Temat kieruję do wszystkich osób, które mogą powiedzieć co nie co na temat automatycznej przekładni przy 2.5 silniczku. Jak wygląda elastycznośc, przyspieszenie, "prędkość" zmieniania biegów, wyprzedzanie, przybliżone spalanie etc. Dość poważnie interesuje mnie zakup E30 z leniuchem(mam już jedno na oku), tylko jeszcze nigdy nie miałem przyjemność prowadzić tego autka w takiej konfiguracji... zanim przystąpie do konkretów chętnie wysłucham opinii użytkowników... tak więc leniuchy odzywać się
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez szczalqa 2008-02-23, 18:38, w caoci zmieniany 1 raz
duchX [Usunity]
Wysany: 2008-02-24, 08:49
POgadaj z Barabusem on ma takie ale z mojego doswiadczenia bedzie Ci sie wydawalo ze masz 130 KM nie ma takiego zrywu biegi zmienia bardzo plynnie zalezy od stanu skrzyni i konwertera , nie lubi katowania , spalanie o 20% wiecej niz na manualu ODRADZAM
Ja mam m20b25 z automatem(sport,economy,321) jezli chodzi o spalanie to trasa 9L
a miasto 13-15L(zalezy jak kto jezdzi) co do osiągów to start na pewno jest gorszy ale jak auto już jedzie i depnie sie do kick downa to wciskanie we fotel gwarantowane
Ja jestem mile zaskoczony tym automatem,bieg zmienia płynnie,nie szarpie i dosyc szybko reaguje na wciskanie pedału w podłoge.
Wysany: 2008-02-25, 08:08
Czym wiecej bedziesz wykorzystywal nagla redukcje typu z 4 na 2 tym szybciej zacznie slizgac te automaty nie sa stworzone do dynamicznej jazdy niestety
A mi powaznie pali 12-15 L gazu trasa i 20-21 miasto w korkach w nocy udalo mi sie zejsc do 18 po miescie w trybie eco w trybie sport auto spalilo 24L gazu po trasie