Witam. Dziś ok 19 miałem wypadek, poslizgiem uderzyłem w latarnie, bokiem ...
sprawa nie wygląda najleoiej ponieważ przekrzywił sie lekko bagaznik , po lewej stronie blacha lekko sie załamała. Co sądzicie ? da sie auto wyprostowac ? I jaki może być koszt naprawy
no pechowo mi sie rok '05 zaczął. Jak jechałem po wypadku do ojca zeby postanowic co zrobic - ugrzeżłem w polu (wolałem nie jechac drogą na wszelki poniewaz w miejscu uderzenia ulica mogła byc monitorowana) Auto stanęło w blocie po piasty - na szczęście wygrzebało sie o wlasnych siłach - akurat nie wziąłem telefonu, a tam ciemno i glucho - daleko gdziekolwiek...
Najwazniejsze jednak ze nikomu nic sie nie stało... mysle własnie co dalej - czy robić to czy z niemiec taniej nie byłoby przywiezc drugiej i z 2 zrobic jedną... jestem wsciekły w sumie bo były 3 sztuki chyba w miescie w tym stanie - teraz są dwie
_________________ Airbrush Studio
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60
# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i
Ostatnio zmieniony przez bachus 2005-01-02, 20:38, w caoci zmieniany 1 raz
Gixer [Usunity]
Wysany: 2005-01-02, 01:47
Wg mnie do naprawy,az tak mocno uszkodzona nie jest.Powiedzialbym nawet ze lekko drasnieta.Nie kombinuj z druga beta na czesci tylko oddaj ta do blacharza.
Ja na 7 godzin przed koncem 2004 r mialem bliskie spotkanie z lusterkiem Lwiatka chyba 206 nie wiem dokladnie. On scinal, mnie troszke wynioslo i lusterko sie rozlozyko na 3 czesci naszczescie nic nie odpadlo a po zlozeniu nawet elektryczne sterowanie dziala nadal choc w srodku wszystko popekane jest. Wymienie jeszcze tylko wklad i dalej jazda glowna w nowym 2005 roku
_________________ Zabejcowac wszystkich!
"autosugestia ktora wyjatkowo silnie wplywa na zwiekszenie osiagow"! Truu!
żeby coś wiece j stwierdzić to porponuje zrobić za dnia kilka fotek... troche tu ciemno 8) 8) miałem podobny przypadek tylko że kołem też zachaczyłem, u mnie było troche roboty bo zawiecha dostała... jeśli tylko zachaczyłeś samym bagażnikiem i zawiecha jest ok to nie ma problemu, blacharz powienien ją postawić w mig na nogi... koszty powinny byc neduże pod warunkiem ze tak jak pisałem wyżej do klepnięcia jest tylko blachówa.... pozdro i życze jak najszybszego powrotu do zdrowia twojej bufemce
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
yo!
Bachus widzisz jak to dobrze ze masz taką stłuczke znajdz teraz frajera co ci przywali w dupe za kase i bierz kase z ubezpieczenia i bez obaw z 2 tysiaki dostaniesz u mnie było o 90% mniej uszkodzenia i dostałem 1500 pesetuf polskich działaj akcja blacharz i ubezpieczenie
pozdro
moim zdaniem naprawa nie powinna wynieść więcej jak 500-700zł razem ze wszystkim dubrze że dupcią uderzyłeś a nie czym innym... nic się nie martw. nie wygląda źle... moja wyglądała dużo gorzej... teraz też nie wygląda za dobrze ale zapie...
boje sie ze gdybym na ubezpieczenie walił poszła by do kasacji ze względu na skrzywienie płyty podłogowej yo z ubezpieczeniem to pierwsze co mi do głowy wpadło jak wysiadłem z auta
O to dzienne fotki:
czerwonym kólkiem zaznaczyłem miejsca odchylenia od normy bryły auta
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
tel. 693 98 13 60
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i
Gixer [Usunity]
Wysany: 2005-01-02, 21:18
No i co z tego ze przyznaja Ci kasacje?Tez dobrze na tym wyjdziesz i nie boj sie ze Ci auto zabiora.Poprostu wylicza wartosc "wraka" i ta wartosc odlicza od ceny rynkowej i dostajesz kase a samochod Ci zostawiaja.
allo
mialem bardzo podobny wypadek moja e30
wg pzu to szkoda calkowita -do wyplaty 2600 pln!!
naprawe wykonam za 1000-1500 pln
ps: wybierajac blacharza pytaj o to czy ma tzw "rame"
to mniejwiecej jest cos takiego
http://www.autobodysupply...t-animation.gif
bo mlotek to raczej nie wystarczy do takich zagiec !
lol... no to ładnie.... po ciemku lepiej to wyglądało :-/ nieciekawia ta pupa skrzywiona... ja jak uderzyłem lewym przodem w 2003r to przedni słupek mi się zdrowo do pionu przesunął... ale ją wyciągnięto i jest oki... jeździ prosto...
narazie auto zostanie wklepane i zabezpieczone przed korozją i bedzie musiało tak bujac sie do wiosn. W tm roku mam mature i musze zając sie cholerną szkołą i nie moge sobie dorobic. Na wiosne po egzaminach wróce do fachu, zarobi i postaram sie całkowicie juz odrestaurowac moje bydle kochane tzn nie tylko wprostowac to co narobiłem ale i polakierowac i wnetrze doprowadzic do stanu perfekcyjnego ale z wzszej klasy - chce skórke tylko to drogo bedzie
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
tel. 693 98 13 60
no mówiłem że fotki za dnia więcej wykażą.... to o czym mówił Gixer to ja popieram pewnieże auta ci nie wezmą poprostu wycenią kwote kasacji i jeśli autko chcesz zabrać ze sobą do dadzą ci tyle na ile zostały wycenione uszkodzenia, rozumiem ze koła są okej tz. stoją prosto, a blache to dobry spec da rade zrobić bez problemów
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
no dobra - autko zrobione wklepałem błotnik tata troche naciągnął kirforem wyszpachlowany i pomalowane - narazie czarnym matem. Posłałem ojce po lampe to kupił mi z czarnmi ramkami a powinna byc chromowana (tu prosba jakby ktos miał prawą chrom do E28...) bardziej na wiosne oddam auto na rame i do lakierowania... nie robie wałków z OC bo szkoda mi bic betke - nie opłaca mi sie za jakies 2000 - to jakby rodzina - nie ?
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
tel. 693 98 13 60
no i układa sie wszystko OK na spotkaniu Tuning Club'u Słupsk'iego poznałem faceta (policjant), który interesi sie tuningiem (miał ibizke, calibre, teraz kupił vectre i szykuje sie do W126S 5.0 litra - zle w tej policji chyba nie mają - bez gazu ) koles sam sobie robi auteczka - częsci - spoilery sprowadza od kogos (koszalin), lakieruje sam. Zaoferował ze wezmie 100 PLN za element Poczekam az on pomaluje swoją Vectre i jak bedzie ładnie (a jestem raczej wymagający) oddam pupe mojej niunii do lakierowania po ostatnim dzwonie Zastanawiałem sie nawet nad zmianą koloru ale w sumie zielony metalic (ciemny) zły nie jest
Najpierw jednak przed malowaniem autko powędruje na rame do fachowcow, by jego fabryczne wymiery, kąty i szczeliny znów sie zgadzały (prostowali mi kiedys becie po czołowym dzwonie z mercedesem - sladu nie było - nic a nic - wszystko sie zgadzało ) nie wiem tylko ile moze mnie kosztowac prostowanie malenkiej mojej. W sumie własciciel firmy to dobry kolega taty. Postaram sie wynegocjowac cos moze uda mi sie fotki zrobic jak prostuja auteczko (gdyby ktos chciał zobaczyc)
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
tel. 693 98 13 60
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-01-08, 00:00
ech - no jasne, że ktoś się znajdzie - jak będziesz miał zdjęcia z tej operacji, to dawaj je zaraz na forum 'medyczne'