Wysłany: 2008-03-19, 12:46 [e36] Znaczek M na zegarach - prośba o POMOC
Siema,
przekopałem nasze zbiory, ale nic nie było o tym. Zamierzam w święta stjuningować zegary w mojej niuni na M3 look i jedyny problem, który mnie nurtuje to znaczek M pomiędzy prędkościomierzem a obrotomierzem.
Standardowo znajduje się tam kontrolka ASC (podświetlana gdy się włącza system lub gdy go sam odłączę). I teraz: zakupiłem takie coś i pragnął bym, żeby znaczek M też się podświetlał gdy układ ASC pracuje
Czy ktoś już przerabiał ten temat i robił coś podobnego
Wysłany: 2008-03-19, 13:41
ta naklejka jest stricte do felg. Ona Ci się nie będzie świecić. Potrzebny jest znaczek zrobiony z folii transparentnej. Było swojego czasu na ebay takie coś. Miałem to w e36, a Jacek E30 ma to w swojej cabrio. Kosztowało to jakies 3 euro, ale już nie mogę znaleźć tego na necie...
Z tym znaczkiem to i ja kombinowałem Pasuje on idealnie w miejsce ASC.
Ja u siebie w Popszedniej Bawarce zamontowałem sobie coś takiego bo nie miałem ASC. W aktualnej mam ASC i dumam żeby przenieść jakoś tą kontrlke na dół w jakieś wolne miejsce a w to miejsce wkleić tą eMke.
Zadem wklejony znaczek niezastapi ori zegarow od ///M, a jesli juz kombinowac to tak jak napisal Gasper z ta folia zeby to mialo rece i nogi a nie tylko wygladalo. Pzdr
Wysłany: 2009-01-12, 20:32
rifresz napisał/a:
Odkopuje temat Ktos sobie poradzil ?:)
ja to kiedys zrobilem w e34..proste.
Zakupilem na jebaj.de takie oto cudenko i wpakowalem do tacho....
_________________ I Drive Like a Devil......I Feel Like a God...I Die Like a Hero
....i znow powrot do m52b28
Zycie jest zbyt krotkie zeby jezdzic Dieslem
Wysłany: 2009-01-12, 22:04
rifresz napisał/a:
528_driver, ale ale musisz trafic taki alement akorat;/ albo licznik z angola od m3
nie ma z tym zadnego problemu,wlasnei jeden zamowilem do mojej e36 - koszt 25 euro (troche sporo ale original).
_________________ I Drive Like a Devil......I Feel Like a God...I Die Like a Hero
Wysłany: 2009-01-13, 14:23
ja kupilem od kolsia z BMW Syndikat....wole zaplcic pare groszy wiecej i miec oryginal a nie dorabiany kicz.Pozatym to sie nie zuzywa wie wydatek jednorazowy
Wysłany: 2009-01-13, 17:48
rifresz napisał/a:
528_driver, ale ma gosc tegow iecej czy tylko jedne zegary mial i je rozebral?? Albo tak, jestes w stanie zalatwic mi takii bajerek?
On ma troche tego z tego co sie orientuje bo zajmuje sie przerobka zegarow (niebieski podswietlenie i wogoole).
flash nie watpie ze agencje reklamowe robia rozne cuda ale po pierwsze jak zamowisz nawet z 10 sztuk to cie skasuja gruuuuuuubo (projekt,wakonanie itp.) pozatym czy zrobia tak jak oryginal....watpie
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Sie 2006 Skąd: .: Jaworzno City :.
Wysłany: 2009-01-13, 19:48
dzis gadalem z kumplem co robil w agencji reklamowej, ogladal orginal i stwierdzil ze przygotowanie sitodruku to koszt okolo 200-300zl, potem czy zamowie format a4 czy 5 arkuszy a4 to koszt bedzie wiekszy o 20zl, policzcie ile sie zmiesci tych logo na a4.
orginal tez jest robiony sitodrukiem.
_________________ Serwis elektroniki i elektryki samochodowej.
flash, jesles sklonny zalatwic mi to z tym gosciem ?:)
Tylko pytanie czy ten znaczek sie swieci, czy jest on na jakims specjalnym twozywie itp.... Bo zapewne nie ejst to gietkie jak kartka papieru tylko na plastyku prawdopodobnie
_________________ SPRZEDAM DOSŁOWNIE WSZYSTKIE CZESCI DO E36 KAŻDA ŚRUBKA
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Sie 2006 Skąd: .: Jaworzno City :.
Wysłany: 2009-01-13, 23:26
temat na pewno bede pcha bo widze ze zaninteresowanie jest duze
na pewno bedzie zrobione tak aby swiecilo. ma byc podobnie zrobione jak orginalne tarcze, na matowym plastiku, malowane od spodu. pytanie tylko czy ma byc znaczek widoczny bez podswietlania czy nie, bo mozna zrobic i tak i tak.
_________________ Serwis elektroniki i elektryki samochodowej.