Ponizej moja E 30:
Silnik narazie 2,0 l polerowana kolktor i kapa zaworów
(mocniejsze serce zakupione i czeka na swapa)
M tech II bez nakladek na drzwi bo tak chcialem
zawias gwint FK wariant 2 (regulacja twardosci i wysokosci od serii 80-170 mm w dół )
zabudowa na najnowszym Rockfordzie Punch nieskonczona jeszcze (subwoofery 2 x500 RMS+ monoblock 1000 RMS + 4 kanaly po 85 RMS) obszyte oczywiscie bedzie biala skora z detalami cieszacymi oko
felgi Azev 7,5 - 9 na 16 cali (czekaja juz inne na nastepny sezon)
rozpórki przód/ tył D&W
wnetrzne czarna skóra M technik + lusterko od M-technika z lampkami
czarna podsufitka M-technik jeszcze nie zamontowana
2 kompuery (przy szyberdachu i OBC 2)
kierownica RAID polerowana na lustro wraz z nabą...
nakladki na pedały i podnóżek Ac schnitzer + reczny Ac schnitzer
gałka zmiany biegów od BMW M3 E46 SMG
xenon
czarne lampy black hella z krzyrzami czekaja
obecnie czarne Hella bez:)
tylne lampy MHW
stroboskopy w halogenach... przydaja sie szczególnie na autostradzie i przy POM...
wydech DTM
lakier widac na fotkach...
AHA wszystko robione z serii tzw golasa E30 320i diamantschwarz...
wiele detali nie widocznych na pierwszy rzut oka... np tylne nadkola poszerzone z dwóch nadkoli , brak listew, brak zamka w drzwiach, usunięta lotka z bagaznika, usuniete znaczki BMW... trzeba sie przypatrzec róznych detali nie widocznych na pierwszy rzut oka...:) i o to chodziło...
Brak zbędnych spoilerów, które tylko szpeca piękna linie BMW E30....
Jako nowy widze ze nie moge wystawiac zdjec mojej E30 Blue_Light_Colorz_PDT_13
[img] [/img]
kolejne foty poniżej.... rok 2006
[/quote]
Ostatnio zmieniony przez center 2008-04-11, 00:14, w caoci zmieniany 6 razy
Witam sąsiada!! Kolor 1sza klasa co do kól to okey tylko szkoda, że nie ma z przodu 9 cali oraz płaskich dekli auto zrobione w moim guście i takie coś lubie... Fakt diabeł twki w szczegółach i o to chodzi Jest naprawde dobrze, musimy się gdzieś zobaczyć na mieście , serdecznie pozdrawiam.
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
Bardzo ładne auto...... tylko ten kolor. Jaki silniczek będziesz wkładał?
Jezeli chodzi o serce to bylo wiele pomysłow...
Chcialem 4,0 V8 lub 4,4 V8 286 kucy...:)
ale po roku zastanawiania sie i wielu pytan ludzi przerabiajacych E30 stwierdzilem ze po pierwsze zbyt duze koszty, za dzuo przeróbek a podobno E30 z takim ciezkim silnikiem nie prowadzi sie zbyt dobrze (ciezki przód)...
Teraz w trakcie przeróbek i wsadzany bedzie motor z BMW E36 328i (193 km) M52B28 + w przyszlym roku troche przeróbek i ...
I stage 220 kucy..
Przyspieszenie ponizej 7 s w serii no i 250km/h to powinno narazie wystarczyc..:)
[ Dodano: 2008-02-24, 22:11 ]
Jacek E30 napisa/a:
Witam sąsiada!! Kolor 1sza klasa co do kól to okey tylko szkoda, że nie ma z przodu 9 cali oraz płaskich dekli .
Ponizej moje felgi na sezon 2008 :rotfl:
2 pary felg BBS Rs i ACT sa do robienia i zastanawiam sie jak je zrobic
ile cali maja parapety przy tych RS-ach (albo jakie szerokosci i ET ?)
co do samochodu to nie pasuje mi tyko jedno - brak znaczkow .. tak wiem ze to stara szkla GS .. ale jednak znaczki powinny byc ..
8/10x16" 5x120.... prawda , przecież to te fele z Gorzowa jak dobrze kojarzę co za 2500 wisiały na allegro z oponami, 3" na tyle ma rancik, na przodzie 2"
tylko ja powiem tak,że te felgi będzie barrrrrrrrrrrdzo trudno wcisnąć w e30, bo męczy sie z takim samym kompletem (który zresztą kupił ode mnie) mój znajomy z Puszczykowa, i jest bardzo ciężko, bo zakładając zawias od compacta na tył niestety powoduje zmniejszenie ET, tzn piasta wychodzi coś koło 1-2 cm bardziej na zewnątrz.... a te 10x16" mają et11
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
Witaj FURMAN na forum.
Piekna e30.Widać ze Poznań to Poznań.Same piekne e30.Felgi co jedne to lepsze.wiesz o co w tym chodzi.Szeroko ,nisko i brak znaczków.To to co powinno towarzyszyc prawdziwemu niemieckiemu stylowi.Te znaczki do niczego nie sa potrzebne a tylko rozjasniaja maske,.Tak to jest na maksa ciemna cała.Bravo bravo.
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
ile cali maja parapety przy tych RS-ach (albo jakie szerokosci i ET ?)
8/10x16" 5x120.... prawda , 3" na tyle ma rancik, na przodzie 2"
tylko ja powiem tak,że te felgi będzie barrrrrrrrrrrdzo trudno wcisnąć w e30, bo męczy sie z takim samym kompletem bo zakładając zawias od compacta na tył niestety powoduje zmniejszenie ET, tzn piasta wychodzi coś koło 1-2 cm bardziej na zewnątrz.... a te 10x16" mają et11
Zgodze sie z powyzsza wypowiedzia Kolegi ze fele BBS Rs przod 8x16" i tyl 10x16". Wiec toche duzo jak na tyl do E30....
ale ja mam tylnie nadkola rozklepane i zrobione z dwoch nadkoli jedno wiec powinny wejsc te 10x16" . AZEVY 9x16" ET 15 + 2 cm dystans sie miesci spokojnie
[ Dodano: 2008-02-25, 17:09 ]
Pietrek napisa/a:
BBSy z płaskim deklem mi się spodobały
Już chyba widziałem tą e30 na tym forum Odbłyski w długich masz malowane ?
TO nie sa BBSy!!!!!!
Drugie felgi to ACT 3 czesciowe, skrecane, KUTE
Brakuje do nic dekielkow ale bede juz nie dlugo bo jeden Niemiec ich szuka dla mnie Mam nadzeje ze je znajdzie
Felgi sa bardzo rzadkie bo w Europie trudno je dostac
Niemiec jak je zobaczyl to padl z wrazenia po tym co napisal.
Te lampy sa tylko zastepcze bo w garazu czekaja juz ori BLACK HELLA z krzyzami w stanie perfekcyjnym.
W garazu takze czeka ori tempomat na zamontowanie z przelacznikiem pod kiera a takze ori wycieraczki na lampy BLACK HELLA ze spryskiwaczami sterowane takze pod kiera
[ Dodano: 2008-02-25, 17:49 ]
Tymon napisa/a:
Piękna
Ja bym zostawił ori światło a nie xenon
Dzieki...
A ja wole dobry xenon niz ori swiatlo i ciemnosc przed maska w nocy
Ostatnio zmieniony przez FURMAN 2008-02-25, 17:10, w caoci zmieniany 1 raz
Śliczny kolorek wogólę fajnie zrobiona sztuka A co do świateł to masz rację
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Wiesz kolego jak mi sie znudzi kolor to se zmienie na inny
Granat taki jak wystepowal w AUDI RS6 albo niektorych modelach Porsche.... albo inny jakis szary albo modny w tym sezonie bialy, ktory akurat tak se pasuje do E30
Wiec kolor zawsze mozna zmienic jak sie znudzi