mam pytanie dotyczace koloru czarny mat. Chodzi i o to jak z tym jest bo niektórzy nawet twierdza że można malować uzywajac farby w sprayu i nie bedzie zadnych sladow nawet malujac nierownomiernie(czyli wyjdzie tak ładnie jak normalne lakierowanie pistoletem)... Czy ktoś mial z was kontakt z tym rodzajem farby, jak jest z trwalościa i najwazniejsze: jak by ewentualnie wygladała beemka zarówno e21 jak i e30( chodzi mi tu głównie o wąską lampe z chromowanymi zderzakami itp...) ?
Prawde mowiac to juz kupilismy z kumplem 2 puszki i na starej masce od malucha sprawdzimy niedlugo
_________________ www.bmw-e30.pl
HyenoX M42B18 [Usunity]
Wysany: 2005-01-01, 22:23
Mcinek napisa/a:
Z tym lakierowaniem z puszki to chyba zart???!!!
to sie mylisz
ja pomalowałem prawie pół swojej bumy 2 sprayami czarnego matu i powiedziałbyś, ze to było malowane pistoletem.
Czarny mat ma inna charakterystyke powłoki niz inny lakier typu akryl lub baza ale oczywiste jest, ze jak ktoś sie decyduje na pomalowanie całej fury to lepszy bedzie efekt z pistoletu.
Swego czasu przytarłem czarny mat na błotniku i prysnąłem to miejsce jeszcze raz sprayem - róznica prawie niewidoczna w porównaniu z tym jakbyś chciał zrobic to z innym lakierem.
Osobiście nie widzialem całej bumki w macie ale widzialem vectre i wygląda to troche śmiesznie dlatego jak bede malował swoja to powracam do orginalnego koloru turkusowego.
Witam.Lakier w spray-u jest miększy niż orginalny z utwardzaczem,przy częstym myciu mogą powstać różnice w lakierze (odcień,przetarcia)na płaskich powierzchniach.Mój kolega miał primerę całą na czarny mat,ale malowaną pistoletem i nie wyglądało to za dobrze.
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...
ja przegladajac fotki z 1/4mili gdzies natkanalem sie na taka e30 w czarnym macie ale to byla szeroka lampa bez chromow ktore napewno troche rozjasniaja kolor...
ja przegladajac fotki z 1/4mili gdzies natkanalem sie na taka e30 w czarnym macie ale to byla szeroka lampa bez chromow ktore napewno troche rozjasniaja kolor...
Chyba widzialem ta E30 na zywo na torze Poznan (nie wiem czy myslimy o tej samej), wygladala nawet fajnie. Ale byla zrobiona na wyscigowke, tzn wybebeszona, klatka w srodku, jak dobrze pamietam to chyba bez zderzakow itp. No i najwazniejsze - miala silnik 5.0 V12 z E32 Niestety gosc strzelil dacha na zakrecie i tyle ja widzialem. Nie wiem jakby sie prezentowala normalna E30, ale tamta wygladala niezle.
Chyba widzialem ta E30 na zywo na torze Poznan (nie wiem czy myslimy o tej samej), wygladala nawet fajnie. Ale byla zrobiona na wyscigowke, tzn wybebeszona, klatka w srodku, jak dobrze pamietam to chyba bez zderzakow itp. No i najwazniejsze - miala silnik 5.0 V12 z E32 Niestety gosc strzelil dacha na zakrecie i tyle ja widzialem. Nie wiem jakby sie prezentowala normalna E30, ale tamta wygladala niezle.
Bruner czy to ta z zaje***tymi kółkami które wystawały na boki po jakieś 10cm... no robi wrazenie, chociaż mi osobiście mat się nie podoba...
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
Bruner czy to ta z zaje***tymi kółkami które wystawały na boki po jakieś 10cm...
Dokladnie. Oprocz tego miala wyciety otwor w tylnym pasie (cala przestrzen miedzy lampami), bo w miejscu kanapy miala chlodnice z wentylatorem. Bylem na drifcie w Poznaniu, ta E30 najpierw sobie stala na trawce i mozna bylo ja obejrzec z bliska, a pozniej brala udzial w pokazowce na 1/4 mili. Nie wiem jak jej poszlo bo drift i 1/4 byly w roznych czesciach toru, wiem tylko ze chcial pojechac jeszcze raz, ale musial zrobic cale okrazenie toru, bo nie mogl jechac pod prad. No i widac driver na prostej sobie radzil, ale na zakretach niekoniecznie, bo wypakowal na dach nalagodnym luku na wprost trybuny dla kibicow driftingu.
Powiem Ci tylko tyle: nie wiem jak by wygladala seria w czarnym macie, ale tamta wygladala ok, nie odwrocilem sie zniesmaczony, jak od wielu innych wynalazkow. Kumpel mi mowil ze widzial matowa E30 w Poznaniu (nie ta o ktorej pisalem, tylko zwykla), ale sie jej nie przygladal, tylko kojarzy ze na pewno taka widzial. Moze jest na forum ktos z Poznania kto zna ten samochod?