Kafarek co to za wypaśne lusterko oryginał BMW czy z jakiegoś pojazdu hammeropodobnego?
Ma logo BMW na obudowie wewnątrz, a poprzedni właściciel mówił, że pochodzi z Z3. Ja mogę albo wierzyć właścicielowi, lub szukac z jakiego to auta, bo nic mi o takim lustrze nie wiadomo.
Zasilanie obejmuje +5,5V i masę. Czujniki ma wewnątrz. Bardzo proste urządzenie. Można to podłączyć do dowolnego auta, które ma na wyjściu 5,5V.
Kupiłem za 45 zł
High-Tech napisa³/a:
Kafar - z zewnątrz brakuje mi tylko black helli i ryj będzie piękny.
O tym rozmawiałem już z Wroną. Szukam tylko zastępczych na czas wysyłki. Auto w ciągłej exploatacji...
CyRyL napisa³/a:
polujesz jeszcze na jakieÅ› rarytasiki?
No ba pokaże Ci na co poluję
Zegar w tunel zamiast schowka
Malowanie wskazówek (nie mam pisaka odpowiedniego), logo mam.
Filtr powietrza i kolektor dolotowy w czerni i z symbolem Alpiny (da się to szybko zrobić)
Telefon ori z podstawką do konsoli środkowej jak u Sybira
Radyjko ze sterowaniem audio w tylnym podłokietniku
Rolety bocznych szyb i to w sumie wszystko czego nie mama a chcÄ™
Joł wskazówki na tym zdjęciu jakieś takie pomarańczowe jaskrawe są
High-Tech napisa³/a:
Co do zegarów - Kafarek mogę Ci pożyczyć farbkę HUMBROL, do modeli.
Jak mają być takie jak na zdjęciu to farbka Pactra, pomarańczowa fluorescencyjna będzie jak znalazł Można rozcieńczać ją wodą także nie będziesz miał z nią żadnych problemów Dodatkowo jest matowa także efekt będzie jeszcze lepszy .
kafar a powiedz mi jak cb w tym schowku Ci sie sprawuje?
jezdzisz z otwartym zeby cos slyszec czy masz gdzies zewnetrzny glosnik wyciagniety??
swietny pomysl z miejscowka zeby to schowac
7 bomba
pakuj jej ryja od v8 - wal do sosena ma e32 na czesci v8 z szerokim ryjem z tego co pamietam bedzie sliczna
Nieeee... Zostaje wÄ…ska Black Hella zrobi swoje
center napisa³/a:
kafar a powiedz mi jak cb w tym schowku Ci sie sprawuje?
jezdzisz z otwartym zeby cos slyszec czy masz gdzies zewnetrzny glosnik wyciagniety??
Sprawuje się świetnie, słychać wyraźnie bez tłumienia. Ale to dlatego, że głośnik nie jest przyklejony do schowka. Jest tam przestrzeń i nic go nie muli. Głownie jeżdżę z otwartym jak używam i wcale nie wadzę o półkę kolanami Co do miejsca to rewelka, albo odpinam gruchę i zamykam (wtedy nic nie widać), lub wisi sobie. Można też wrzucać gruchę do schowka w drzwiach.
Siemanko
Autko było fajne ja nią Stachu (poprzedni własciciel) jezdził ale teraz jest jeszcze fajniejsza. Extra że trafiła w tak dobre ręce. Piękne auto. I pomyśleć że miałem okazję je kupić
Niestety kasy nie było. A wracając do auta to ryja zostaw wąskiego i koniecnie BH. Będzie miodzio...
Pozdro
Przyszedł czas na remoncik wydechu.. Przedmuchy z dziurawej rury w skrzynię i tunel środkowy nieźle narozrabiały Osłona termiczna i wygłuszająca się usmażyły
Wyjąłem wkład katalizatora, przez środek puchy przeprowadziłem przelot, zaspawałem i wygląda jakby kat był Do tego dałem nowe rury średnicy oryginalnej, nowe zawieszenie tłumików.. Po złożeniu do kupy, odpaliłem i ciesze się dźwiękiem, który brzmi inaczej niż przedtem, ale wcale nie jest uporczywy. Zrobiło się cicho, słychać ino lekki bulgot
No w końcu dokonałem zakupu telefonu i podstawki oryginalnej
Telefon ten to stara poczciwa NOKIA 1610 NHE-5NX z zestawem głośnomówiącym i samochodową stacją dokującą. Do tego antena GSM na szybę.
Czekam na przesyłkę, potem zanoszę do speca by mi podświetlenie telefonu zmienił z zielonego na bursztynowy, montaż i będą fotki w aucie
Widziałem to na aucie i system klonu karty jest idealny do takich rozwiązań. Zbliżam się do auta na bliżej jak 10m i operator automatycznie przełącza numer na kartę w komórce samochodu. Opcja takiego klona to 5 zł miesięcznie i jednorazowo 100zł uruchomienie usługi i wydanie drugiej karty. Wysiadam z auta, idę do domu a operator z powrotem przełącza karty na tę w mojej kieszeni
Fajnie że dokładasz różne takie graty.
Niezły wypas będzie.
Ja mam dwie takie same karty (nazywa siÄ™ to Era tandem),
kosztuje jakoś 60zł jednorazowo, a nie ma żadnych opłat co
miesiąc. Numer telefonów ten sam, z tym że po odpaleniu auta komórkę
wyłączam i działa wtedy tel. w aucie. Jak wychodzę z auta to komórkę
trzeba włączyć.
Pozdro
sie ma
Alu ramki na zegary i wskazówki w czerwień Farba humbrol clear colour.
A 2 dni temu odebrałem od mechaniora autko po wymianie mcpherson'ów na przodzie i przekładni kierowniczej. Za 2 tygodnie wymiana mcpherson'ów na tyle ponieważ mam pękniętą sprężynę
Jutro zapodam fotki licznika i telefony na aucie...
Wielki minus na tę wiosnę, to jazda w stylu Cross Country póki się zawieszenie nie ułoży Poszła do góry z 40mm i jest masakra...
Alu ramki na zegary i wskazówki w czerwień Farba humbrol clear colour.
Kolega wskazówki ekonomizera nie pomalował
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach