Wysłany: 2008-02-24, 11:06 [ Final] Sosen Drift Project SE - SUPER BABCIA
Chciałbym Wam przedstawić to co szykuję na tegoroczny sezon driftingowy.
Zmieniam moją zwykłą etę w automacie w grzmiącego ośmioma cylindrami rekinowatego potwora!
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i uda mi się przeprowadzić wszystkie zamierzone modyfikacje przed pierwszą rundą drifting cup która odbędzie się 2-3 maja 2008 roku.
Do zbudowania super-babci potrzebowałem bazy, czyli mojej ukochanej e28 525eA '87. Następnie z wielką pomocą PUZ'a kupiłem e38 740iA jako dawcę silnika 4.0 V8, później nabyłem kolejne e28, z którego wykorzystam kilka elementów blacharskich i na koniec przytargałem ze szkoplandii e32 730i bo w naszym kraju za manualną skrzynię biegów ze sprzęgłem do silnika V8 kazano sobie zapłacić 3000zł!!
Tak więc do powstania super-babci wykorzystałem 4 beemki
Aktualnie sytuacja wygląda następująco, babcia jest wypruta i w dniu jutrzejszym jedzie do naszego klubowego mistrza od swap'ów-wielkiego PUZ'a
Kiedy Krzysztof upora się z motorownią wiozę autko do Warszawy w celu wstawienia klatki bezpieczeństwa.
Po tych akcjach samochód trafi do mojego garage, gdzie dostanie zawieszenie, poliuretany, kubełki, hydrauliczny ręczny i inne elementy potrzebne w driftowozie.
Na koniec przyjdzie malunek, oto po krótce mój plan
Mam nadzieję, że projekt zrobi nieco zamieszania na naszej scenie driftingowej, pozostanie tylko ostro brać się za treningi, żeby wstydu nie narobić
Oto baza:
Dawca silnika:
Dawca skrzyni biegów:
Trochę fotek z aktualnej sytuacji:
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
e36 318ti compact szrotex
Ostatnio zmieniony przez Sosen 2009-03-28, 11:21, w całości zmieniany 6 razy
Wysłany: 2008-02-24, 11:18
Co tu duzo pisac - to bedzie z pewnoscia najciekawsze auto na polskich zawodach. Ja k bede mial sposobnosc, to Ci dam ten blotnik do e28 o ktorym Tobie pisalem.
ahh widzialem babcie wypruta na zywo...masakra bedzie....
ciesze sie przyjaciuelu ze koncu jakies foty sa...
dzis pewnie babcia jest juz w drodze do puza....oj bedzie sie dzialo
prosimy o relacje na biezaco!
No nareszcie bo z domysłów już umierałem
Będzie gruubo
Jak z malunkiem przewidujesz
Ja bym zarzucił zielony/czarny/szary MAT i jeden błotnik zrobił w rdzy , na światłach by bywało wesoło.....
Wysłany: 2008-02-24, 15:18
Wozik bedzie męga Chciałbym cie zobaczyc na jakims czołowym miejscu
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Kruczek napisał/a:
am nadzieję że pokażesz tym wszystkim nissanom co potrafi stara babcia
będę się starał najlepiej jak potrafię
o to sie nie martwie
tak sobie czytam streetracing jakie to fury szykuja...ale co z tego jak pokjazal zeszly sezon ze jak kierownik jest magik to i e30 namiesza w klasyfikacji i to mocno
a co dopiero e28 v8
Wysłany: 2008-02-24, 22:40
Nie ma nic lepszego, niż stare autko które daje po :cenzura: nowym, młodym furakom . . . . a jeszcze jak sie jest właścicielem, to żyć, nie umierać . . . .
Brawo i powodzonka
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
Wysłany: 2008-02-25, 21:34
Enzo napisał/a:
powodzenia Sosen:)
podziękował, ale współpracując z takim fachowcem jakim niewątpliwie jest PUZ, mogę być spokojny o ukończenie projektu w odpowiednim czasie
pozdro
Sosen
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
Wysłany: 2008-03-12, 20:46
E28 to mój ulubiony model. Też kiedyś sobie kupię Świetny pomysł, naprawdę. Z V8 to już w ogóle. Koniecznie dobrze ją zrób i w tym malowaniu policyjnym z jamesa bonda!!!!! Z kołpaczkami koniecznie!!!
Koniecznie dobrze ją zrób i w tym malowaniu policyjnym z jamesa bonda!!!!! Z kołpaczkami koniecznie!!!
Nie wiem czy poniosła mnie w tym momencie fantazja ale mam przed oczami akcje pościgową za uturbionym nissanem 200sx podczas przejazdu w parach Ale byłoby by szoooł !