BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy możliwe żeby iX miał 7s/100?
Autor Wiadomość
LuKaSzQ18

Wysłany: 2004-12-29, 15:28   Czy możliwe żeby iX miał 7s/100?

Dzis niemając co robić wziołem kolege ze stoperem i mieżliśmy czasy zawsze mi wychodzilo coś około 7sekund? czy to możliwe..Mam czipa od jima wyciety katalizator i pseudo sportowe świece.:) czy taki pomiar jest choć odrobine dokładny?

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-12-29, 15:31   

tak slabo? na tym chipie powienienes miec w granicach 4-5 sekund :D

hehe

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2004-12-29, 16:05   

Pewie kurna, ze nie jest dokładny...Człowieku!Stoper? Jedź na hamownię, może ci wyjdzienawet 4 sekundy jak jim napisał :D
IX ma seryjne 9.3 do setki, 4 kółka napęd zjada sporo i musisz troszku popracować, zeby miał 7 sekund do paczki
Pozdro

Miki 

Wysłany: 2004-12-29, 16:20   

ale przynajmniej chłopaki mieli radoche patrzac na stoper :P

LuKaSzQ18

Wysłany: 2004-12-29, 16:27   HM

NO MIELI CHŁOPAKI RADOCHE!!!

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-12-29, 16:29   

moj matiz mial fabrycznie 17 do 100-ki a ja robie 100-ke w 11 sekund z przecinkiem

jakies pytania?

pamietajcie ze wynik fabryczny to nie jest punkt odniesienia
skad wiecie jak szybko zawodnik zmienial biegi?
stare bmw maja podjechane skrzynie i biegi da sie wcisnac szybciej delikatniej naciskajac sprzeglo

ja w matizie zapinam 2-ke zanim jeszcze sprzeglo zdazy wysprzeglic - Łukasz i Arczi widzieli (slyszeli)

Łukasz, jak to mierzyliscie? kolega jechal z toba i wciskal stoper? czy stal na drodze.... bo nie jarze

w 2 osoby ten wynik napewno jest nierealny

pozatym twoje auto jest wsciekle, az sie przestraszylem jak nim jechalismy, zadko ktore 2.5 tak chodzi
mialem kiedys 2.5 i tak nie jezdzilo :-) ))))))))))

LuKaSzQ18

Wysłany: 2004-12-29, 16:50   kolega z boku

naipierw posadzilem jednego kolege z boku ale wydawalo mi sie ze on ma zawczesny zapłon i zminilem na innego kolege ale ten tak samo to robil wychodzilo caly czas okolo 7 sekund. powaga moze to jest mylne a nawet napewno ale sie milo zaskoczylem.Chociac kolega Łukasz pize ze ma 9.2 do setki...a niefiem ale ASTRA 150 konny GSI ma duzo mnie....a objechalem go jak trzeba..VECTRA GT też silnik DOHC 2 walki rozżadu 2.0 i też ja objechalem. chyba ze oni slabo jechali ale ja swoja przed rozeniem przegazowywyje zeby sie komora spalania napelnika i puszczam sprzeglo przy 5000 tyś obrotów potem na kazdym bieku ciągne do 6000 tyś. wydawalo mi sie ze to 5500 bedzie lepjej ale byly znaczna róznica w czasie na stoperku wychodzilo okolo 8,5

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2004-12-29, 19:43   

Wydaje mi się, ze tylko profesjonalny pomiar rozsądzi sprawę. Nie to, zebym nie wierzył w Twoje 7 sekund Łukasz...
Ostatnio rozwiewaliśmy podobne watpliwości z chopakami w Wa-wie na fire... :twisted:
A od kierowcy rzeczywiście dużo zależy i od tego jak zmienia biegi...
11 sekund w MAtizie?Cóż, pozostaje pogratulować.
Pozdro600

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysłany: 2004-12-29, 23:22   

Ja wierze. W modlinie startował kolo IXem seryjnym i miał czas 15,6s na 400m czyli lepszy od dobrego 2,5 (np. Lukas). W takim przypadu kiedy LuKaSzQ18 strzela ze sprzęgła z 5000 obr. dysponując momentem maxymalnym 222Nm i masa 1320kg jest w stanie na odpowiedniej nawierzchni nie zdławic silnika ale wystrzelić zajefajnie szybko do przodu i mieć te 7s do 100. Uwazam że to realny wynik.

Dla porównania Legacy 2,0T na fire 6,02s na suchym, ale tam jest już ponad 320Nm

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Odpowiedz do tematu