Wysłany: 2008-04-03, 19:34 Kolejny oszust internetowy - nowy sposób
UWAGA NOWY SPOSÓB
Kupujący towar wysyła nam skan przelewu bankowego pocztowego - taki różowy druczek - oczywiście "odcinek dla wpłacającego" z pieczątką z dzisiejszą datą, sprzedawca widząc skan, wysyła towar i czeka, aż kasa wpłynie, a kasa nigdy nie dociera
po dokładnym obejrzeniu skanu okazuje się ze pieczątka jest nieudolnie wklejona w Pait'cie
UWAGA, nie wysyłajcie towaru zanim kasa nie wpłynie do was na konto
Miałem właśnie taką sytuację, z tym że nie wysłałem towaru bo był bym 400zł w plecy
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Ostatnio zmieniony przez yoshi 2008-04-03, 19:37, w całości zmieniany 1 raz
nie wiem jak inni, ale od samego początku moich przygód z allegro nie przyjmowałem takich skanów.
Wolę poczekać dzień i zobaczyć te pieniążki na koncie niż na jakimś skanie
a moze wyslij mu ziemniaka przesylka za pobraniem np za 10pln
Popieram
Jesli jeszcze nie zalatwiles tej sprawy to ja proponuje zebys wyslal mu czy ziemniaka czy cokolwiek innego
Niech mysli ze trafil na oszusta i niech sobie pluje on w brode a nie ty
_________________ BMW - Bóg Mnie Wybrał
Było: E34 520iA rok 1989 .........E30 320i rok 1988 .........E36 318is COUPE '92 mit sperre .........żona miała Forda Focusa .........E46 323 rok '98 .........E46 330Xi rok '00 .........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04 .........E46 320D rok '05 .........E46 318i rok '99 .........E46 316i Compact rok '03 .........E46 330xi Touring 2002
Próba wyłudzenia 400 zł to już karalne zgłoś do allegro, a kolesiowi napisz, że paczkę wysłałeś , albo prześlij to to jego banku konto zamazał wprawdzie ale oznaczenia banku nie
_________________ Transformers to ukryta moc
Ostatnio zmieniony przez Belisama 2008-04-04, 09:02, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
a tranzakcja poszla przez czy poza alledrogo?
jesli przez to spacerek na komende
jesli nie to ja bym wyslal (nawet stracil te 10pln na wysylke!):
Łukasz napisał/a:
kirek napisał/a:
A ja bym mu wysłał klocka w foli zawinietego
Zaawsze wiedziałem, że lubisz te sprawy
Złoty deszcz itp.
tylko ze bez folii... nazbieralbym troche towaru ze skwerku gdzie pieski wychodza i dolozyl cos od siebie... full pudlo (odpowiadajace rozmiarom drukarce zeby kolo sie nie zczail )
a moze wyslij mu ziemniaka przesylka za pobraniem np za 10pln
Popieram
Jesli jeszcze nie zalatwiles tej sprawy to ja proponuje zebys wyslal mu czy ziemniaka czy cokolwiek innego
Niech mysli ze trafil na oszusta i niech sobie pluje on w brode a nie ty
Nie wiem czemu, ale nasuneło mi sie na myśle zeby wysłać gosciowi kupę, ucieszy sie ....
Sory, nie doczytałem do konca tematu
_________________ "...Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć...."
E46 320i 1999r - Sedes
E46 325Ci 2001r - Cabrios
Ostatnio zmieniony przez lesiek 2008-04-05, 10:50, w całości zmieniany 1 raz
ja bym się jeszcze pokusił o mały ładuneczek aktywowany przez otwarcie paczki. Taka mała petarda, coś jak "ACHTUNG". Trzeba by pomysleć nad jakimś zapalnikiem Chciałbym zobaczyć chłopaka minę po otwarciu "bombonierki"
Kradzież lub oszustwo na sumę powyżej 200 zł jest przestępstwem, i to ściganym przez prokuraturę. Problem polega na tym, że abyś mógł dochodzić swoich praw, musiałbyś wysłać drukarkę, inaczej może tylko odpowiadać za próbę fałszerstwa. Tak czy inaczej powinieneś powiadomić Allegro , coby oszust innych nie nabierał, a co do wysyłaniu towaru po zaksięgowaniu pieniędzy na koncie masz absolutną rację... praktycznie przelewy międzybankowe to maksymalnie 48 h.
_________________ Dotąd VOLVO - teraz E34 - Na naukę nigdy nie za późno