BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Jakie Amory ?????????
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-30, 14:54   Jakie Amory ?????????

Jakie amory do czerwonych sprezyn.Mam z tylu gazowki a z przodu olejowo-gazowe.Czy te z przodu beda dobre czy musze kupic gazowki???POZDRO

rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2004-12-30, 17:55   

Ztego co wiem to gazówki to popularne określenie amortyzatorów gazowo-olejowych.. poprawić prosze jesli sie myle..

już nie Mczy.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-30, 19:26   

ROGAŚ318 sorrki ale niemam pojecia

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2004-12-30, 19:31   

Do sportowych sprężyn powinieneś kupić sportowe amortyzatory czyli krótsze o innej charakterystyce pracy, bo seryjne nawet jak będą nowe to zużyją się przedwcześnie. Kiedyś miałem czerwone sprężyny (nie wiem jakiej firmy) i założyłem nowe amory ALKO, po niedługim czasie zaczęły cieknąć i ogólnie beznadziejnie działały z krótkimi sprężynami, podczas samotnego podróżowania było OK ale kiedy w aucie były powiedzmy 4 osoby to bardzo słabo trzymały i bujało autem dosyć mocno. Na seryjne sprężyny polecam te amorki bo są fajnie sztywne ale do niskich niekoniecznie. Ja osobiście jestem w trakcie kompletowania zawiasu i stawiam na amory Bilstein B6 i B8, jeszcze tylko szukam sprężyn, do kompletu zakładam rozpórki Wiechers i mam nadzieję że w końcu taki zestaw spełni moje oczekiwania, choć jest to dosyć droga zabawa.
Pozdrawiam
Sosen

e36 318ti compact szrotex

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-30, 20:17   

SOSEN w jakim czasie sie zepsuja te amorki mam na nich zrobione 5 tys km?

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-12-30, 20:26   

Ja w Lanosie mojej mamy zalozylem sprezyny Eibach (czarne), przygotowane do wspolpracy z seryjnymi amorkami i wszystko jest OK a nawet super. Ale gdyby to byly np. czerwone Eibach (b. twarde) to na pewno amorki by sie moment skonczyly.

rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2004-12-30, 20:30   

poprzedni wlasciel mojej bemki kupil ja ze sportowym zawiasem i jak zmienil na zwykle to po 2 miesiacach nie bylo u mnie amorkow i bujalem sie na drogach jak jakis amerykan

już nie Mczy.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-30, 20:37   

tzn. ze szkoda zakladac tych czerwonych sprezyn do zwyklych amorow 2 miechy i ponich?????????????? :(

Sosen 
BORN TO DRIVE

Wysany: 2004-12-30, 20:40   

Kiedyś zrobiłem tak jak ty bo koniecznie chciałem tanim sposobem zglebować sobie auto, teraz już wiem że na dłuższą metę to się w ten sposób nie uda i dlatego inwestuję w konkretne amory.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-30, 20:57   

to zakladac czy nie?

Sosen 
BORN TO DRIVE

Wysany: 2004-12-30, 21:15   

Jak chcesz to sobie założ, ja tylko mówię że moim zdaniem nie będzie to dobrze działało i szybko się skończą zwykłe amorki, to tyle. Jedyny pewny i dobry sposób to zakup sportowych amortyzatorów (np. Bilstein B8), można też kombinować ze skracaniem i utwardzaniem zwykłych olejowych i szczerze mówiąc sam nad tym myślałem jednak biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw zdecydowałem że albo nic nie będę robił i zostawię zawieszenie orginalne albo zainwestuję szmal i będzie to miało ręce i nogi. Jeśli te sprężyny obniżają delikatnie i nie latasz często z pełnym obciążeniem to wytrzymają dłużej, ale przy obniżeniu większym niż 30mm ich degradacja nastąpi dosyć szybko. Za komplet amorków Bilstein do e28 zapłacę 1550zł (jest to najtaniej jak znalazłem, dodam że w Zerkopolu zawoałali 2800) i są to amorki z niemiec, a nie te składane w Polsce, za rozpórki Wiechers na przód i tył zapłacę 450zł no i jeszcze nie wiem jakie sprężyny ale ze wszystkim wyrobię się w 3000zł także nie jest to mało. Cały czas marzyłem o dobrym zawiasie i w końcu będę go miał 8)
Pozdrawiam
Sosen

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-30, 21:53   

te sprezyny obnizaja o ok 40mm i jezdze przewaznie sam i z dziewczyna i z nikim innym przez 6 misiecy moze mialem 2 razy 4 osoby w aucie to moze sie tak szybko nie skoncza te amorki????????????Juz sam niewiem co robic!!!!Zebym sobie klopotu nie narobil.hmmmmmmmmmm

cinek_sw 
Dezerter

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2004-12-30, 23:24   

uważam że jeśli obniżają nie więcej niż 30mm do 40mm to seryjne amory dadzą rade.... może się mylę ale mój kumpel ma (nie w BMW) spręzynki Eibacha -40mm i przejeździl już kawał czasu i jest ok...

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

HyenoX M42B18
[Usunity]

Wysany: 2004-12-30, 23:42   

u siebie mam H&R czerwone i amorki Bilstein gazowe o dlugosci fabrycznej.
Jezdze juz 2 lata i wszystko jest OK moze troche wyzej stoi.

AMISZ 

Doczy: 08 Pa 2004
Skd: Jarocin
Wysany: 2004-12-30, 23:53   

Jak czytalem o zawieszeniach i o obniżaniu autka to dowiedziełm sie, ze spręzyny obniżajaće można zakładąć na zwykłe amorki i to są spręzyny włąśnei do -40mm. Jednak najlepiej stosować do tego tego sportowe amortyzatory. Jesli chodzi o obnizające spręzyny to są one ponoć do 30% twardsze od seryjnych??

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-12-31, 01:03   

tak bo z reguly sa progresywne - czyli w jakims poczatkowym zakresie miekkie jak seria - pozniej twarde ..... ja Nigdy w autach nie zakladalem seryjnych amorow i obnizonych sprezyn bo to nie jazda - samochod skacze jak pilka i tyle z tego.....z reszta skrocenie seryjnego amora tak aby pracowal w zakresie jaki przewidziala dla niego fabryka to chyba nie problem - ale warunkiem jest to aby byl nowy i dosc twardy....

P.S. Co za problem uciac trzpien i nagwintowac ?? ? tak jak w seriii

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2004-12-31, 01:32   

czasami warto zerknac na allegro bo mozna tam kupic regolowane bilsteiny za 200zl(2szt) a pod warszawa mozna je zregenerowac jak sie zuzyja...

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-12-31, 01:42   

za 150 pln za sztuke ---- a czasami wysylaja nowe (jak mi) a stare sobie zostawiaja :) ...... www.zerkopol.pl jak najbardziej polecam

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: