Interesuje mnie odpowiedz na nurtujace mnie od dłuższego czasu pytanie...
Czy bardzo ciezko byłoby przerobic e28 2.4td skrzynia automat na 2.5e w manualu???
Czy jest to jakosc w miare wykonalne bez mega sprzetów i wiedzy? Jak duzo z tym problemów by było???
Dodam ze jesli juz "udałoby mi sie"... kupiłbym tez druga cała e28 na czesci, ale czy musiala by byc eta?
prosze o jak najdokładniejsza odpowiedz...
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2008-02-25, 21:11 ] kurde nic sie nie rusza to moze po mału... kto co wie niech pisze nawet tylko od strony technicznej i nie konkretnie ten model musi być...
No potrzebujesz skrzyni biegów (najlepiej z całym mechanizmem zmiany biegów), wał też może być inny w automacie, pedały od manuala, cały silnik z osprzętem czyli z komputerem wiązką, czujnikami itp, nie wiem jak sprawy paliwowe, bankowo jest jeszcze trochę gratów do wymiany lub delikatnego przerobienia, ale z podstawowym zapleczem techniczny jeśli jest w Tobie trochę zapału to mając w telefonie numer do PUZ'a jesteś w stanie to zrobić
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
Mam silnik ze skrzynia, czujnikami, wiazką przy nim, chłodnica itd... od E30 a wiazka elekto podejdzie co jest w samochodzie? chodzi mi dokładniej o komputer itd... bo chyba nie musiałbym zmieniac jej w wnetrzu? z tego co wiem to niektórzy do e30 z m21 władali m50 wiec tu nie bedzie za bardzo problemów np z racji tego ze to automat?
A jak to wyglada ze strony formalnej w urzedzie komunikacji???
Hmmm widze kolego sosen że może łatwiej byłoby wziac od Ciebie cała skrzynie z pierdołami i podłaczyc ja do tego silnika i pozostawić w automacie co?...
Warto czy nie warto zmieniac na manual? tzn wolałbym zeby była manual, ale jak mam sie babrac i cos ciac i kombinowac pod góre to lepiej niech zostanie automat...
Ostatnio zmieniony przez Melis 2008-02-26, 08:01, w caoci zmieniany 1 raz
Zrób jak uważasz, ale ja osobiście bardzo polubiłem automaty, a dodatkowo charakter ety bardzo dobrze pasuje do charakteru automatycznej skrzynki...
Jakby co to moja skrzynka działała bardzo elegancko.
pozdro
Sosen
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
wiem wiem ze automat to fajna sprawa bo jezdziłem... długo
eta faktycznie dobra bo ma duzy moment itd. Tym bardziej ze to auto nie ba byc od katowania i ostrj jazdy wrecz przeciwnie... do 80 km/h...
Napisz mi kolego na PW cene całej skrzyni z wszystimi potrzebnymi pierdołami jakie musze miec... do tego bo dałem sobie czas do konca tygodnia na podjecie decyzji... wiec jesli cena bedzie zadowalajaca moze sie podejme tej szalonej akcji...
Ostatnio zmieniony przez Melis 2008-02-26, 14:34, w caoci zmieniany 2 razy
Jak by co to ja mam też skrzynie automatyczna na sprzedaż 4HP22 (sport,economy.321)
jeszcze jezdzi w moim cabrio wiec mozna sie przejchać i zobaczyć jak działa a działa idealnie
kurde chyba musze odpuścic temat... chodziło o to że wiem gdzie jest ta pierwsza beemka mojego ojca od której wszystko sie zaczeło (stad ten opis) i miałem okazje obejrzec ja z bliska... i chyba musiałbym walić w nia cała kase przez dwa- trzy lata żeby doprowadzic ja do taiego stanu jaki był i bym chciał... normalnie mam gula w gardle jak ja teraz widze w takim stanie...
Ostatnio zmieniony przez Melis 2008-02-27, 00:59, w caoci zmieniany 2 razy