witam. jak zakladalem odciecie pompy to przy zdejmowaniu tego plastiku pod kierownica znalazlem na nim po lewej stronie na dole jakis wlacznik czy cos w tym stylu do ktorego jest podlaczony jakis wezyk z powietrzem (chyba) i wiazka kabelkow. co to moze byc?? prosze o pomoc. pozdrawiam
chyba jest to czujnik temperatury wewnętrznej.. chyba ktoś już kiedyś o tym pisał...
funnaki [Usunity]
Wysany: 2004-12-29, 18:43
od temperatury to chyba nie jest (nie mam termometra w samochodzie). ten wezyk prowadzi gdzies w okolice silnika (jest odczepiony albo oderwany). chodzi oczywiscie o e28.
alez ja doskonale wiem o czym mowisz i nie musisz miec termometra.. w e28 jest tak ze on powinien sobie sam regulowac temperature wewnątrz samochodu. zauwaz ze na regulatorze masz napisane stopnie a nie ilosc cieplego powietrza... poza tym zawor ktory steruje cieplą wodą jest elektryczny i samochod moze go sobie sam przymknąć w zależności od tego jaka jest temperatura wewnątrz i od tego co jest ustawione na regulatorze... i to się tyczy każdego e28...
funnaki [Usunity]
Wysany: 2004-12-29, 19:21
dzieki za wyjasnienie. w najblizszym czasie postaram sie podlaczyc ten wezyk w odpowiednie miejsce. pozdrawiam